Позашкільний захід "Ах мода,мода..."

Про матеріал
Захід присвячений жіночим спідницям, бо 30 листопада – день спідниць. Ми познайомимо вас не лише з оригінальними моделями одягу, які можемо використовувати у шкільному житті, а й з цікавими фактами з історії моди.
Перегляд файлу

Сценарій шоу «Ах, мода, мода»

(Під звуки фанфар виходять двоє ведучих)

Ведучий 1: Доброго дня, дорогі друзі! Вітаємо всіх присутніх у цій затишній залі!

Ведучий 2: Ми починаємо свято краси, грації та чарівності! Сьогоднішня зустріч присвячена моді.

Ведучий 1: Мода – що може бути цікавішим? Мода і стиль – поняття не лише сучасного світу. Це не тільки стрімка гонитва за всім новим, це – проникнення в суть новизни при одночасному зверненні до витоків, до старих традицій. Сьогодні на численні покази мод витрачаються величезні кошти, до їх організації залучають велику кількість людей різних професій: від модельєра та швачки до звукорежисера та сценариста. Проте попередники сучасних модельєрів в XVI столітті намагалися максимально зменшити свої витрати. Тому, навіть для демонстрації нових сучасних колекцій, вони не залучали манекенниць! Власне, і самі поняття «модель» і «манекенниця» з’явилися набагато пізніше, лише в XIX столітті. А всі модні наряди і модні сумочки тодішні дизайнери демонстрували … на ляльках. Ведучий 2: Щоб не відходити від традицій ми теж вирішили провести показ мод і відкрити наше шоу виступом танцювальної групи гуртка сучасного танцю «Імпульс». Хореограф __________________________________

ТАНЕЦЬ

Дякуємо  за виступ. Аплодисменти! Але  показ цей не звичайний, а носить тематичний характер. Він присвячений жіночим спідницям, бо 30 листопада – день спідниць.

Ведучий 1: Всі моделі, учасниці шоу, учениці КЗ «Василівська гімназія «Сузіря» -ЗОШ І-ІІІ ступенів» Ми сподіваємося, що вони зачарують вас неповторністю, новизною та оригінальністю. Ми на це дуже сподіваємось.

Отже, розпочинаємо наше шоу. (фанфари)

Ведучий 1: Сьогодні ми познайомимо вас не лише з оригінальними моделями одягу, які можемо використовувати у шкільному житті, а й з цікавими фактами з історії моди. Почнемо зі смокінгу.

Смокінг. (Демонстрація смокінгу) Це предмет одягу (піджак), зазвичай чорного кольору. Його назва походить від англійського слова «smoking» – куріння. У аристократичному англійському суспільстві чоловікам, щоб не доставляти жіночій половині товариства певні незручності, доводилося виходити для того, щоб покурити, в спеціальну кімнату і одягати своєрідний «курильний жакет», з атласними лацканами.

Цей предмет одягу зявився в кінці XIX століття. Вважається, що смокінг з чоловічого одягу в жіночий перевів  дизайнер Ів Сен Лоран у 60-і роки XX століття. Він любив повторювати, що жіночий смокінг – це частина стиля, а не забаганка моди.  Мода змінюється, а стиль вічний. Дизайнер переробив смокінг, виходячі з особливостей жіночої фигури, зробив його елегантним.

Жіночий смокінг — стильно і оригінально. Шанс здобути особливе враження додають туфлі на високих підборах. Прекрасно доповнюють образ галстуки і краватки, маленькі жіночі клатчі й прикраси. Смокінг, в любому випадку, виглядає ефектно. Краще, носити смокінг в його класичному виконанні, але цей варіант підходить тільки для особливо святкових заходів. У повсякденному житті смокінг можна носити окремо. Піджак прекрасно одягається з джинсами, а брюки з любою блузкою. Не обов’язково виконувати вимоги щодо чорного кольору костюма. Сьогодні в моді і кольорові смокінги, які демонструють нам зірки кіно.

Це зараз смокінг є в гардеробі практично кожної модниці. А ще  50 років тому не легко було сприймати жінок у «чоловічому» одязі.  Що не дивно, правильно підібрані деталі, відвертого чоловічого костюму, не шкодять жіночому образу, а навпаки, його підкреслюють.

Ведучий 2: Жан де Лабрюйер (французький письменник-мораліст) стверджував: «Зневажати моду так само нерозумно, як занадто завзято її дотримуватися». Отже, увага! Зустрічайте Дім Моди «Сузіря»!!!(показ)

Ведучий 1: Нам усім відомий надзвичайно поширений вид одягу – спідниця.

Спідниця. (Демонстрація спідниці учнями 1-4 класів).

Історія появи спідниці починається з глибокої давнини. Виявляється, спочатку цей вид одягу носили не стільки жінки, скільки чоловіки. Своєю появою спідниця зобов’язана, перш за все, поширеною тоді пов’язкою на стегнах. А поява її, як деталі жіночого гардеробу, відноситься вже до XVI століття. У стародавній Русі спідниця з’явилася набагато пізніше – лише в XIX столітті. Раніше сільські дівчата носили простого покрою сарафани, сучасні ж жінки надають перевагу різним стильним моделям спідниць. А наші наймолодші учасниці дефіле готові показати свої сучасні спідниці.

 Ведучий 2: Зустрічайте моделей та колекцію, яку вони зараз представлятимуть! (Учасники під музичний супровід дефілюють по сцені, демонструючи свої моделі одягу).

 Ведучий 1. Для всіх гостей нашого свята музичне вітання від __________

ПІСНЯ

Ведучий 1: Ну який же показ мод обійдеться без святкового вбрання? Вечірніх суконь  відомих дизайнерів  у нас немає, проте наші сукні не гірші. Давайте ж поглянемо на коктейльні плаття наших моделей. (Учасники під музичний супровід дефілюють по сцені, демонструючи свої моделі одягу).

Ведучий 2: Народне прислів'я каже: «Без верби і калини нема України».

До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому що вишиваний рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами - оберегами.

Ведучий 1: Українська вишиванка сьогодні модний і актуальний тренд. Кожен день на вулицях нашої країни можна зустріти дівчат і хлопців у вишиванці і джинсах або класичних брюках. Споконвіку в Україні жінки вишивали сорочки, за якими можна було судити не тільки про статус і матеріальне становище її власника, а й про його походження. Вишиванки були як повсякденним, так і святковим одягом. З плином часу змінювалися візерунки, їх значення та призначення самих костюмів. Але ніколи ці незвичайні шедеври народної творчості не виходили з моди.

 Ведучий 2: Зараз Україна переживає особливий момент у своїй історії. І вишиванка, як національний український костюм, придбала небувалу популярність. Елементи вишивки можемо знайти і в шкільній формі. Вашій увазі представлені моделі шкільної форми з елементами народних традицій.

(Учасники під музичний супровід дефілюють по сцені, демонструючи свої моделі одягу).

Ведучий 1: Кожна мода має свій час, якому вона відповідає. Чи відомо вам, що деякі мистецтвознавці вважають, що модний одяг:

аморальний — за 10 років до свого часу;

епатажний — за 2 роки до свого часу;

сміливий — за 1 рік до свого часу;

красивий — коли він в моді;

без смаку — через рік після свого часу;

потворний — через 10 років після свого часу;

смішний — через 20 років;

забавний — через 30 років;

своєрідний — через 50 років;

приємний — через 70 років;

романтичний — через 100 років;

прекрасний — через 150 років після свого часу.

Ведучий 1. Хотілося  б кілька слів сказати про кольори в одязі. Для нас чорний колір - класика, причому він завжди в тренді. А яких ось шість століть тому, цей колір був винятково траурним, не користувався популярністю. Хто ж зробив дивну революцію у світі моди, надавши чорному кольору приголомшливу популярність?!

Ведучий 2.У далекому 1531 році Діана де Пуатье овдовіла. На згадку про свого графа Луї де Брезе вона зареклася до кінця днів своїх носити траур. Навіть, незважаючи на те, що Діана стала офіційною фавориткою короля, кольори її одягу завжди залишилися незмінними – чорний і білий. Король Франції у підтвердження своєї любові до Діани,  став одягатися виключно в біло-чорний одяг. Звичайно ж, услід за Генріхом II і Діаною де Пуатье так стали одягатися усі придворні. Діана де Пуатье змогла довести усій Франції, що траур не перешкода моді.

Ведучий 2. Ми використали чорний колір у своїй шкільній формі як офіціальний традиційний і не помилилися. В різних фасонах, з різних тканин пошиті спідниці чорного кольору підкреслюють витонченість та неперевершеність своїх  власниць. Сьогодні іменинниця спідниця, вона має міжнародний статус і своє свято. Зустрічайте колекцію спідниць від Дому Моди «Сузір’я»!!!(Учасники під музичний супровід дефілюють по сцені, демонструючи свої моделі одягу).

Ведучий 2: Отже, наш показ одягу наблизився до закінчення.

Ведучий 1: Сьогодні ми спостерігали з вами за показом «модного» одягу, який може бути прикрасою учнів нашої гімназії. Тут були використані найрізноманітніші фасони, матеріали, стилі, кольори. Творчості – немає меж!

Ведучий 2: У такому одязі ми  можемо ходити до школи, брати участь у різних урочистостях, святкуванні знаменних дат. І, звичайно, треба звертати увагу на те, що зараз модно. Але треба завжди пам’ятати, що «модне те, що тобі личить».

Ведучий 1: Мода не знає кордонів, їй не потрібні візи і паспорти.

Ведучий 2: Неважливо, куди історія приведе нас, мода завжди буде слідувати за нами.

Ведучий 1: Мода радує кожного з нас.

 Ведучий 2: Відкривайте широко очі і помічайте навколо все прекрасне. Тоді й жити стане цікавіше. Нехай вам щастить і до нових зустрічей на наступних показах мод!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
16 лютого 2020
Переглядів
705
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку