Позаурочний захід "Королівство кривих дзеркал"

Про матеріал

У методичній розробці представлено шляхи удосконалення системи роботи з питань інтеграції екологічної освіти в навчально-виховний процес та придбання учнями необхідного рівня знань з енергоефективності для формування нового світогляду на проблему збереження навколишнього середовища.

Основним завданням розробки є показ методики використання авторського електронного ресурсу при організації змінних форм навчання задля формування цілісної екологічної свідомості молоді. Запропонована методика дозволяє за досить невеликий проміжок часу здійснити екологічну подорож до найчистіших країн світу, завітавши до Тихоокеанського смітника та Музею сміття, а проведене журналістське розслідування сприяє розвитку почуття патріотизму, побуджає до реальних екологічних дій задля майбутнього держави в цілому та кожного, зокрема.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Стаття 5 Закону України «Про відходи»: «… основними принципами державної політики у сфері поводження з відходами є пріоритетний захист навколишнього природного середовища та здоров'я людини від негативного впливу відходів, забезпечення ощадливого використання матеріально сировинних та енергетичних ресурсів, науково обґрунтоване узгодження екологічних, економічних та соціальних інтересів суспільства». БУКВА ЗАКОНУ

Номер слайду 5

УКРАЇНА В ЦИФРАХ

Номер слайду 6

Деївське сміттєзвалище - єдине офіційне сміттєзвалище у Кременчуці, яке знаходиться на Деївській горі. Деївська гора - невелика система пагорбів, урочищ і ярів, розташована в однойменному районі Деївка села Садків, Кременчуцького району. На горі знаходиться найвища точка Полтавської області. Найвища висота - 204 м над рівнем моря. МІСТО ТРУЇТЬ ГОРУ —ГОРА ТРУЇТЬ ЛЮДЕЙ

Номер слайду 7

На Деївській горі з 1960-х рр. розташоване Кременчуцьке міське сміттєзвалище, що може приймати відходи 4 класу небезпеки. Щороку Кременчуцьке КП «КАТП-1628» вивозить на Деївське звалище понад 450 тис.м³ твердих побутових відходів. ТЕРИТОРІЯМІСЬКОГО ДНА

Номер слайду 8

«Програмою роздільного збирання побутових відходів охоплено всі кременчуцькі багатоповерхівки та 75% приватних садиб». ВЛАДА ГОВОРИТЬ…Чи звертали Ви увагу, як вивозиться сміття з контейнерів?Але, чи діє ця програма практично?

Номер слайду 9

Тут повсюдно є майданчики для роздільного збирання сміття, де є «мокрі» та «сухі» контейнери різних типів та кольорів.Є контейнери для збирання електроніки, напис на яких попереджає про те, що за викидання її на смітник загрожує штраф у 5000 злотих (близько 15000 гривень). Жителі платять лише за вивезення «мокрих» відходів. ДОСВІД ПОЛЬЩІА ЩО У НАС?..

Номер слайду 10

Місто забезпечено 1000 так званими «еко-контейнерів». Контейнери брудні, смердять, не рідко переповнені та деформовані. ДОСВІД УКРАЇНИ: Кременчук, Полтавська обл. ЗМІ стверджує, що у Кременчуці 30% населення однозначно викидає сміття, перед цим сортуючи його. Непогано сортують пластик і скло, трохи гірше – папір.

Номер слайду 11

ДОСВІД УКРАЇНИ: Кременчук, Полтавська обл. ЧИ ВСЕ ТАК СУМНО?.. Один зі способів боротьби з таким явищем – це забирати контейнери із вторсировиною щодня, але поки немає такої можливості, адже машин не вистачає. Ми розуміємо, що після такого вінегрету, заправленого різними «заливками», навряд чи можна щось відсортувати. ГІПЕРМАРКЕТДЛЯ БОМЖІВ

Номер слайду 12

У глибині сміттєвої гори за ці роки утворилися цілі родовища метану.1 липня 2008 р. у кременчуцькій мерії було підписано меморандум з німецькою фірмою «ГААЗЕ Енергітехнік» про співробітництво щодо зменшення негативного впливу відходів на навколишнє середовище. МЕМОРАНДУМПРО СПІВПРАЦЮДОСВІД УКРАЇНИ: Кременчук, Полтавська обл.

Номер слайду 13

Відведення метану – перший крок на шляху санації міського полігона твердих побутових відходів та наступного будівництва сміттєпереробного заводу. Кременчук – єдине місто в Україні (на той період), де започатковано такий проект.24 вересня 2009 р. на Деївському сміттєзвалищі урочисто запалили факел з підземним газом. ФАКЕТ НАДІЇДОСВІД УКРАЇНИ: Кременчук, Полтавська обл.

Номер слайду 14

У грудні 2015 року міський голова Віталій Малецький провів зустріч із представниками ЄІБ з приводу реалізації проекту щодо організації сортувальної лінії на Деївському звалищі. Міський голова В. Малецький відвідав Деївське сміттєзвалище. БЛИЗЬКІ ПЕРСПЕКТИВИДОСВІД УКРАЇНИ: Кременчук, Полтавська обл.

pptx
Додано
11 липня 2018
Переглядів
689
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку