Практична робота.Азія ,Латинська Америка

Про матеріал
Презентація-конспект для групових,індивідуальних та класних робіт..З використанням тестів,схем,таблиць та посилань на відео уроки та онлайн тести.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття: Азія та Латинська Америка протистояння диктаторському режиму Запишіть дату і тему уроку Картку підготувала Мотенко І.О

Номер слайду 2

Номер слайду 3

РОЗГЛЯНЬТЕ ПЛАКАТ ЧАСІВ ВІЙСЬКОВОГО ПРОТИСТОЯННЯ МІЖ ПРЕЗИДЕНТОМ БРАЗИЛІЇ Ж. ВАРГАСОМ ТА ОПОЗИЦІЙНИМИ СИЛАМИ В ШТАТІ САН-ПАУЛУ. • ЯК ВИ ВВАЖАЄТЕ, КОМУ СИМПАТИЗУЄ АВТОР ПЛАКАТА? НА ОСНОВІ ЯКИХ ОЗНАК ЧИ ДЕТАЛЕЙ ПЛАКАТА ВИ ДІЙШЛИ СВОГО ВИСНОВКУ? • НАСКІЛЬКИ ЗВИЧНИМИ ДЛЯ БАГАТЬОХ КРАЇН ЛАТИНСЬКОЇ АМЕРИКИ БУЛИ ВІЙСЬКОВІ ПЕРЕВОРОТИ Й АВТОРИТАРНІ РЕЖИМИ В МІЖВОЄННИЙ ПЕРІОД? НАВЕДІТЬ ПРИКЛАДИ. БРАЗИЛЬСЬКИЙ ПОЛІТИЧНИЙ ПЛАКАТ. 1932 Р. (ЗОБРАЖЕНО ПРАПОР САН-ПАУЛУ ТА ТРАДИЦІЙНУ ФІГУРУ САН-ПАУЛУ, ЩО ТРИМАЄ МІНІАТЮРНОГО Ж. ВАРГАСА). https://youtu.be/mywXSxxMH0w Перегляньте відео за посиланням(інтернет ресурс)

Номер слайду 4

ПРОАНАЛІЗУЙТЕ УРИВОК З ІСТОРИЧНОГО ДЖЕРЕЛА Й ВИЗНАЧТЕ: А) ЯКІ ПРАВА НАРОДУ ВВАЖАЛИ ОСНОВНИМИ; Б) ЯКОЮ МАЄ БУТИ РЕАКЦІЯ НАРОДУ НА АНТИНАРОДНУ ПОЛІТИКУ УРЯДУ; В) ЯКІ СПОСОБИ БОРОТЬБИ ВВАЖАЛИ НАЙБІЛЬШ ПРИЙНЯТНИМИ. «АНГЛІЙСЬКИЙ УРЯД В ІНДІЇ НЕ ТІЛЬКИ ПОЗБАВИВ ІНДІЙСЬКИЙ НАРОД СВОБОДИ, А Й ЗАСНУВАВ СВОЮ ПОЛІТИКУ НА ЕКСПЛУАТАЦІЇ МАС; ВІН ПІДІРВАВ ЕКОНОМІЧНЕ, ПОЛІТИЧНЕ, КУЛЬТУРНЕ Й ДУХОВНЕ ЖИТТЯ ІНДІЇ. ...МИ ПЕРЕКОНАНІ, ЩО ВАРТО НАМ ТІЛЬКИ ПРИПИНИТИ... СПЛАТУ ПОДАТКІВ, НЕ ВДАЮЧИСЬ ДО НАСИЛЬСТВА... І ЦЕЙ НЕЛЮДСЬКИЙ РЕЖИМ БУДЕ ПРИРЕЧЕНИЙ». З «КЛЯТВИ В ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ», 26 СІЧНЯ 1930 Р. HTTP://WWW.INDIAOFTHEPAST.ORG/CONTRIBUTE-MEMORIES/READ-CONTRIBUTIONS/MAJOR-EVENTS-PRE-1950/283-PURNA-SWARAJ-THE-DEMAND-FOR-FULL-INDEPENDENCE-26-JANUARY-19

Номер слайду 5

Південна Африка Апартеїд - офіційна політика расової дискримінації,сегрегації та гноблення, яку впродовж 1948—1991 рр. проводили правлячі кола ПАР проти місцевого чорношкірого населення, а також переселенців з Азії. Ліквідація системи апартеїду почалася після приходу до влади в ПАР уряду Фредеріка де Клерка (1989). У 1991 р. - скасовано дію основних елементів законів про апартеїд. Система гомлендів - спроба розділити Південну Африку на окремі держави, кожна з яких повинна була перетворитися в окрему національну державність для різних етнічних груп. Нельсон Мандела — символ боротьби проти апартеїду

Номер слайду 6

Аргентина Хуан Домінго Перон - тричі був обраний президентом Аргентини і займав посаду у періоди 1946—1955 та 1973—1974 років. Перонізм – рух, що позиціонувався як третій шлях розвитку для країни, альтернатива вибору між  капіталізмом і соціалізмом, рух за соціальну справедливість, який поєднував риси багатьох політичних течій.

Номер слайду 7

Хуан Домінго Перон та Марія Ева Дуарте де Перон

Номер слайду 8

Куба 1 січня 1959 р. – прихід до влади Фіделя Кастро. Фізично знищував опозицію та інакодумців, розбагатів на таємному контролі наркотрафіку у всьому Карибському регіоні. З особистим статком в $ 900 млн. він посідав 7-е місце в списку Forbes. Основне завдання – зміцнення незалежності від США, націоналізація власності американських кампаній, зближення з СРСР. Основа економіки – експорт цукру до країн Східної Європи.  Два мільйони кубинців (з 10 млн населення) були змушені податися в еміграцію.

Номер слайду 9

За оцінками американського політолога і статистика, автора поняття «демоцид» професора Гавайського університету Рудольфа Руммеля, за час правління Ф.Кастро насильно загинуло: страчені розстрільними командами — 30.000 чол., потонули при спробах втечі — 85.000 чол., загинули за інших обставин — 21.000 чол. Всього загиблих від режиму, включно при спробах втечі — 200.000 чол. «Балсерос» - втікачі вплав морем (77833).

Номер слайду 10

Ернесто Че Гевара Чилі 4 вересня 1970 р. – прихід до влади Сальвадора Альєнде – представник лівих політичних сил. 1973 р. – диктаторський режим Августо Піночета. Президент Чилі з 1974 по 1990 роки. Система вільної ринкової економіки, інтегрованої в світову економіку, характерною була присутність приватного сектора. Перетворення Чилі на одну з країн з найвищим рівнем людського розвитку в Латинській Америці. 1976-1982 рр. – економічне диво. Правління Аугусто Піночета сьогодні визначається не як «диктаторський режим», а як «військовий режим».

Номер слайду 11

Секрет гарного життя в країні простий: Сумлінна праця, дотримання закону і ніякого комунізму. Те, що тіла господ комуністів були складені по двоє в одну труну, мені здається розумним з точки зору економіки, яку вони самі і підірвали. Все, що ми, військові, робили, ми робили для Чилі, а не для себе і нам не соромно.

Номер слайду 12

Домашнє завдання: виконати с. 214 Читати § 25 с.115-119 відповісти на питання с.119 виконати завдання у контурній карті Успіхів!

ppt
Додано
5 липня 2021
Переглядів
4293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку