Практична робота "Технологія створення дистанційного курсу на платформі дистанційного навчання Google Клас"

Про матеріал

Практична робота "Технологія створення дистанційного курсу на платформі дистанційного навчання Google Клас" має на меті ознайомлення вчителів інформатики (та інших навчальних предметів) з платформою Гугл Клас та її основними можливостями: створення класних кмінат, розміщення матеріалів з відкладеним терміном публікації, додавання учнів та вчителів тощо.

Перегляд файлу

Практична робота

Технологія створення дистанційного курсу на платформі дистанційного навчання Google Клас

Важливо! Для користування сервісами Google усім учасникам освітнього процесу потрібно мати активний акаунт Google (мати пошту @gmail.com).

I.            Створення класної кімнати

  1. Зайти в Google акаунт (пошту @gmail.com).

  2. Натиснути на переліку доступних додатків Google (рис. 1).

Рис. 1

  1. Із запропонованого переліку обрати сервіс Клас.
  2. При першому використанні сервісу система попросить підтвердити умови використання – погодитись з ними, встановивши відповідні позначки та натиснувши відповідні кнопки.

  3. Для створення нової класної кімнати потрібно натиснути кнопку «+» та обрати зі списку пункт «Створити клас» (рис. 2).

 

Рис. 2.

  1. Оскільки заклад освіти здебільшого не має власного облікового запису в G Suite for Education, встановлюєте відповідну позначку, що не використовуєте Додаток Клас зі студентами у навчальному закладі та натискуєте «Продовжити».
  2. Заповнюєте поле «Назва класу» обов’язково, решту полів заповнюєте за потреби (рис. 3).


Рис. 3


Створена класна кімната матиме вигляд, як представлено на рис. 4 (можливо з іншим стилем оформлення).

 

Рис. 4.

II.            Приєднання учнів (інших вчителів) до класної кімнати

На рис. 4 у овалі обведено унікальний код, який система автоматично присвоїла вашій класній кімнаті. Повідомте його учням, і натиснувши кнопку «+» в додатку Клас (рис. 2), обравши пункт «Приєднатися до класу» та ввівши відповідний код, вони зможуть приєднатись до вашої класної кімнати.

Ви можете за електронними адресами учнів самостійно приєднати учнів до класної кімнати. Для цього потрібно:

  1. Вибрати вкладку «Люди» у вашій класній кімнаті.

  2. Натиснути «Запросити студентів» (рис. 5) та в полі «Ім’я або електронна адреса» ввести електронну пошту із закінченням @gmail.com вашого учня (учнів).

 

Рис. 5

  1. Учні отримають на електронну пошту лист із запрошенням приєднатися до класної кімнати. Після цього вони повинні обов’язково перейти за посиланням, вказаним у листі, оскільки приєднання через запрошення передбачає отримання згоди учня на приєднання (перехід за посиланням).

Якщо ви ведете заняття в парі з іншим вчителем, ви можете його додати в якості вчителя (викладача), натиснувши кнопку «Запросити викладачів» (біля частини «Викладачі»).

III.            Розміщення навчальних матеріалів у класній кімнаті

Вкладка «Завдання» (рис. 4) передбачає розміщення та відображення усіх навчальних матеріалів з автоматичною прив’язкою до сервісу Календар (усі розміщення матеріалів (публікація) фіксуються за системними датою та часом сервісу Календар).

Однією з переваг сервісу «Клас» є той факт, що ви маєте змогу запланувати розміщення (публікацію) матеріалів для учнів. Тобто не обов’язково перед заняттям розміщувати матеріали, а запланувати їх заздалегідь. Для цього потрібно:


  1. Обрати пункт «+Створити» та обрати потрібний вид завдання (рис. 6).

 

Рис. 6

  1. В полі «Назва» казати тему заняття та додати короткий конспект заняття у пункті «Вказівки» або приєднавши до завдання файл (натиснути «Додати»).


Рис. 7

  1. Після додавання усіх необхідних матеріалів потрібно натиснути стрілочку вниз, що знаходиться біля кнопки «Призначити» і ви зможете або опублікувати завдання одразу або запланувати його публікацію на конкретну дату та час (рис. 8).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рис. 8

docx
Додав(-ла)
Токарська Леся
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
24 серпня 2021
Переглядів
634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку