Позакласний захід "​Інтелектуальний прес-бій"

Про матеріал

Позакласний захід "Інтелектуальний прес-бій". Команди готують завчасно доповіді до проблемних питань. Проводиться жеребкування, щоб визначити хто перший буде виступати в ролі доповідача. Під час гри кожна команда відповідає на питання за власним вибором. Після доповіді інші команди задають до трьох запитань, які не виходять за рамки доповіді.

Перегляд файлу

Інтелектуальний прес-бій

 

Команди готують завчасно доповіді до проблемних питань. Проводиться жеребкування, щоб визначити хто перший буде виступати в ролі доповідача. Під час гри кожна команда відповідає на  питання за власним вибором. Після  доповіді інші команди задають до трьох запитань, які не виходять за рамки доповіді  максимально . Журі оцінюють повноту відповіді доповідача та доречні запитання опонента. Також при оцінюванні враховується толерантність, взаємоповага, культура як доповідачів так і опонентів.Потім міняються ролями.

1. Вогнедихаючий дракон

У багатьох казках і легендах трапляється ця міфічна істота — вогнедишний дракон. Якби такі дракони існували насправді, які особливості будови, фізіології та поведінки вони б, на ваш погляд, мали?

 

2. Ненаситний мозок

Мозок — єдиний орган, який функціонує за схемою мінімальних витрат, проте «загарбує» максимальну кількість ресурсів організму (зокрема, глюкози). Чому для мозку настільки важливим є надлишок поживних речовин?

 

3. А нам усе одно

У багатьох групах організмів існують види, що відрізняються особливою стійкістю до йонізуючого випромінювання. На основі аналізу проблем, які створює йонізуюче випромінювання для функціонування таких організмів, охарактеризуйте стратегії їхньої високої радіостійкості.

 

4. «Феномен Мауглі» й намагання навчити розмовляти тварин відомі давно. Яка ваща думка з цього приводу? Чи можна навчити мові тварин, вирощених людиною. І людину, яка вирощувалася тваринами?

 

5. Чому той, хто хропить, сам себе не будить?

 

6. В будь-якій їжі, що вживає людина, містяться нуклеїнові кислоти. Чому ж використання продуктів, отриманих з генетично модифікованих організмів, викликає у світі такий ажіотаж?

 

7. У фантастичному романі О. Бєляєва «Людина-амфібія» Іхтіандрові було пересаджено зябра акули. Чи можливе існування такої людини? Якщо ні, то зазначте всі можливі причини цього.

 

doc
Додано
13 січня 2019
Переглядів
726
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку