Практична робота №2“ Розділення неоднорідної суміші ”

Про матеріал
Практична робота №2 “ Розділення неоднорідної суміші ” за підручником О.В.Григоровича. Можна використовувати, як опорний конспект під час проведення практичної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота №2 “ Розділення неоднорідної суміші ”

Номер слайду 2

Пригадаємо!

Номер слайду 3

Мета опанувати способи розділення неоднорідних сумішей, формувати уміння правильного поводження з речовинами і лабораторним обладнанням, дотримуючись правил техніки безпеки.

Номер слайду 4

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ Пригадайте правила роботи з нагрівальними приладами Пригадайте правила безпеки при нагріванні.

Номер слайду 5

Обладнання: Нагрівальний прилад, сірники, лабораторний штатив із кільцем і муфтою, скляна паличка, хімічні склянки, мірний циліндр, лійка, порцелянова чашка, шпатель або ложечка, фільтрувальний папір.

Номер слайду 6

Пригадайте назви обладнання

Номер слайду 7

Реактиви Кухонна сіль Пісок Вода

Номер слайду 8

Хід роботи: 1. У хімічну склянку шпателем помістіть невелику кількість кухонної солі з піском і додайте мірним циліндром 10-2- мл води. Скляною поличкою ретельно перемішайте суміш до повного розчинення солі.

Номер слайду 9

Хід роботи 2. Складіть фільтр із фільтрувального паперу і відфільтруйте пісок.

Номер слайду 10

Хід роботи 3. Складіть прилад для випарювання. Використовуючи скляну паличку, перелийте фільтрат (рідину, що пройшла крізь фільтр) у порцелянову чашку. Запаліть спиртівку і випарюйте воду. На дні чашки залишиться чиста сіль.

Номер слайду 11

Хід роботи: 4. За результатами роботи зробіть висновок. Висновок: Дайте відповідь на запитання: Які методи розділення сумішей ви використовували в цій роботі? Які властивості солі і піску дозволяють використовувати саме ці методи для розділення суміші?

ppt
Додано
31 серпня 2020
Переглядів
2196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку