"Позитивна мотивація у роботі над собою як вид інноваційного підходу"

Про матеріал

Автор: Петрунько Зінаїда Ростиславівна

Психологічні рекомендації: "Позитивна мотивація у роботі над собою як вид інноваційного підходу"


Перегляд файлу

«Позитивна мотивація у роботі над собою як вид інноваційного підходу»

Що для нас значить робота вчителя? Це повна відданість своїй справі. І занурившись  у роботу ми зовсім забуваємо про себе, про свій стан – фізичний та емоційний. Наслідками цього часто є стан, який психологи називають стресом.

Що таке СТРЕС?

Стрес є природним компонентом здорового життя. Стрес класифікується на позитивний — це наша внутрішня потенційна енергія, яку можна використовувати і перетворити на продуктивну, спрямовану на поліпшення життя; і негативний стрес (дистрес), який призводить, у кінцевому результаті, до саморуйнування організму.

 

Що спричиняє СТРЕС?

Стрес зявляється, коли ми сприймаємо ситуацію, як таку, з якою важко справитися.

 

emocii16 emocii8

 

 

 

Або, коли у  нас є великі очікування щодо певної події. На приклад, організовуючи вечірку-сюрприз. Сама по собі подія чи ситуація не є стресова. Стресовим чи не стресовим є наше ставлення до цього.

emocii-15

 

Симптоми СТРЕСУ.

Ознаки серйозного стресу прості, і визначити їх у себе може будь-яка жінка і будь-який чоловік. Поганий і нестабільний сон, нічні жахіття, “розбитий” стан після пробудження, відсутність бадьорості, постійна дратівливість, тривожність і неспокій, а також хронічна втома, що виникає навіть у ранковий час – це психологічні ознаки цієї недуги.

лекарь

Характер людини, що відчуває постійний стрес, псується, в нього зникає відчуття радості від життя, він не відчуває себе щасливим, а звичні приємні справи більше не приносять задоволення. Також стрес має і фізичні ознаки – біль у серці, головний біль, печія, тяжкість у шлунку, проблеми з травленням, помітне зниження імунітету, що призводить до частих захворювань і застуд. Всі ці наслідки стресу можна запобігти – для цього потрібно навчитися уникати факторів, що збільшують стрес, а також підвищити свою стійкість до них.

 

Як боротися зі стресом

Ми часто помиляємося, обманюючи себе тим, що тема стресу нас не стосується. Кожна людина потрапляє під стресові ситуації у повсякденному житті по всьому світу. І насамперед потрібно прийняти той факт, що я не один такий, і працювати над собою. Уникнути стресових ситуацій у сучасному світі не так просто, проте кожен може навчитися боротися з ними і ефективно справлятися з проблемою, повертаючи собі позитивний настрій і відновлюючи життєву енергію.

 

 

 

  1. Дуже важливо навчитися розслаблятися, використовуючи для цього власні внутрішні ресурси. Не ставитися до себе занадто серйозно.

расслабл

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Спробуйте виявити фактор, що викликає стрес. Складіть список того, що дратує чи турбує вас.

ручка

  1. Багато причин, що викликають стрес, можна усунути, пом’якшити або зовсім уникнути їх. Уникайте відомих вам стресових ситуацій. Куріння, наприклад, є стресом, який здатний убити вас. Прийміть рішення не палити.
  2. Для того щоб величезна кількість незроблених справ не заважало радіти життю, розплануйте свій день і визначте, які справи ви будете виконувати в той чи інший час. Планувати свій час дуже корисно – ви помітите, що у вас набагато більше вільних хвилин, ніж здається.

гифчасы

 Адже:

Життя на нашій Землі вимірюється часом. Єдиний спосіб насолоджуватися життям – це раціонально використовувати час, розподіливши його так, щоб воно не витрачалося лише на підтримку життя.

  1.  Коли ви опиняєтеся перед обличчям стресової ситуації, що ви не можете змінити, прийміть її.
  2. Стикаючись з надскладним завданням, нам слід ставити собі такі питання:

Чи потрібно це РОБИТИ?

Чи потрібно це робити МЕНІ?

Чи потрібно це робити ЗАРАЗ?

  1. Займіться фізичним оздоровленням, яке включає здорове харчування і регулярні заняття фізичними вправами; випивайте не менш 8 склянок води на день; більше перебувайте на свіжому повітрі; збалансуйте всі види діяльності; розслабляйтеся і правильно відпочивайте.

kartinki24_bikes_15133огурцы

  1. Гарне здоров’я – найкращий захист від дистресу.
  2. Знайдіть творче і корисне хобі.

творчгармонь

 

  1.  Організуйте «систему підтримки» з другом, якому ви довіряєте, щоб обговорювати з ним свої проблеми та шляхи їх вирішення.
  2. Мисліть позитивно. Спробуйте знайти долю гумору або абсурдність в стресовій ситуації.  Всі ми знаємо, що:

          СМІХ ЗНИЖУЄ РІВЕНЬ СТРЕС.

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
731
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку