Практична робота 5. Виявлення органічних сполук у харчових продуктах

Про матеріал
Інструктивний матеріал до практичної роботи 5. Виявлення органічних сполук у харчових продуктах для учнів 9 класу.
Перегляд файлу

Практична робота  №5

Тема: Виявлення органічних сполук у харчових продуктах.

Мета: виявити органічні сполуки в харчових продуктах; за допомогою порівняння навчитися відрізняти основні класи органічних сполук між собою.

Обладнання: скляна паличка, шпатель, хімічний стакан, предметні скельця.

Реактиви: зразки харчових продуктів, розчин йоду, індикаторний папір.

 

досліду

Зразок

Забарвлення

Наявність крохмалю

Завдання 1. Виявлення крохмалю у харчових продуктах

1

Картопля

 

 

2

Морква

 

 

3

Яблуко

 

 

4

Капуста

 

 

5

Борошно

 

 

6

Кефір

 

 

7

Сметана

 

 

8

Ковбаса

 

 

9

Рис

 

 

 

Висновок ______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

 

Завдання 2. Виявлення глюкози у фруктах

Зразок

Забарвлення

Наявність глюкози

1.

Виноградний сік

 

 

 

Висновок ______________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Завдання 3. Визначення значення рН у зразках продуктів.

Зразок

Забарвлення

Значення рН, середовище

1

Фруктовий сік

 

 

2

Кефір

 

 

 

Висновок ______________________________________________________________________

 

 

_______________________________________________________________________________

 

 

 

Загальний висновок __________________________________________________________

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

doc
Додано
1 жовтня 2023
Переглядів
1111
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку