Позакласний захід з англійської мови «Віртуальна екскурсія до Лондона»

Про матеріал
Позакласний захід «Віртуальна екскурсія до Лондона» Метою заходу є ознайомлення учнів з цікавими памя'тками та традиціями Великої Бринанії, а саме: церемонією зміни варти, церемонією ключів, знайомство з королівською сім'єю та відвідування визначних місць.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Позакласний захід

 

«Віртуальна екскурсія до Лондона»

 

 

Пов’язане зображення

 

 

 

 

 

                                                    Підготувала викладач англійської мови

                                                                                             Якимець У.П.

 

 

 

 

2019

Позакласний захід

Віртуальна екскурсія до Лондона

Мета: навчальна –  формувати  лексичні навички говоріння з теми; удосконалювати навички читання, перекладу та аудіювання; збагачувати лексичний запас новою лексикою з теми; засвоїти лінгвокраїнознавчі та культурологічні реалії країни, мова якої вивчається.

           розвивача -  розвивати зацікавлення до вивчення іноземної мови; поглиблювати пізнавальні мотиви; розширювати країнознавчий кругозір та ерудицію студентів; удосконалювати навички роботи в колективі.

            виховна –       виховувати  позитивне ставлення до іноземної мови як засобу спілкування, повагу до народу, носія цієї мови, толерантне ставлення до його культури, звичаїв і способу життя.

Обладнання: презентація, відеоматеріали картки зі словами та завданнями до теми.

Good afternoon, dear students, colleagues and guests. Today we are going to have some unusual meeting; we’ll have a virtual excursion to London, the capital of Great Britain. (Slide 1)

Our aims are: to learn new topical vocabulary;

              to develop reading, listening and speaking skills on the topic;

              to form positive attitude to the foreign language, culture, customs and the way of life  of  English people. (slide 2)

(slide 3)

Our motto is:

The more you live,

The more you travel,

The more you travel,

The more you see,

The more you see,

The more you learn.

 

 

Сьогодні ми з вами зустрілися, щоб вирушити разом у цікаву подорож до Великобританії, а саме до її столиці- Лондона.  Це– дуже старе місто. Йому – близько двох тисяч років. Зараз Лондон – одне з найбільших міст у світі. Його населення – близько 8 мільйонів чоловік. Це не тільки столиця Великобританії, це великий діловий і комерційний центр. Оскільки стародавнє місто Лондон має численні історично цікаві місця, воно привертає увагу туристів зі всього світу.

 Пропоную і нам нарешті розпочати нашу віртуальну екскурсію з цікавими та пізнавальними відеороликами, розповідями  та завданнями.

Сьогодні ми працюємо наступним чином: у нас є збірна з кращих знавців англійської мови, які сьогодні братимуть безпосередню активну участь у нашому заході, але я запрошую бути активними усіх та брати участь у наших обговореннях, щоб краще закріпити почутий матеріал.

 

https://youtu.be/WFRR0zC70-0     Sightseens in London

Video URL: https://www.youtube.com/watch?v=WFRR0zC70-0

Video length: 2 minutes 54 seconds

Video genre: Documentary film

 

Listening activity.

Sightseens in London.

 

Video quiz questions

 

1) What is the wheel called?

Fill the gap: You can see, is the ________________________ wheel or London Eye as it's also known it's.

  1.      Century
  2.      Millenium

 

2) The wheel was opened

  1.              in June 2000
  2.             in March 2000
  3.              in May 2000

 

3) Where is Big Ban placed?

Put the words in order: find you can Ban. Big wheel the Opposite

 

4) Who can cycling in the park?

     a. Police

     b. Queen

     c. Everybody

 

5) Match phrases to complete the sentenses.

Match the items:

National

Gallery

Trafalgar

Museum

British

Square

 

 

6) What time does the changing of the guard take place?

 

Correct the wrong word: Another feature of London is the changing of the guard which takes place inside the grounds of Buckingham Palace every day at 12

 

7) What does join the two towers?

       a. Stairs

       b. Top bridge

 

Наступна наша зупинка-це цікаві традиційні англійські церемонії, які століттями зберігаються і є надзвичайно цікавими для туристів, а саме: церемонія зміни варти (The Ceremony of Changing  Guard), про яку вже трохи розповідалося у відеоролику, а також церемонія ключів (The Ceremony of Keys).

Давайте спочатку послухаємо коротку інформацію про церемонію зміни  варти.

 Учень:

Однією з головних традицій королівського двору є церемонія зміни варти. Так заведено, що королівську резиденцію (де б вона не знаходилася) охороняє піший королівський полк: солдати в червоних кітелях, синіх штанях і великих шапках з ведмежого хутра. Сьогодні, ці величезні головні убори шиються вже із штучного хутра. Історія пішого полку розпочинається з середини 17 ст., коли засланий до Голландії Чарльз II найняв для своєї охорони невеликий загін охоронців.
    Сьогодні церемонія зміни варти залишається однією з найпопулярніших серед туристів. Вона проходить щодня об 11.30 біля Букінгемського палацу в Лондоні. Жоден компонент цієї церемонії не був змінений з 1656 р., тобто з моменту утворення полку.

 

Перегляд відео:

https://youtu.be/xqLk-HVStQg   

(приблизно 2 хв.)

 

 

Учитель: До речі, бруківку перед Букінгемським палацом змушені змінювати кожні 2 роки тому, що вона руйнується після марширування полку.

Наступна церемонія, з якою ми познайомимося- це церемонія ключів.

 

Учень
Церемонія ключів
    Якщо ви потрапили до Лондона, то неодмінно відправтеся на прогулянку до лондонського Тауеру. Кожен вечір о 21.53 починається церемонія замикання воріт, або церемонія Ключів, що незмінно відбувається з 1340 року. Полягає вона в тому, що головний вартовий Тауера виходить за ворота із засвіченим ліхтарем (до речі, до цих пір використовується свічка або масляна лампа, це традиція.) і прямує разом з почесним ескортом до Кривавої Башти, потім замикає Західні ворота і Середню башту. І, нарешті, вся процесія рухається назад до Кривавої башти, біля воріт якої вже стоїть вартовий.
Далі відбувається досить цікавий з сучасної точки зору діалог.
Добре поставленим голосом вартовий ставить традиційне питання: "Стій! Хто йде?". Йому відповідає не менш звучний голос головного вартового: "Ключі!". "Чиї ключі?" - цікавиться охоронець. "Ключі королеви Єлизавети" - пояснює начальник тауерської варти. "Проходьте, ключі королеви Єлизавети! Все спокійно!" - після цього начальник варти з ескортом ховаються за дверима до наступного вечора. І так відбувається щодня впродовж більш, ніж 700 років!

 

 

 

Учитель:

Щоб потрапити на цю церемонію, а не лише на її інсценізацію, яку можна побачити і вдень, слід трохи постаратися. Орієнтовно за два місяці до прибуття в Лондон потрібно відправити письмову заяву в офіс Тауера, вказати прізвища та імена гостей (не більше 15 чол.) і, обов’язково, отримати запрошення.

 

Перегляд відео:        (відео 1960-х років)

https://youtu.be/OhLMAr0x4lA    1.39 хв

 

Учитель:

Традиція замикання Тауера не припинялася навіть в роки Другої Світової Війни, коли Лондон піддавався жорстоким бомбардуванням, і багато його районів було знищено вщент. Ось це і називається справжньою англійською постійністю!

 

Великобританія - це країна, яка у багатьох людей асоціюється з тим, що в ній змогли зберегти монархію і протягом багатьох століть люди живуть в цій державі, пишаючись своїми королівськими правителями. Але, не дивлячись на те, що у Великобританії не відмовилися від монархічного управління, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії є досить впливовим гравцем на світовій економічній та політичній арені. 

Ну  а зараз, я вважаю, настав час познайомитися ближче з тими, кого англійці так захищають і люблять впродовж століть- з королевою Єлизаветою ІІ та королівською родиною (Queen Elizabeth II andThe Royal Family).

 

Перегляд відео:

https://youtu.be/FMoQLQNRQ4c           4.15 хв.

 

So we have get acquainted with the Queen and her family. Does somebody want to add some interesting facts about the Royal Family? 

(slide 4)

 

Учень:

Монарша сім’я Великобританії часто стає об’єктом пліток. Її життя здається казковим і шалено багатим. Однак, про перші особи монархії є чимало цікавої інформації …

Багатство. Існує думка, що Королева Великобританії буквально купається в золоті і може дозволити собі все, що забажає. Це не зовсім так, адже монарша родина знаходиться на 257 місці в списку найбагатших людей країни. Стан найяснішої особи дорівнює 550 мільйонам доларів. А ось маєток вражає своєю площею, яка складає 77000 квадратних метрів. Величезний будинок сім’ї має 775 кімнат. Штат обслуговуючого персоналу складає 800 чоловік. ...

День народження. Королева святкує два Дні народження в році — 21 квітня 1926 р. (офіційна дата появи на світ) і в середині травня. Друга дата вибирається для всенародного святкування.

Королева Єлизавета II править монархією довше за всіх, з 1953р. Цього року термін її знаходження на троні становить 66 років.

Ближче до кінця війни юна принцеса, як це було прийнято при англійському дворі, і сама пішла на службу. В одній з лондонських частин Єлизавета стала механіком: вона навчилася водити і обслуговувати важкі армійські вантажівки.

Багато хто задається питанням про офіційне прізвище першої персони Великобританії. Королева носить прізвище Вінздор. 
 

Учитель:

Thank you for interesting information. Lets continue. The real excursion is not complete without visiting museums.

 Яка ж екскурсія без відвідування музеїв? Я довго думала який вибрати для вас серед величезної кількості і різноманіття музеїв для прихильників різних смаків. Сподіваюся вам буде цікаво відвідати музей мадам Тюссо в Лондоні. То хто така мадам Тюссо? 


       Анна Марія Тюссо  народилася у Страсбурзі далекого 1761 року.
Невідомо, як склалася б доля дівчинки, якби не одна обставина: її мати після смерті другого чоловіка прийшла на роботу до Філіпа Кертіса, майстра воскових фігур.
У той час лічені одиниці займалися цим видом мистецтва, і так вийшло, що Марі Тюссо пощастило потрапити до Кертіса в підмайстри. Він навчив її не лише створенню фігур, але й веденню бізнесу.
Коли Філіп Кертіс попрощався з цим світом, усі його роботи перейшли у власність Анни Марії. Доповнивши колекцію своїми восковими фігурами, мадам Тюссо організувала першу виставку, яка мала великий успіх.
       Пізніше мадам Тюссо переїхала до столиці Великобританії. Саме в Лондоні після її смерті сини відкривають перший у світі музей мадам Тюссо на Бейкер-стріт.

Воскові фігури вражають детальністю опрацювання - волосся, вії, ластовиння, нерівності шкіри тощо - всі тонкощі дотримані.
Сьогодні ж музеї мадам Тюссо - справжній бренд. Вони розташовані в Лондоні, Амстердамі, Лас-Вегасі, Копенгагені, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Гонконгу, Шанхаї, Вашингтоні, Відні та Берліні.

Музей мадам Тюссо - Лондон
Музей мадам Тюссо в Лондоні - головний у цій великій родині. Експозиція вражає: понад 1000 воскових фігур. Тут ви можете побачити і Девіда Бекхема, й Леонардо ді Капріо, й фігуру покійної Еммі Вайнхаус, і, звичайно ж, членів королівської родини Великобританії.

Відвідувачів у музеї завжди дуже багато. Якщо ви прийшли й не побачили черги - вважайте себе щасливчиком. Усі фігури розташовані безпосередньо в залі: жодних огорож, які прийняті в українських музеях. Доглядачі якщо і є, то вкрай непомітні.
Якось один з відвідувачів  (колишній ув'язнений концтабору) намагався висловити всю свою "повагу" до Адольфа Гітлера і трохи попсував його воскову фігуру. На деякий час її помістили під скло, але тепер Гітлер знову у вільному доступі. Найнеоднозначнішим є той факт, що до нього часто найбільша черга з охочих зробити фото.

 

Перегляд відео:

https://youtu.be/YHEzEi7bKwk       

2.52 хв.

(slide 5)

    Іноді за кордоном можна натрапити на доволі-таки несподівані історичні артефакти. На Ліверпуль Роуд 200, де є приміщення Української інформаційної служби в Лондоні знаходиться музей Степана Бандери. Там можна  побачити оригінал посмертної гіпсової маски Степана Бандери, костюм, у якому він був убитий, особисті речі, а також елементи інтер’єру кабінету провідника ОУН.

 

Як ви уже неодноразово переконалися  Велика Британія-це країна цікавих звичаїв та традицій, і не менш видовищними і колоритними тут є свята і їх святкування. В Лондоні однаково добре вміють як працювати, так і відпочивати.

 

Перегляд відео:

https://youtu.be/vnYLWxdHCUI

5.26 хв.

 

British Festivals

Video quiz questions

1) When is Guy Fawkes night?

Fill the gap: On 5th ________________________

  1. April
  2. November
  3. October

2) What are Guys (models that are burnt) made from?

  1. Old plastic bottles.
  2. Wood.
  3. Old clothes.

4) When is Pancake Day?

Answer the question using your own words

5) Fill the gap: People throw ________________________ in the air and ________________________ at the same time.

  1. ice-cream and jump
  2. pancakes and race
  3. watermelons and kick

6)  Correct the wrong word: St. Valentine's Day is a very radical day.

 

7) What do people do on February 14th?

Answer the question using your own words

 

8) Fill the gap: Halloween is a festival of ________________________ and ________________________

  1. ghosts and witches
  2. cooks and meals
  3. spring and f;owers

9)

Fill the gap: The really important holidays in Britain are ________________________ and ________________________

 

10) Put the words in order: with their families. often spend People Christmas

11) Fill the gap: Poor old dad got ________________________ pairs of socks.

  1. 5
  2. 3
  3. 4

12) What's for special Christmas dinner?

Answer the question using your own words

13) What's inside a cracker?

  1. A paper plane and a Coke.
  2. A paper cup and a drink.
  3. A paper hat and a joke.

14) What's for dessert?

Correct the wrong word: Traditional Christmas pudding, sometimes with a gold coin in it.

15) Fill the gap: The silver coin brings you ________________________

  1. happiness
  2. good luck
  3. sedness

16) Where do they have a really big party in London?

Fill the gap: In ________________________ Square.

 

 

Учитель:

     Відпочиваючи в столиці Великобританії, перед будь-яким мандрівником незмінно постане питання: "Де поїсти в Лондоні?" До послуг гурманів - понад 7000 ресторанів різних кухонь світу.

      Варто відзначити, що за хорошу їжу в Лондоні вам доведеться заплатити чимало, але в обідні години багато ресторанів з національною кухнею пропонують своїм гостям дешеві меню. У британській столиці вам вдасться покуштувати традиційний англійський чай (16: 00-17: 30). Так, наприклад, на чайну церемонію (місця на цей захід доцільно бронювати заздалегідь) можна відправитися в готель Ritz Hotel's Palm Court - тут до чаю вам подадуть сендвічі та печиво. При бажанні випити чай можна в будь-якому чайному або кавовому закладі разом з бутербродом, тортом або тістечком.

      Скуштувати різні сорти пива і закуски до нього можна в англійських пабах. Тут же можна і повечеряти: як правило, в їх меню можна знайти картопляний пудинг, смажену яловичину, рибу зі смаженою картоплею.

Давайте глянемо, які ж страви полюбляють англійці і, скоріш за все, запропонують вам.

 

Перегляд відео:

 https://youtu.be/AeDco_eYzyI

2.58 хв.

 

     Для закріплення почутого пропоную вам виконати наступну вправу. Погляньте на малюнок та назвіть страви, що входять до традиційного англійського сніданку.

 

So, look at the picture and match the components of English breakfast.

 

Slide 6

 

    Наша подорож підходить до завершення. Звичайно, що за такий короткий час неможливо розповісти про все цікаве в Лондоні, та і зрештою, в кожного свої смаки та уподобання, і кожен обирає той маршрут, який йому до вподоби.   Але є такі місця, про які просто зобов’язаний знати кожен турист. Ви про них вже чули з наших розповідей і відео, тож тепер давайте перевіримо, як ви їх запам’ятали.

Pictures matching exercise 

(Slides 7-18)

Які ще цікаві факти про Лондон чи Велику Британію ви знаєте?

 

Учні:

 

Цікаві факти про Лондон та Велику Британію

 

  •       У лондонському Тауері, за воронами що там мешкають, пильнує спеціальний доглядач. Існує легенда, що Великобританія впаде, коли ці птахи покинуть Тауер.

green point with spaceЗнаменитий лондонський «Біг Бен» - не вежа, всупереч поширеному міфу. «Біг Беном» називається встановлена ​​там дзвіниця, а сама вежа має назву «Елізабет».

green point with spaceПід Лондоном тече двадцять схованих в труби річок.

green point with spaceЖителі Лондона розмовляють на більш ніж трьох сотнях мов, що робить Лондон найбагатомовнішим містом світу. 

green point with spaceВсі лондонські автобуси стали червоними в 1907 році. До цього їх фарбували в різні кольори.

green point with spaceВ одному з музеїв Лондона зберігається колекція речей, забутих пасажирами в лондонському метро. Є такі екстравагантні речі, як людський череп, самурайський меч, труна і риба фугу.

green point with spaceУ Лондоні відкрився найперший у світі зоопарк. Сталася ця подія в далекому 1828 році.

-Завести домашнього вихованця без попереднього узгодження зі спеціальними службами у Великобританії неможливо. Саме тому, на вулицях Англії ви не побачите бездомних тварин.

-Саме англійці розробили та створили національний прапор Сполучених Штатів Америки.

-Королева Великобританії дуже ощадлива, і цінує цю якість в оточенні.

-Приказка «хлопчик для биття» прийшла з Англії. Так називали хлопчиків, які виховувалися поруч з особами королівської крові, і отримували за них покарання.

-Найпопулярнішим напоєм у Великобританії є чай.

-Під Балаклавою, у часи кримської війни, англійці зіткнулися з дуже сильним холодом, і для солдатів англійської армії були створені глибокі шапки з прорізами для очей, носа і рота.

-У королеви Великобританії ніколи не було паспорта, що не заважає їй відвідувати різні країни.

 

Учитель:

 

Місто поступово прокидається. Сигналять авто, дівчата кутаються в шарфи та зігріваються кавою «take away», чоловіки поспішають до офісів. Доброго ранку, Лондоне. Я точно знаю, що ти – неповторний.

На завершення послухайте вірш мрійників про Лондон, які, як і ми, вірять,що скоро туди потраплять.

 

 

 

Hello, London!

I'll see you, London, anyway,

One day.

Let all them laugh at me, OK,

It's their way.

Let someone go there, not me

Today and now,

I'll reach you, London, you will see

I know how.

We'll be together I believe,

I'll have a chance,

I'm willing it until I live,

It will be once.

I cross your bridges, walk by streets,

Look at your castles.

Old sir Big Ben me greatly meets,

Presents his puzzles.

I touch your blood, your river Thames

With my hands.

I huddle your flash, your sightseeing glimps

With my lips.

You'll catch my dreams without words

You'll see what me wish.

Extremely free like flying birds

I'll sing your English.

For all the foolnishness I've done

I'll bag your pardon.

One day I'll say:"It's me. I've come.

Hello, London!"

 

Учитель:

 

“When a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life afford”

Presentation of  leaflets.

Отже, Лондон залюбки прийме кожного, хто знайде час та гроші, аби завітати в гості. Це місто контрастів, місто, яке поєднало у собі велич та простоту, щирість та витонченість, серйозність та елегантність.

Але ніколи не забуваймо хто ми є і звідки, де б ми не були і в який куточок світу нас не закинула б доля завжди треба пам’ятати якою дорогою ціною нам дається наша ідентичність і раніше, і, особливо, тепер. Ми є носіями нашої культури, якою теж треба пишатися і показувати світу. То ж гарної подорожі! Дякую за увагу!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRESENTATION

               

 

                

 

                 

 

                

                  

 

                   

 

                   

 

                 

             

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PHOTO REPORT

H:\viber\media\Viber Images\IMG-a3446e84ffdd1d2fd7f0374210e5796d-V.jpg  H:\viber\media\Viber Images\IMG-4aa01adf27951de0b166dfa0b1c434ba-V.jpg

 

H:\viber\media\Viber Images\IMG-290478f184d0b4335f373fe3c9088a9d-V.jpg  H:\viber\media\Viber Images\IMG-5b855f018727eb02d4924756a817d636-V.jpg

 

 

 

 

H:\viber\media\Viber Images\IMG-6d0bd63df7e3f9400e1af8a48aa1fb95-V.jpg  H:\viber\media\Viber Images\IMG-e650fbcce9da7a527b892de4a4999707-V.jpg

 

 

Thank you for

Attention!!!

 

 

 

CARD 1

Listening activity.

Sightseens in London.

 

Video quiz questions

 

1) What is the wheel called?

Fill the gap: You can see, is the ________________________ wheel or London Eye as it's also known it's.

  1. Century
  2. Millenium

 

2) The wheel was opened

  1. in June 2000
  2. in March 2000
  3. in May 2000

 

3) Where is Big Ban placed?

Put the words in order: find you can Ban. Big wheel the Opposite

 

4) Who can cycling in the park?

     a. Police

     b. Queen

     c. Everybody

 

5) Match phrases to complete the sentenses.

Match the items:

National

Gallery

Trafalgar

Museum

British

Square

 

 

6) What time does the changing of the guard take place?

 

Correct the wrong word: Another feature of London is the changing of the guard which takes place inside the grounds of Buckingham Palace every day at 12

 

7) What does join the two towers?

       a. Stairs

       b. Top bridge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CARD 2

British Festivals

Video quiz questions

1) When is Guy Fawkes night?

Fill the gap: On 5th ________________________

  1. April
  2. November
  3. October

2) What are Guys (models that are burnt) made from?

  1. Old plastic bottles.
  2. Wood.
  3. Old clothes.

4) When is Pancake Day?

Answer the question using your own words

5) Fill the gap: People throw ________________________ in the air and ________________________ at the same time.

  1. ice-cream and jump
  2. pancakes and race
  3. watermelons and kick

6)  Correct the wrong word: St. Valentine's Day is a very radical day.

 

7) What do people do on February 14th?

Answer the question using your own words

 

8) Fill the gap: Halloween is a festival of ________________________ and ________________________

  1. ghosts and witches
  2. cooks and meals
  3. spring and f;owers

9)

Fill the gap: The really important holidays in Britain are ________________________ and ________________________

 

10) Put the words in order: with their families. often spend People Christmas

11) Fill the gap: Poor old dad got ________________________ pairs of socks.

  1. 5
  2. 3
  3. 4

12) What's for special Christmas dinner?

Answer the question using your own words

13) What's inside a cracker?

  1. A paper plane and a Coke.
  2. A paper cup and a drink.
  3. A paper hat and a joke.

14) What's for dessert?

Correct the wrong word: Traditional Christmas pudding, sometimes with a gold coin in it.

15) Fill the gap: The silver coin brings you ________________________

  1. happiness
  2. good luck
  3. sedness

16) Where do they have a really big party in London?

Fill the gap: In ________________________ Square.

 

 

CARD 3

 

TASK 1

Match the components of English breakfast in the picture

 

  • BACKED BEANS
  • FRIED BREAD
  • TOMATO
  • GRILLED MUSHROOMS
  • BLACK PUDDING
  • SAUSAGE
  • BACON
  • FRIED EGG

 

TASK 2

Match the word-combinations with the photos on the slides

 

  • MADAME TUSSAUD’S MUSEUM
  • QUEEN OF THE GREAT BRITAIN
  • BIG BEN
  • WESTMINSTER ABBEY
  • TOWER BRIDGE
  • TELEPHONE BOOTHS
  • LONDON EYE
  • TRAFALGAR SQUARE
  • THE HOUSES OF PARLIAMENT
  • DOUBLE DECKER BUS
  • BUCKINGHAM PALACE
  • THE ROYAL FAMILY

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
30 липня 2019
Переглядів
6840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку