Практична робота "Ефекти анімації, рух об’єктів в презентаціях"

Про матеріал

Закріпити знання учнів з теми "Ефекти анімації, рух об'єктів в презентаціях", навчити створювати презентації з використанням анімаційних ефектів; розвивати вміння: застосовувати набуті знання на практиці; додавати анімаційні ефекти до об'єктів; встановлювати ефекти зміни слайдів;

Перегляд файлу

Практична робота №5.

Тема. Ефекти анімації, рух об’єктів в презентаціях.

Мета:

  • навчальна: закріпити знання учнів  з даної теми, навчити створювати презентації з використанням анімаційних ефектів;
  • розвивальна: розвивати вміння: застосовувати набуті знання на практиці; додавати анімаційні ефекти до об'єктів;  встановлювати ефекти зміни слайдів;
  • виховна: виховувати інтерес до вивчення предмету.

Тип уроку: засвоєння нових знань, формування вмінь.

Обладнання та наочність: дошка, комп’ютери з підключенням до мережі Інтернет, підручник, навчальна презентація.

Програмне забезпечення: пакет офісних програм, редактор презентацій _______________________.

Хід уроку.

І. Організаційний момент.

Привітання, перевірка готовності учнів до уроку, вияснити, чи всі присутні.

IІ. Необхідний теоретичний мінімум.

1. Анімація

  •  Анімація — це спеціальний відео- або аудіоефект, доданий до тексту або об'єкта.

Наприклад, ви можете створити елементи текстового списку, що «вилітатимуть» на слайд по одному слову, або додати звук оплесків, які лунатимуть під час відкриття рисунка.

Анімація тексту, графіки, діаграм та інших об'єктів на слайдах здійснюється з метою підкреслити ті чи інші аспекти змісту, уріз­номанітнити спосіб подання матеріалу, зробити презентацію більш цікавою й видовищною. Створюючи анімаційні ефекти для своєї презентації, ви можете використовувати готові схеми анімації програми PowerPoint.

2. Схема анімації

  • Схема анімації — це гото­вий відеоефект, який додасться до об'єкта ті слайдах.

 У кожній схемі, як правило, передбача­ється ефект для заголовка слай­да й ефект для всього тексту слайда. Схеми анімації можна застосувати до всіх слайдів, до певних або до окремих елемен­тів слайда.

3. Типи анімаційних ефектів та їх використання

До розташованих на слайді об'єктів можна застосувати чотири основні типи анімаційних ефектів. Якщо ефект не заданий, об'єкт з'являється втій області, де він розташований на слайді.

  • Вхід. Цей ефект визначає спосіб появи об'єкта на слайді.
  • Виділення. Ефект, що дає можливість зосередити увагу на пев­ному об'єкті, виділяючи його серед решти розташованих на слайді об'єктів.
  • Вихід. Ефект визначає, яким чином об'єкт буде зникати зі слайда. Для більшості об'єктів ефект такого типу не знадобиться, але у разі необхідності можна скористатися одним із 52 ефектів, що пропонуються програмою.
  • Шляхи переміщення. Найцікавіший тип анімації об'єктів. Він дає можливість створити шлях, уздовж якого буде руха­тись об'єкт. Якщо шлях анімації починається за межами слай­да та закінчується на слайді» такий ефект діє як ефект входу; якщо шлях починається на слайді, а закінчується за його ме­жами, то цей ефект буде подібний до ефекту виходу. І нарешті, якщо маршрут починається і закінчується поза межами слай­да, об'єкт з'явиться на слайді, «пройде» якийсь шлях, а потім зникне за його межами.

Для одного об'єкта можна створити кілька анімаційних ефек­тів. Наприклад, ефект входу, виділення й ефект виходу. Крім того, для всіх ефектів можна встановити швидкість відтворення.

В області завдань Настройка анімації можна також визначити, в якому місці і в який само момент елемент має з'явитися на слайді під час показу презентації. Ефекти анімації застосовуються в ре­жимі сортувальника слайдів або у звичайному режимі. Якщо ефект анімації задається в режимі сортувальника, програма PowerPoint застосовує його до кожного об'єкта на слайді, за винятком об'єктів Заголовок  і Фон. Проте якщо ефект анімації задасться у звичайно­му режимі, ви повинні вказати, які об'єкти на поточному слайді по­трібно анімувати, і лише після цього застосувати ефект. Додавання анімації до будь-якого об'єкта здійснюється за однією схемою незалежно від типу об'єкта.

ІIІ.  Фізкультхвилинка.

ІV. Виконання практичної роботи.

Інструктаж з БЖ при роботі за комп’ютером.

1. Під час занять не вставайте і не ходіть по класу!!!

2. Строго виконуйте вказівки викладача.

3. Під час роботи дотримуйтесь інструкції і не відкривайте не потрібних вам файлів і програм так, щоб не змінювати макроси і шаблони.

4. Не робіть різких ударів при роботі з клавіатурою.

5. Припиняйте роботу при появі незвичайного звуку, запису або самовільного включення ПК і негайно повідомте про це викладача.

6. Після виконання завдання коректно вимкніть комп’ютер.

Завдання.

  1. Відкрийте презентацію   створену на попередньому уроці.
  2. Додайте до створеної презентації анімаційні ефекти:
  • на першому слайді до текстових на­писів застосуйте ефект Кольорова друкарська машинка. До графічних об'єктів ефект Центрифуга;
  • для всіх об'єктів на інших слайдах ефекти підберіть самостійно;
  • для всіх ефектів, крім першого слай­да, встановіть параметр Запускати разом із попереднім;
  • підберіть та встановіть швидкість анімаційних ефектів.
  1. Збережіть презентацію у свою папку.
  2. Результат виконання продемонструвати вчителю.

Вправи для очей.

V. Запитання для захисту практичної роботи. 
1. Як встановити анімаційний ефект до обраного об'єкта? До всіх об'єктів на слайді?

2. Як встановити ефект зміни слайдів?

3. Які параметри можна змінювати для анімаційного ефекту?

        _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Висновки:  __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

VI. Підведення підсумків практичної роботи.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шинкарук Олександр Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Пєнова Яна Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
9191
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку