Практичне заняття "Дослідження розчинності речовин (солі грубого помелу, солі «екстра», крейди, олії)"

Про матеріал
Презентація до практичного заняття з природознавства у 5 класі "Дослідження впливу різних температур на розчинення речовин (солі) у воді" "Дослідження розчинності речовин (солі грубого помелу, солі «екстра», крейди, олії) "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття «Дослідження розчинності речовин (солі, олії, крейди)»«Дослідження впливу різних температур на розчинення солі у воді»

Номер слайду 2

Загадки. На кінець скажіть нам, дітки,Що це за речовина,Яка може у природіперебувати у трьох станах,Назва їй …Є у світі тіл багатоІ на вулиці, і в хаті. Всім відомо, що вони. Складаються з …. Речовини ми вивчаємо. Зараз стани їх пригадаємо,У науці всі вони Мають назву …Якщо молекули в речовиніРозташовані близенько,То цей стан речовини. Називають всі…Інший стан речовини. Має відстані побільше,І молекули у них. Проникають в проміжки швидше. Що за стан речовини такий?Вірно, діти, це…Останній стан взагалі вільний,Бо проміжки має такі,Що молекули у ньому. Всі летючі та швидкі. Здогадались, любі дітки,Що за стан речовини такий?Правильно, його назва …

Номер слайду 3

ДОПОВНИ РЕЧЕННЯОднорідну суміш називають.... Речовини, які розчиняються у воді, називають….. Речовини, які не розчиняються у воді, називають…. Вода у розчині називається….. Речовина у розчині називається…. ДОБЕРИ АНТОНІМПрісна вода-…. Лід-….. Розчинна речовина-…Однорідна суміш-…Випаровування-…

Номер слайду 4

Що впливає на швидкість розчинення речовин?Подрібнення речовини2. Температура розчинника3. Перемішування

Номер слайду 5

Практичне заняття «Дослідження розчинності речовин (солі, олії, крейди)»«Дослідження впливу різних температур на розчинення солі у воді»Мета: навчитися визначати розчинність речовин, з’ясувати умови, за яких розчинення відбувається швидше. Обладнання: склянки з водою, речовини (кухонна сіль грубого помелу та «екстра»,крейда, олія), палочки для перемішування розчину,термометр для води.

Номер слайду 6

«Дослідження розчинності речовин (солі,крейди, олії)»ЗАВДАННЯ 1 Порядок виконання роботи: 1. Налити у дві склянки по 100 мл води кімнатної температури. 2. У першу склянку додати 1 чайну ложку солі грубого помелу, у другу склянку — 1 ч. ложку солі «екстра». 3.  Ретельно перемішати суміші у кожній склянці. Сіль грубого помелу. Сіль «екстра»Що спостерігаємо: У першій склянці …… У другій склянці…..

Номер слайду 7

«Дослідження впливу різних температур на розчинення солі у воді»ЗАВДАННЯ 2 Порядок виконання роботи: 1. Налити в першу склянку 100 мл води кімнатної температури, а в другу-теплу воду. 2. Додати по одній чайній ложці солі грубого помелу в кожну склянку. 3.  Ретельно перемішати суміші у кожній склянці.

Номер слайду 8

«Дослідження впливу різних температур на розчинення солі у воді»Що спостерігаємо? У першій склянці …… У другій склянці…. Склянка з холодною водою. Склянка з теплою водою

Номер слайду 9

«Дослідження розчинності речовин (солі, крейди, олії)»ЗАВДАННЯ 3 Порядок виконання роботи: 1. Налити у дві склянки по 100 мл води кімнатної температури. 2.  Додати в першу склянку 1 чайну ложку олії, а в другу 1чайну ложку подрібненої крейди. 3.  Ретельно перемішати суміш.

Номер слайду 10

«Дослідження розчинності речовин (солі, крейди, олії)»Склянка з олією. Склянка з крейдою. Що спостерігаємо? У першій склянці …. У другій склянці….

Номер слайду 11

Виконайте практичну роботу у робочому зошиті

Номер слайду 12

 Виконували…Ознайомилися…Переглядали…Дізналися…Запам’ятали…СЬОГОДНІ НА УРОЦІ

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!!!

pptx
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
2601
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку