Позакласний захід "У колі друзів"

Про матеріал

Сценарій туристсько-краєзнавчого вечора “У колі друзів". Даний матеріал можна використовувати до дня туриста, "посвяти в туристи". Рекомендовано для 7-9 класів.

Перегляд файлу

Туристичні змагання

Мета:залучити учнів до занять з туризму; розвивати творчі здібності, виховувати почуття колективізму, взаємодопомоги, дбайливе ставлення до природи

Обладнання: намети, рюкзаки, компаси, емблеми класів

Ведучий 1. Літня пора – це пора захоплюючих туринських походів,під час яких юні туристи отримують навики підготовки до змагання, навчаються орієнтуватися на місцевості, користуються топографічною картою, навчаються долати справжні природні перешкоди на шляху, виробляють вміння вибирати місце для привалу, ставити намети, розпалювати вогнище, готувати їжу, вміти надавати першу допомогу потерпілим,вивчати ландшафт місцевості, збирати краєзнавчий матеріал, писати щоденники, а головне, вчаться гарно проводити привали, вечори відпочинку.

Сьогодні , дорогі друзі, ми зібралися недарма. Нас всіх обєднує єдине: воля і незалежність, яскраве багаття, лірична і щемлива музика гітари, куліш із одного казанка

Ведучий 2. А зараз ми маєте пройти випробування щоб стати справжнім туристом. Отже, перший конкурс  «Збери рюкзак».

(беруть участь двоє учнів.Їм дають рюкзаки та речі(іграшки, одяг, зубна паста, свічка, ліхтарик, цукерки, шкарпетки, трансформер, скакалка, тенісна ракетка, 5-кілограмова гиря, туалетний папір і м. Ін.)Суді виставляють бали, і коментують кожну річ.)

Ведучий 1. Наступне випробування : «Залізти в спальний мішок», але ми ускладнюємо завдання – завязуємо очі.

(Журі виставляють бали, та підбивають підсумки).

Ведучий 2. Здавна намет був вірним супутником туристів. Однак, щоб намет служив надійно, з ним треба правильно поводитися: правильно вибрати місце для установлення, правильно встановити й згорнути.

Ведучий 1. Наступний конкурс «Установи й згорни намет правильно та швидко»

(проводиться конкурс)

Ведучий 2. Наступний конкурс «Букет квітів»

Відомо, що влітку в лісі, в полі, на луках цвіте багато квітів, які милубть наше око своїм різнобар’ям. Майже всі квіти мають лікувальні властивості, знання яких дуже потрібні в житті людей, а особливо в походах…Завдання команди: зібрати, визначити їх назви і пояснити лікувальні властивості, розповісти легенди про квіти. Журі найвищим балом оцінюють цікаві, повні відповіді.

Ведучий 1. «Вузли і вогнища»

На стендах для кожної команди заготовлені мотузки, дрова і завданя на папері. Кожна команда поділяється на дві частини. Одна частина зав’язує вузли, визначає назву вузла, його призначення, а друга частина розкладає вогнища за видами і запалює кожне вогнище одним сірником. На підготовку цього конкурсу дається 5 хвилин.

(Проводиться конкурс , журі підбиває підсумки).

Ведучий 2. Наступний конкурс «Рух за визначеним азимутом».  На старті два учасники від класу одержують картку із зазначенням азимута й рухаються згідно з ним до пікетів, розташованих на відстані  50 м, пікети встановлюють через 2-40. За помилку вважається відхилення від пікету більш ніж на два градуси.

(Проводиться конкурс, журі підбиває підсумки за конкурс і загальні підсумки. Нагороджують грамотами переможців.)

 

 

doc
Пов’язані теми
Географія, Сценарії
Додано
12 липня 2018
Переглядів
637
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку