Практична робота №5
Тема: Виявлення органічних сполук у харчових продуктах.
Мета: виявити органічні сполуки в харчових продуктах; за допомогою порівняння навчитися відрізняти основні класи органічних сполук між собою.
Обладнання: скляна паличка, шпатель, хімічний стакан, предметні скельця.
Реактиви: зразки харчових продуктів, розчин йоду, індикаторний папір.
№ досліду |
Зразок |
Забарвлення |
Наявність крохмалю |
Завдання 1. Виявлення крохмалю у харчових продуктах |
|||
1 |
Картопля |
|
|
2 |
Морква |
|
|
3 |
Яблуко |
|
|
4 |
Капуста |
|
|
5 |
Борошно |
|
|
6 |
Кефір |
|
|
7 |
Сметана |
|
|
8 |
Ковбаса |
|
|
9 |
Рис |
|
|
Висновок ______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________
Завдання 2. Виявлення глюкози у фруктах |
|||
№ |
Зразок |
Забарвлення |
Наявність глюкози |
1. |
Виноградний сік |
|
|
Висновок ______________________________________________________________________
|
|||
Завдання 3. Визначення значення рН у зразках продуктів. |
|||
№ |
Зразок |
Забарвлення |
Значення рН, середовище |
1 |
Фруктовий сік |
|
|
2 |
Кефір |
|
|
Висновок ______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
|
Загальний висновок __________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________