Практична діяльність № 13. Урок на спортмайданчику: дослідження важелів під час виконання фізичних вправ.

Про матеріал
Презентація з ДОВКІЛЛЯ для 6 класу на тему Практична діяльність № 13. "Урок на спортмайданчику: дослідження важелів під час виконання фізичних вправ."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична діяльність № 13. Тема : Урок на спортмайданчику: дослідження важелів під час виконання фізичних вправ. Мета : З’ясувати, яку роль відіграють важелі в житті людини, які види важелів існують. Дізнатись чи є в людському організмі органи, якіпрацюють по типу важелів. Обладнання : таблиці, модель скелета людини, зошит, підручник.

Номер слайду 2

Важелі використовують для зменшення зусиль, необхідних для підйому, переміщення тощо. Важелем можна створити велике зусилля на короткому плечі, прикладаючи менше зусилля на довгому. Або отримати більше переміщення на довгому плечі за рахунок меншого переміщення на короткому. Гіпотетично, зробивши плече важеля дуже-дуже довгим, можна розвинути будь-яке зусилля, про що й здогадався Архімед, пропонуючи перевернути Землю.

Номер слайду 3

Хід роботи. Завдання № 1 Розгляньте приклади важелів у нашому житті. Запропонуйте свої приклади важелів.

Номер слайду 4

Завдання № 2 На малюнку зображено важіль у стані рівноваги. Якщо маленьку кульку перемістити на позначку 10, то куди переміститься велика куля: вгору чи вниз?

Номер слайду 5

Опорно-руховий апарат людини можна уявити як систему важелів, де важелями є майже всі кістки, що вільно рухаються. Приміром, кістки кінцівок, фаланги пальців, череп, нижня щелепа тощо. Рухи кісток можна розглядати, як рухи важелів. У кожному важелі є два плеча. До одного з них прикладається сила маси тіла, до другого — сила м’язової тяги. Тому перше плече дістало назву плеча сили маси тіла, а друге — сили м’язової тяги. У тілі людини є важелі різного роду.

Номер слайду 6

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Види важелів. Приклади фізичних вправ, при виконанні яких, застосовуються важелі. Важіль І типу Важіль ІІ типу Важіль ІІІ типу. Завдання № 3 Заповніть табличку.

Номер слайду 7

Напишіть висновок, давши відповідь на питання: Яку роль в житті людини відіграють важелі ?Висновок_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

pptx
Додав(-ла)
Гришина Лариса
Додано
31 березня
Переглядів
74
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку