Практична робота №5 «Виявлення органічних сполук у харчових продуктах»

Про матеріал
Матеріал для заповнення учнями при написанні практичної роботи № 5. Матеріал до презентації з практичної роботи як роздатковий.
Перегляд файлу

Дата__________

Оцінка

 

Практична робота №

Тема:  Виявлення органічних сполук у харчових продуктах

Мета: виявити органічні продукти в харчових продуктах; продовжити формувати вміння працювати з хімічним  посудом та реактивами; формувати вміння самостійно виконувати досліди за поясненням у протоколі, виконувати досліди з дотриманням правил техніки

Обладнання:  штатив з пробірками, скляні палички, шпатель, хімічний стакан, мірні пробірки

Реактиви: зразки харчових продуктів(картопля, рис, ковбаса, яблуко, лимон, тощо), розчин йоду.

            З правилами техніки безпеки ознайомлена(ий) _________________         

Хід роботи.

Виконайте завдання, результати роботи оформіть у вигляді таблиці.

№ пробірки

Спостереження

Забарвлення

Наявність крохмалю

1)Виявлення крохмалю у харчових продуктах та фруктах

1

Варена картопля

 

 

2

Рис

 

 

3

Яблуко

 

 

4

Лимон

 

 

5

борошно

 

 

6

Кетчуп

 

 

7

майонез

 

 

8

Ковбаса

 

 

Висновок:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2) Виявлення органічних кислот у продуктах

1

Сік лимона

 

 

2

Яблучний сік

 

 

3

Кефір

 

 

Висновок:_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3)Виявлення жиру в насінинах рослин

1

Горіхи

 

 

2

Насіння

 

 

Висновок:

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Загальний висновок:______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

docx
Додано
10 серпня 2023
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку