Практичні завдання з теми "Харчова промисловість Харківщини"

Про матеріал
Практичні завдання з " Харківщинознавства" для 9 класу з теми "Харчова промисловість Харківщини".
Перегляд файлу

 

Практичні завдання з теми: “ Харчова промисловість Харківщини”.

Завдання:

1. Спробуйте назвати продукцію харчової промисловості області, яка постачається на експорт?

2. На основі тексту параграфу 50 та користуючись різними джерелами інформації, виконайте наступне:

А) Наведіть приклади підприємств(фабрик, заводів) харчової промисловості;подано зразок заповнення.

Галузь

Підприємство

(назва+рік заснування)

Основна продукція

(2-3 приклади)

Цукрова

ВАТ «Новоіванівський цукровий завод»(1901)

цукор квоти (класу)«А», меляса, жом та вапно.

М’ясопереробна

ПрАТ « Безлю́дівський м'ясокомбіна́т»(2006),

сосиски, сардельки, варені ковбаси, напівкопчені ковбаси, варено-копчені ковбаси, копченості та делікатеси

Маслосироробна та молочна

 

 

Олійно-жирова

 

 

Борошномельно- круп’яна

 

 

Кондитерська

Корпорація «Бісквіт-Шоколад»(2001)

печиво(затяжне, цукрове,здобне), крекер, галети, вафлі, вафельні трубочки, бісквіти, рулети, торти (в тому числі вафельні та шоколадно-вафельні)

Хлібопекарська

 

 

 

Б) За поданою інформацією визначте назву підприємства харчової промисловості Харківщини.

Схематичний образ, логотип

Опис об’єкту

Назва об’єкту

1

Підприємство харчової промисловості. Розташовано у с. Котляри, Харківського району, Харківської області. Продукцію випускає під торговельною маркою «БМК»

Сьогодні завод випускає понад 200 найменувань ковбасних виробів: сосиски, сардельки, варені ковбаси, напівкопчені ковбаси, варено-копчені ковбаси, копченості та делікатеси. Підприємство спеціалізується на випуску продукції нижнього цінового сегменту.

 

2

Це новий, досконалий, ”з нуля” побудований комплекс з виробництва алкогольних напоїв. Це досконалість обумовлено вибором місця для будівництва заводу: екологічно чистий регіон(Чугуївський р-н), наявність артезіанських свердловин глибиною понад 750 м з унікальною за смаком водою, транспортні розв’язки. На підприємстві реалізовані додаткові проекти: художньо оформлені ландшафт, екстер’єр будівель, інтер’єр приміщень.

 

3

http://www.rada.com.ua/images/catalogue/6201.jpg

Був введений в експлуатацію у жовтні 1957 році як завод по виробництву згущеного молока з проектною потужністю 20 мільйонів умовних банок на рік. Протягом півстоліття на підприємстві відкрилися нові молочні напрямки, але основним профілем на підприємстві були і залишаються молочні консерви згущенні з цукром. Цех по виробництву молочних консервів з цукром збільшив свої потужності у три рази. 

 

4

Похожее изображение

Це сучасне промислове підприємство по переробці молока і виробництву молочної продукції бере свій початок з 1968 року. Входе до складу Асоціації виробників молока в Харківській області, працює на місцевій сировині.

 

5

Похожее изображение

Відома українська компанія, виробник продуктів харчування, зокрема морозива. Головний офіс компанії знаходиться в м. Харкові. Була заснована в 1932 році.

 

6

http://ukrmillers.com/images/uchasniki/novopokrov_khp.jpg

 

Одне з найбільших на Україні зернопереробних підприємств.

Заснований у 1988 р., є одним з великих виробників муки, комбікормів, мінеральних добрив.

 

7

Картинки по запросу пивзавод рогань харьков логотип

 

Підприємство харчової промисловості України, зайняте у галузі виробництва та реалізації пива. Розташоване у місті Харкові однойменній місцевості.

 

 

8

Картинки по запросу бісквіт шоколад

Одне з лідерів кондитерської промисловості в Україні. Дата заснування: 2004р.Асортимент борошняних виробів: печиво (затяжне, цукрове,здобне), крекер, галети, вафлі, вафельні трубочки, бісквіти, рулети, торти (в тому числі вафельні та шоколадно-вафельні).

 

 

9

Картинки по запросу Великобурлуцький сироробний завод логотип

Сироробний завод, розташований у смт. Великий Бурлук Харківської області. Заснований у 1977 році, як спеціалізоване підприємство по виробництву твердих сортів сиру.

 

10

Картинки по запросу кулінічі хлібзавод харків

 

Виробництво хлібобулочних виробів. Мережа кондитерських швидкого харчування 

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Болюх Тамара
Додано
14 квітня 2023
Переглядів
684
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку