Позакласний захід-гра на тему:«12 квітня — Всесвітній день авіації та космонавтики»

Про матеріал
Позакласний захід-гра на тему: «12 квітня — Всесвітній день авіації та космонавтики» дає можливість узагальнити знання про космос, більше дізнатися про історію розвитку космонавтики, про внесок українських фізиків у розвиток космонавтики; розвинути увагу, уяву, мислення; виховувати активність, кмітливість, бажання перемоги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Позакласний захід-гра на тему: «12 квітня — Всесвітній день авіації та космонавтики»Вчитель фізики: Хома Ірина Юріївна

Номер слайду 2

Мета: узагальнити знання про космос, історію розвитку космонавтики, про внесок українських фізиків у розвиток космонавтики; розвинути увагу, уяву, мислення; виховувати активність, кмітливість бажання перемоги.

Номер слайду 3

«Назви команду» ( 5балів)Перший конкурс. Учні 10-11-х класів (дві команди по 5-8 осіб) протягом 3-х хвилин придумують назву та лозунг своєї команди, вибирають капітана. Пізніше за 1 хвилину капітан презентує команду. Першою відповідає та команда, яка першою засвічує лампочку.

Номер слайду 4

“ Українські фізики” ( 2 бали 1 питання)Другий конкурс. Ведучий або вчитель зачитує цікаві факти про відомого фізика, учні мають відгадати прізвище вченого. Якщо на запитання нема відповіді, то наступне питання оцінюється вже у 4 бали.

Номер слайду 5

Прославився він, як відомо, винаходами в області аеро- і ракетодинаміки, теорією літака і дирижабля. Його по праву вважають основоположником сучасної космонавтики.

Номер слайду 6

Костянтин Едуардович Ціолковський 

Номер слайду 7

 Організатор динамітної майстерні, "головний технік" "Народної волі". Розробив конструкцію бомб, якими був смертельно поранений імператор Олександр II . Знаходячись у ув’язненні, розробив перший ракетний літальний апарат для польоту людини, при цьому запропонував пристрій порохового ракетного двигуна, метод керування польотом шляхом зміни кута нахилу двигуна

Номер слайду 8

Кибальчич Микола Іванович

Номер слайду 9

 Один з піонерів розробки основ космонавтики. Механік і винахідник, автор досліджень можливості ракетного польоту у світовий простір, автор оригінальний ідей у рішенні проблем міжпланетних подорожей. Існує версія, що він прожив усе життя під чужим ім'ям.

Номер слайду 10

Кондратюк Юрій Васильович (Олександр Гнатович Шаргей)

Номер слайду 11

Видатний вчений і конструктор, що вніс визначальний внесок у розвиток ракетно-космічної техніки.  Арештований з безпідставних обвинуваченнях у тім, що розробки ракетної техніки велися нібито без достатніх теоретичних основ, що допустив шкідництво при створенні ракети. Один і розроблювачів двигуна для літака Ла-7 Р., у 1945 р. спрямований у Німеччину для вивчення досвіду робіт ракет Брауна. Один із творців ракети Р1.

Номер слайду 12

Корольов Сергій Павлович

Номер слайду 13

Здійснив космічний політ на МТКК "Колумбія" за програмою STS-87 (19.11 – 5.12. 1997). Під час польоту виконував біологічні експерименти з рослинами та експерименти Інституту системних досліджень за тематикою "Людина і стан невагомості". 

Номер слайду 14

Каденюк Леонід Костянтинович

Номер слайду 15

Учні до 5 хвилин розв’язують кросворд. Відповіді записують на роздрукованих аркушах.. Третій конкурс“Кросворд”5 балів

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Четвертий конкурс“Загадки про астрономію у віршах ”2 бали. Ведучий або вчитель зачитує загадку, учні мають відгадати про яке явище чи тіло іде мова. Якщо на запитання нема відповіді, то наступне питання оцінюється вже у 4 бали.

Номер слайду 19

Обганяючи ніч і день, кругом землі біжить олень. Зачіпаючи зірки рогом, в небі вибрав він дорогу. Чути стукіт його копит, він Всесвіту слідопит. (Супутник)

Номер слайду 20

Дзиґа, дзиґа,Покажи інший бік,Інший бік не покажу,я прив’язаний ходжу.(Місяць)

Номер слайду 21

Бродить самотньо. Вогняне око. Усюди, де буває,Поглядом зігріває.(Сонце)

Номер слайду 22

На якому шляху людина не бувала.(Чумацькому)

Номер слайду 23

Сині стелі золотими цвяхами прибиті .(Зірки на небі)

Номер слайду 24

Підбиття підсумків. Завершення заходу, підведення підсумків, оголошення переможців. Нагородження.

Номер слайду 25

Використана література: Енциклопедія космонавтики. – К., 2000. Космонавтика сьогодні і вчора. – К., 1999. Вікіпедія

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 10 клас, Презентації
До підручника
Фізика (академічний рівень) 10 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я.)
До уроку
Енциклопедична сторінка
Додано
13 червня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку