Практичне заняття «Що означає бути українцем (українкою) в часи російської збройної агресії проти України»

Про матеріал
Презентацію можна використати під час практичного заняття на уроках громадянської освіти під час вивчення розділу "Особистість та її ідентичність"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття Що означає бути українцем /українкою в часи російськоїзбройної агресії проти України

Номер слайду 2

Бути українцем – це...1) ... жити серед найгарніших жінок у світі!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Це твердження – загальновизнаний світовий факт. Мільйони іноземців захоплюються вродою прекрасної половини нашої країни та вважають за честь одружитися з українкою. Але, окрім естетичного боку питання, чимало хто також робить акцент на те, що українські жінки є дуже працьовиті, добрі, чуйні та віддані дружини. Хто ж буде проти того, аби у будинку орудувала справжня господиня, яка вкладає усю свою душу в створення тепла та затишку?Окремо, варто зазначити, що наші жінки, завжди ретельно стежать за своїм зовнішнім виглядом. Куди б вони не збиралися, вони завжди чудово одягнені, мають гарний макіяж та зачіску, і анітрохи не гірші,ніж відомі моделі з обкладинок модних журналів. І це все, при тому, що майже у кожної – велика родина та доволі важка робота, які щодня забирають чималу кількість часу! Дванадцять героїчних вчинків, з якими так довго намагався впоратися Геракл, українська жінка здатна виконати за один день, і навіть більше – зробити їх своїм звичним обов'язком. Що тут скажеш – пощастило українським чоловікам!

Номер слайду 5

Бути українцем – це...2) ... володіти унікальною стильною колекцією національного одягу!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Яка, між іншим, з давніх-давен, і до сьогодення не втрачає своєї актуальності. Більше того, практично кожен сучасний українець намагається прикрасити свій гардероб гарною вишиванкою, а також різноманітним одягом з вишивкою, ретельно обираючи колір та орнамент. Раніше, подібний вид одягу був своєрідним "натільним резюме" кожного українця, а за сумісництвом його головною візитівкою. Але це далеко не остання особливість нашого традиційного одягу. Кожна вишита сорочка створювалася індивідуально для певної людини. Кожен виток, кожен візерунок на ній, повною мірою мав розкрити душу її власника, охарактеризувати його як унікальну особистість, подарувати йому усю любов та тепло ніжних рук майстрині – матері або дружини, які супроводжували його усюди, де б він не був та слугували йому найсильнішим оберегом від бід та хвороб.

Номер слайду 8

Бути українцем – це...3) ... мати власну ділянку на найродючішій землі у світі!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Саме так, у певному сенсі, ми ходимо по "золотому ґрунту" – найбільшим запасам чорнозему, який займає більше 45% території України. Ми справжні багатії, адже можемо дозволити собі пишні врожаї, можливість жити у єдності зі світом буйної корисної рослинності та отримувати задоволення від плідної праці на землі. Жителі інших країн можуть тільки мріяти про те, чим володіємо ми – у Південній Ірландії, людям доводиться щодня сподіватися на милість природи, як зіницю ока, берегти свої маленькі городи, які зазвичай, не перевищують розмірів килимка для дверей! У нашій країні – стільки прекрасної, досі незайманої землі, що вистачить ще на десятки поколінь українців. Ми можемо бути щасливі та вдячні вже за те, що народилися саме тут.

Номер слайду 11

Бути українцем – це...4) ... вічно пишатися всесвітньо відомими національними митцями!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

А саме – видатними поетами та письменниками, співаками і музикантами, науковцями та спортсменами. Ми дуже шанобливо ставимося до своєї культури та постійно витрачаємо величезні зусилля на її піднесення. Останнім часом те, що відбувається у нашій країні, можна сміливо назвати епохою Відродження, оскільки, народ прийняв остаточне рішення позбавити себе від нав'язливого впливу усіх "небайдужих" до його умов проживання, побуту та історії і почати самостійно займатися своїм вихованням. Українці повною мірою використовують свій творчий потенціал, аби по цеглинці вибудовувати міцну стіну самобутньої та унікальної культури. Ми відроджуємо любов до рідної мови, розвиваємо власну літературу, музику та кіноіндустрію, наново вчимося жити та мислити, як справжні представники свого народу, як сильні, життєлюбні та безстрашні українці. І у нас це чудово виходить, чим ми також можемо пишатися!

Номер слайду 14

Бути українцем – це...5) ... бути відданим віруванням та стародавнім традиціям!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

У Америці – Геловін, у Японії – Момо-но секку, у Мексиці – День усіх святих, а в Україні – є безліч найяскравіших національних свят. Безумовно, жоден українець точно не проґавить свого шансу відсвяткувати Різдво, Масляну, Івана Купала та вшанувати давню традицію! Гопак, коломийки, колядки, щедрівки, вертеп, веснянки - у них пам’ять і душа наших предків. Як і багато інших народів країн світу, українці дуже забобонні. Популярні народні прикмети та повір'я передаються із покоління у покоління та, напевно, будуть існувати вічно. Вони теж формують унікальність нашої національної спадщини.

Номер слайду 17

Бути українцем – це...6) ... бути щедрим та гостинним господарем!

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Практично у кожній українській хаті гостей обов'язково будуть наввипередки дивувати своїми кулінарними здібностями. Якщо ви зазирнете до української сім'ї навіть просто на "чай", то на вас обов’язково чекатиме різнопланове асорті випічки та смаколиків: пиріжків, домашніх тортів, цукерок тощо. Що й говорити про святкові дні, коли звідусіль з'їжджаються усі близькі та далекі родичі, які вважають, що чим більше смачних страв буде прикрашати стіл, тим приємніше та веселіше буде проходити спілкування у родинному колі! А до цього всього запропонують склянку ягідного киселю, узвару або квасу. Тепер ви знаєте, що означає бути справжнім українцем – людиною із широкою душею та добрим серцем; людиною, яка вміє любити та дарувати свою любов іншим; людиною, здатною побудувати величну країну та пишатися нею усе своє життя.

Номер слайду 20

Що означає бути українцем /українкою в часи російської збройної агресії проти України?

Номер слайду 21

Що означає бути українцем /українкою в часи російської збройної агресії проти України?Висловіть свої міркування за планом: Актуальність (Зараз це надзвичайно важливо, тому що….)Теза (Я вважаю, що…)Аргумент (Я так думаю, тому що…)Приклад (Я бачив по телевізору/ в інтернеті/ у своєму житті/ у житті моїх рідних чи знайомих…)Власна позиція (Моя думка така, що…)Висновок (Отже, …)

pptx
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
1602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку