Практичні завдання з теми: “ Харчова промисловість Харківщини”.
Завдання:
1. Спробуйте назвати продукцію харчової промисловості області, яка постачається на експорт?
2. На основі тексту параграфу 50 та користуючись різними джерелами інформації, виконайте наступне:
А) Наведіть приклади підприємств(фабрик, заводів) харчової промисловості;подано зразок заповнення.
Галузь |
Підприємство (назва+рік заснування) |
Основна продукція (2-3 приклади) |
Цукрова |
ВАТ «Новоіванівський цукровий завод»(1901) |
цукор квоти (класу)«А», меляса, жом та вапно. |
М’ясопереробна |
ПрАТ « Безлю́дівський м'ясокомбіна́т»(2006), |
сосиски, сардельки, варені ковбаси, напівкопчені ковбаси, варено-копчені ковбаси, копченості та делікатеси |
Маслосироробна та молочна |
|
|
Олійно-жирова |
|
|
Борошномельно- круп’яна |
|
|
Кондитерська |
Корпорація «Бісквіт-Шоколад»(2001) |
печиво(затяжне, цукрове,здобне), крекер, галети, вафлі, вафельні трубочки, бісквіти, рулети, торти (в тому числі вафельні та шоколадно-вафельні) |
Хлібопекарська |
|
|
Б) За поданою інформацією визначте назву підприємства харчової промисловості Харківщини.
№ |
Схематичний образ, логотип |
Опис об’єкту |
Назва об’єкту |
1 |
|
Підприємство харчової промисловості. Розташовано у с. Котляри, Харківського району, Харківської області. Продукцію випускає під торговельною маркою «БМК» Сьогодні завод випускає понад 200 найменувань ковбасних виробів: сосиски, сардельки, варені ковбаси, напівкопчені ковбаси, варено-копчені ковбаси, копченості та делікатеси. Підприємство спеціалізується на випуску продукції нижнього цінового сегменту. |
|
2 |
|
Це новий, досконалий, ”з нуля” побудований комплекс з виробництва алкогольних напоїв. Це досконалість обумовлено вибором місця для будівництва заводу: екологічно чистий регіон(Чугуївський р-н), наявність артезіанських свердловин глибиною понад 750 м з унікальною за смаком водою, транспортні розв’язки. На підприємстві реалізовані додаткові проекти: художньо оформлені ландшафт, екстер’єр будівель, інтер’єр приміщень. |
|
3 |
|
Був введений в експлуатацію у жовтні 1957 році як завод по виробництву згущеного молока з проектною потужністю 20 мільйонів умовних банок на рік. Протягом півстоліття на підприємстві відкрилися нові молочні напрямки, але основним профілем на підприємстві були і залишаються молочні консерви згущенні з цукром. Цех по виробництву молочних консервів з цукром збільшив свої потужності у три рази. |
|
4 |
|
Це сучасне промислове підприємство по переробці молока і виробництву молочної продукції бере свій початок з 1968 року. Входе до складу Асоціації виробників молока в Харківській області, працює на місцевій сировині. |
|
5 |
|
Відома українська компанія, виробник продуктів харчування, зокрема морозива. Головний офіс компанії знаходиться в м. Харкові. Була заснована в 1932 році. |
|
6 |
|
Одне з найбільших на Україні зернопереробних підприємств. Заснований у 1988 р., є одним з великих виробників муки, комбікормів, мінеральних добрив. |
|
7 |
|
Підприємство харчової промисловості України, зайняте у галузі виробництва та реалізації пива. Розташоване у місті Харкові,у однойменній місцевості.
|
|
8 |
|
Одне з лідерів кондитерської промисловості в Україні. Дата заснування: 2004р.Асортимент борошняних виробів: печиво (затяжне, цукрове,здобне), крекер, галети, вафлі, вафельні трубочки, бісквіти, рулети, торти (в тому числі вафельні та шоколадно-вафельні).
|
|
9 |
|
Сироробний завод, розташований у смт. Великий Бурлук Харківської області. Заснований у 1977 році, як спеціалізоване підприємство по виробництву твердих сортів сиру. |
|
10 |
|
Виробництво хлібобулочних виробів. Мережа кондитерських швидкого харчування
|
|