Пожежна безпека у громадських приміщеннях.

Про матеріал
дізнаєшся, як діє система виявлення пожежі та пожежної сигналізації у твоїй школі; ознайомишся з правилами користування вогнегасниками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Пожежна безпека у громадських приміщеннях. Підготувала: Вчитель основ здоров’я. Рєзнік В. М

Номер слайду 2

Пригадаємо, що ж таке пожежа!

Номер слайду 3

Миттєва пожежа може трапитися будь – де!

Номер слайду 4

Правила пожежної безпеки у школі

Номер слайду 5

Оповіщення про пожежу.

Номер слайду 6

Первинні засоби пожежогасіння. Три стадії пожежіПочаткова — триває 15-30 хв. Якщо пожежу загасити на цій стадії, вона заподіє найменші збитки. Основна — пожежа швидко поширюється, загасити її дуже важко. Стадія закінчення — вогонь згасає в міру догоряння матеріалів.r

Номер слайду 7

Пожежне водопостачання.

Номер слайду 8

Пожежні пости. На пожежних постах розміщують вогнегасники, відра, сокири, лопати, гаки, драбини, діжки з водою, які взимку замінюють ящиками з піскомr

Номер слайду 9

Вогнегасники Вогнегасники: а — вуглекислотний, б — порошковий, в — водопінний

Номер слайду 10

Знаки пожежної безпеки

Номер слайду 11

Евакуація з приміщення школи. Назва діїПорядок і послідовність дій1. Повідомлення про пожежу. У разі виявлення пожежі або її ознак треба негайно:зателефонувати до пожежної частини;увімкнути систему оповіщення про пожежу;повідомити директору школи.2. Евакуація учнів. У разі виявлення пожежі або за сигналом оповіщення (зазначається вид сигналу) учнів якнайшвидше виводять назовні згідно з планом евакуації.

Номер слайду 12

3. Звірка списочного складу з фактичною наявністю евакуйованих. Усіх евакуйованих з будівлі учнів перевіряють поіменно за класним журналом або за списками.4. Пункти розміщення евакуйованих учнів. Удень учнів класами розміщують у будівлі за адресою (адреса). У нічний час їх евакуюють до будівлі за адресою (адреса).

Номер слайду 13

5. Гасіння пожежі працівниками закладу до прибуття пожежників. Гасіння пожежі організовують негайно з моменту її виявлення і здійснюють працівники закладу, не зайняті евакуацією учнів. Для гасіння використовують усі наявні засоби пожежогасіння.

Номер слайду 14

Запам’ятай!• Дітей молодшого віку, хворих і поранених евакуйовують першими.• Евакуацію розпочинають із найближчих до місця пожежі приміщень і з поверхів, вищих від пожежі.• Учителі та інші працівники школи не залишають учнів без нагляду від моменту виявлення пожежі і до її ліквідації.• Узимку діти одягаються або беруть теплий одяг із собою.• У небезпечній зоні ретельно перевіряють усі приміщення в пошуках дітей, які могли сховатися під партами чи в шафах.• На входах до будівлі виставляють пости, щоб перешкодити поверненню людей у небезпечну зону.

Номер слайду 15

ПІДСУМКИНайперше і найголовніше завдання у разі пожежі в школі та інших громадських приміщеннях — забезпечення організованої евакуації людей. У школах проводять теоретичні та практичні заняття, пожежні тренування, з числа учнів організовують дружини юних пожежників.

Номер слайду 16

Домашнє завдання параграф 9 Перевірити набуті знання можна за посиланням на сайті nz.ua. На наступний урок повторити параграф 1-8

pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
1973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку