Українські озера. Презентація до уроку.

Про матеріал

Свіженька презентація про дивовижні озера України, які може відвідати (а може вже й відвідав) кожен українець! Відривайтесь від дивана, збирайте наплічник і в дорогу!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українські озера, які має побачити кожен: топ-10 водоймищ Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/06/20/ukrainski_ozera_yaki_maie_pobachyty_kozhnyy_top10_vodoymyshch_v_yakyh_varto_1350033

Номер слайду 2

В Україні налічується понад 20 тис. озер. Багато з них здатні потішити естетичні смаки найвибагливіших туристів. Озера та навколишній ландшафт створюють дивовижні світи за якими «полюють» туристи зі всього світу. Depo.ua запропонував добірку найкрасивіших озер України.

Номер слайду 3

1. Синевир

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Легендарне карпатське озеро значиться в списку «must see» для всіх, хто вирушив у тур чи прогулянку українськими Карпатами. Синевир знаходиться на висоті 1000 метрів над рівнем моря, і в оточенні крутих схилів з розлогими ялинами, виглядає справжньою перлиною гірського краю.

Номер слайду 6

2. Свитязь

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Озеро входить у групу Шацьких озер і числиться у списку «7 чудес України». Свитязь – одне з найбільших озер країни. При цьому вода в озері чиста і прозора, тож взявши човна і запливши на середину водойми, можна помилуватися розмаїтим підводним світом.

Номер слайду 9

3. Біле озеро

Номер слайду 10

Озеро розташоване в басейні річки Стир на Рівненщині. Вода в озері чиста, прозора і тепла, а місцеві жителі вірять в її чудодійні властивості і навіть називають водойму Ванною молодості. За легендою, у минулому панночкам носили воду з озера відрами – таким чином аристократки намагалися зберегти свою красу.

Номер слайду 11

У селі Оконськ Маневицького району Волинської області знаходиться вельми оригінальна природна пам’ятка – невеличке озерце з двома фонтанами посередині. Через підземні води Окнище сполучається з Шацькими озерами.Вода у озерці багата на мінеральні солі, хоча її властивості повністю не вивчені і для лікувальних цілей вона не використовується. 4. Озерце Окнище

Номер слайду 12

5. Ялпуг Озеро у місті Болград на Одещині розливається на 149 квадратних кілометрів і вважається другим за величиною озером Європи. У водоймі водиться 40 видів риби та чимало різновидів раків, а місцеві мешканці та гості залюбки відпочивають на піщаних пляжах.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

6. Сиваш Сиваш називають українським Мертвим Морем, адже вода в озері надзвичайно багата на мінерали і вважається цілющою. Рожевуватий колір озера надає йому фантастичного вигляду і приваблює мисливців на природні цікавинки.Втім, прямо по ньому пролягає кордон між материковою Україною і окупованим Кримом. Тож аби отримати вільний доступ у найкрасивіші місця, краще їхати на Сиваш у складі туристичної групи.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

7. Несамовите Озеро розташоване у Карпатах, на висоті 1750 метрів над рівнем моря. З одного боку його оточують вражаючі валуни, а з іншого його прикрашають зелені луки. За легендою, якщо в озері вирішить покупатися людина зі злим серцем, у всьому краї вируватиме негода, натомість добрих людей озеро любить.

Номер слайду 17

Місцеві мешканці вірять: якщо самотній чоловік чи жінка вмиється водою з озера, неодмінно зустріне другу половину до кінця року.

Номер слайду 18

8. Шелехівське

Номер слайду 19

Озеро розташоване біля села Межиріч на Сумщині виникло ще в льодовиковий період. Наразі вражає зеленими берегами з надзвичайно багатим рослинним світом. Озеро гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення.

Номер слайду 20

9. Берестувате Озеро на Кировоградщині, яке також називають «Чорним болотом», можна вважати однією з найбільш таємничих водойм в Україні. Цікаво хоча б те, що вчені і досі не можуть визначити його глибину. За деякими версіями, Берестувати має подвійне дно: так, ілюзію дна створює опале листя і гілки.

Номер слайду 21

Озеро вкрите лататтям, туристів дивують екзотичні болотяні рослини. Ще одна фішка Берестуватого – вкриті зеленню «острівки», які постійно мігрують поверхнею озера.

Номер слайду 22

10. Кагул Озеро в низині Дунаю вважають найбільш південною точкою України після Криму. Недаремно саме Кагул обирають перелітні птахи для зимівлі. На берегах водойми красиво, тепло і майже немає вітру, а скелі та квітуча рослинність створюють унікальну картинку.

Номер слайду 23

На берегах водойми красиво, тепло і майже немає вітру, а скелі та квітуча рослинність створюють унікальну картинку.

Номер слайду 24

Найбільш високогірне озеро України розташоване на высоті 1 801 м, в глубокій ущелині між вершинами Гутин Томнатик та Бребенескул. Через особливості клімату та рельефу навіть в травні озеро можуть оточувати кучугури снігу. Озеро Бребенескул

Номер слайду 25

Вирушайте в мандрівочку!!! Сподобалось?

ppt
Додано
15 липня 2018
Переглядів
1063
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку