позакласний захід "Толерантність врятує світ"

Про матеріал
Матеріал для Позакласного заходу з англійської мови. Сценарій розроблено для студентів І-ІІ курсу ДВНЗ "БМЕТ". Сценарій містить відеоролики для проведення заходу
Перегляд файлу

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МЕХАНІКО-ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ТЕХНІКУМ»

 

 

 

 

 

 

 

 

Сценарій виховного заходу

Тема: “Tolerance will save the world

 

 

 

 

 

 

Вчитель англійської мови:

                                                                    Христенко І.М.

 

 

 

 

 

 

 

Мета:розкрити глибинний зміст толерантності, розуміючи, яким чином можна

житии поруч, не порушуючи меж індивідуальної свободи;

навчитися сповідувати основні життєві цінності (любов, повагу, терпіння, взаєморозуміння, прощення), що здатні змінити світ в пориві  до гармонійного і мирного співіснування.

Допоміжні технічні засоби: ноутбук, проектор, екран, комп’ютерна акустика

                                                  (колонки), мікрофони.

 

Звучить пісня Л. Армстронга “What a wonderful world”. На екрані демонструється відеоролик до пісні.

I see trees of green, roses too.

I see them bloom for me and you.

And I think to myself

What a wonderful world.

I see skies of blue and clouds of white.

The bright blessed day,

The dark sacred night.

And I think to myself

What a wonderful world…

 

 На сцену виходять ведучі.

Ведучий 1: Наш Всесвіт такий гігантський  і такий прекрасний…

Ведучий 2: І разом з тим, в ньому живуть такі різні люди.

(Відеоролик №1)

Ведучий 1: Толерантність… У перекладі з латинської це слово означає “терпіння”. У суспільстві толерантність – це терпимість до інших думок, поглядів, традицій.

Ведучий 2: Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань.

Ведучий 1: Сьогодні толерантність – яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку.

Ведучий 2: Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, “побутові війни”, кожному доцільно сформувати у собі толерантність, як рису характеру. Для цього необхідно:

  • бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні;
  • навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись. змінити в них те, що нам не подобається;

Ведучий 1:

  • цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;
  • зберігати“власне обличчя, знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.

(Мультфільм про толерантність)

Учні зачитують слова.

Учень 1: We may have different religions, different languages, different colored skin, but we all belong to one human race.

Учень 2: Tolerance is more than the appreciation of diversity, it is the ability to recognize that our similarities are more important than our differences.

Учень 3: Tolerance is not just agreeing with one another or remaining indifferent in the face of injustice, but rather showing respect for the essential humanity in every person.

Учень 4: Humanity walks along the edge – on one side is the dawn of a new era, and on the other… chaos. Humanity is starting to speak again the original tongue of Humanity: the Language of the Heart.

Учень 5: Tolerance is one of the steps to lasting Peace. There are many challenges that we face during our life journey. The lessons to be learned through Tolerance open many new doors inside our Being. They give us a considerable shift in our perspective.

Учень 6: There is an incredible strength that comes from the soul to support us when we decide to become more tolerant. We enable ourselves to respond to situations more clearly without hurting anyone; inspired by the light that comes straight from the Soul.

Учень 7: Tolerance creates a perfect internal environment from where we are able to act allied with the Will of the Higher Self, instead of just reacting through the Lens of the Lower Self.

Учень 8: When you find peace within yourself, you become the kind of person who can live at peace with others.

   Всі учні разом: Embrace Tolerance!!!

Ведучий 1: 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності, який був проголошений Декларацією принципів толерантності у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.

Ведучий 2: Сьогодні надзвичайно важливою є міжнародна толерантність, що проявляється між державами народами, націями.

Ведучий 1: Україна стає більш відкритою для всього світу, а це вимагає готовності українського суспільства до сприйняття європейських цінностей, розуміння та поваги розмаїття культур, поглядів та форм вираження і проявів людської індивідуальності.

Ведучий 2: Саме від цього залежать процеси розвитку демократії та становлення громадянського суспільства в нашій країні.

Учень 9: Вірш Толерантність врятує світ

Толерантне ставлення людини

Збереже планету від негод,

Розрубає мотлох павутини,

Переріже нитку перешкод.

Толерантне ставлення до всього

Збереже, врятує і спасе,

Допоможе вгледіть перемогу,

Допоможе витримати все.

Будь завжди нестримним вільнодумцем,

Свої мрії пензлем намалюй,

Освіти життя яскравим сонцем,

Толерантний всесвіт побудуй!

Ведучий 1: До виявлення толерантності закликають усі світові релігії і конфесії.

   Учень 1: Буддисти вважають, що людина повинна висловлювати своє ставлення до рідних і друзів 5 способами: великодушністю, поштивістю, доброзичливістю, ставленням до них, як до себе, і вірністю своєму слову.

   Учень 2: Мусульмани переконані, що ніхто не стане по-справжньому віруючим, доки не полюбить свого брата, як себе самого.

   Учень 3: В християн є 10 заповідей, які люди повинні знати і дотримуватись. У посланні від Матвія є звернення: Не судіть ближніх своїх, щоб і вас не судили”.

Ведучий 2: А зараз до вашої уваги пропонуємо відеопрезентацію“The Interview with God (Розмова з Богом), у якій йдеться про основні цінності людського життя й про толерантне ставлення людей один до одного зокрема.

(Відео-презентація)

 Ведучий 1: У світі існує багато висловів, прислівїв, які створені в різні часи, різними народами, належать до різних культур, але всі вони закликають до згоди, терпіння.

   Учень 4: За терпіння дасть Бог спасіння”, – кажуть українці.

Учень 5: “Нетерпимі часто дорого платять за те, що терплячим дістається безкоштовно”, – вважають французи.

Учень 6: “Якщо у трьох одна мета, вони землю перетворять на порох”, – переконані китайці.

Учень 7: “Мир існує для людини, а людина – для миру”, – гадають араби.

Учень 8: “У людини, яка живе заради інших, навіть коротке життя буде сповнене щастям”, – думають індійці.

Ведучий 2: Моральний досвід людства втілено й у фольклорних творах, казках, переказах.

 

 

 

Учень 1:

Сліпі мудреці і слон

   Давним-давно в маленьке індійське містечко привели слона. Сліпі мудреці забажали дізнатись, який він. Але як? Я знаю, – сказав один із них, – ми по черзі торкатимемось його”. “Хороша ідея, – погодились інші. Отож, усі вони пішли знайомитись із слоном. Перший мудрець, нащупавши велике плоске вухо, яке рухалось вперед і назад, сказав: Слон подібний на віяло!”. Другий торкнувся ноги: “Він подібний на дерево. Ви обидва не маєте рації”, –  сказав третій, – “він подібний на мотузку”. Цей мудрець нащупав хвіст слона. Всі вони довгий час кричали один на одного, переконані у власні непомильності, отже, так і не дізналися, як насправді виглядав слон.

Учень 2:

Дружна родина

   Жила колись на світі величезна родина. Більше ста людей було в ній. І займала вона ціле село. І була вона особлива – мир і спокій панували в ній, а, отже, і в селі. Ні сварок, ні лайки, ні, крий Боже, бійок і розбрату. Чутка про цю родину дійшла до самого володаря країни. І вирішив він перевірити, чи правду кажуть люди. Прибув він у село і зачудувався: навкруги чистота, краса, статок і мир. Добре дітям, спокійно старим. Вирішив володар запитати у старійшини родини, у чому секрет такої злагоди і миру? Той взяв аркуш паперу і довго старанно щось писав. А коли передав аркуш володареві, то на ньому було лише три слова: любов, прощення, терпіння, і так сто разів. Прочитавши, володар здивовано запитав: І це все?. Так, – відповів старий. Це і є основа життя всякої родини, – і, подумавши, додав, – і світу теж”.

  Ведучий 1: Музика, поезія є засобами, які сприяють поширенню головного месиджу на планеті: всі ми повинні жити в мирі й любові, тоді світ дійсно стане чудовим!

Ведучий 2:

Нехай душа буде світлою в вас,

І промениться завжди добротою,

Творіть добро віднині й повсякчас,

Живіть у цьому світі із красою!

 

Ведучий 1: Дякуємо за увагу

 

Звучить пісня Боба Марлі “Dont Worry Be Happy  (відеоролик №4)

docx
Пов’язані теми
Англійська мова, Сценарії
Додано
16 жовтня 2019
Переглядів
895
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку