Практична робота "Динамічні структури даних. Списки"

Про матеріал

Зразок виконання та оформлення практичної роботи з теми "Динамічні структури даних. Списки" для класів з поглибленим вивченням інформатики. Містить такі розділи: загальні уявлення про завдання, модель завдання, можливі обмеження, опис задачі на програмування, алгоритм вирішення задачі (блок-схема), вхідні та вихідні дані програми, аналіз результатів тестування.

Перегляд файлу

ПРАКТИЧНА РОБОТА № 06_01 

 

Тема роботи: Динамічні структури даних. Списки.

 

Виконавець: Безкороваєва Н.В.

 

ЗАВДАННЯ РОБОТИ

Варіант завдання: 01_02

 

Завдання на розробку:  Створити циклічний двонаправлений список з дійсних чисел. Видалити зі списку елемент перед кожним елементом зі значенням 3.

 

АНАЛІЗ ЗАВДАННЯ

 

  1. Загальні уявлення про завдання: Створити циклічний двонаправлений список. Ввести дійсні числа до цього списку. Видалити елементи перед кожним зі значенням 3.

 

  1. Модель завдання: За допомогою покажчиків організувати динамічну структуру даних – циклічний двонаправлений список. Додати до списку елементи дійсного типу. Вивести список на екран. Видалити елементи за заданою умовою. По закінченню звільнити пам'ять, зайняту під список.

 

  1. Можливі обмеження: Всі змінні мають бути довільні в рамках свого типу.

 

  1. Задача на програмування: Кожний вузол двонаправленого (двузвязного) циклічного списка містить два поля покажчиків - на наступний і на попередній вузли. Покажчик на попередній вузол кореня списку містить адресу останнього вузла. Покажчик на наступний вузол останнього вузла містить адресу кореня списка. Потрібно ввести такі змінні у розділі опису змінних var: TData – основні дані, TPElem = ^TElem – покажчик на елемент списка, який описаний як запис TElem = record і містить поля Data: TData - основні дані, PNext : TPElem – покажчик на наступний елемент. PFirst, PLast – покажчики на перший і на останній елементы списка. Потрібно описати такі процедури: Init - початкова ініціалізація списка, Free – видалення списку із пам’яті, Free3 – видалення із списку елемента, який стоїть перед елементом зі значенням 3, Add – додавання елемента у список, Print – виведення на екран елементів, Menu – меню з заданими діями.

 

  1. Алгоритм вирішення задачі: укрупненна блок-схема

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ТЕСТУВАННЯ ПРОГРАМИ

Вхідні та вихідні дані програми:  

Возможные действия

    Добавление элемента в список

    После ввода нажмите Enter

    Элемент №1: 5

    Элемент добавлен

Элемент №2: 7

    Элемент добавлен

Элемент №3: 3

    Элемент добавлен

Элемент №4: 8

    Элемент добавлен

Печать списка  5.00 7.00 3.00 8.00

Удалить элементы списка по условию

Печать списка  5.00 3.00 8.00

Аналіз результатів тестування: Програма працює на тестових прикладах. При введенні значень вхідних даних, що не відповідають умові, програма видає повідомлення.

docx
Додано
22 грудня 2018
Переглядів
659
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку