ПРАКТИЧНИЙ ПОСІБНИК ДЕННИЙ ТАБІР «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням Практичні рекомендації щодо організації дозвілля дітей та молоді в умовах адаптивного карантину (з

Про матеріал
У практичному посібнику «Денний табір «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням», розміщено матеріали (з досвіду роботи) Палацу дітей та молоді м.Новограда-Волинського, які ілюструють систему роботи табору в умовах адаптивного карантину. У посібнику подана структура діяльності табору, тематика та розробка тематичних днів в таборі, очна та он-лайн робота. Рекомендовано керівникам закладів освіти, класним керівникам та вихователям, студентам педагогічних закладів.
Перегляд файлу

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

Палац дітей та молоді

м. Новограда-Волинського

 

 

 

 

 

 

 

ПРАКТИЧНИЙ ПОСІБНИК

 

ДЕННИЙ ТАБІР  «ADRENALIN»

з короткотривалим перебуванням

 

 

Практичні рекомендації щодо організації дозвілля дітей та молоді в умовах адаптивного карантину

(з досвіду роботи)

 

 

 

 

 

 

 

 

м. Новоград-Волинський - 2021

 

Рекомендовано науково-методичною радою інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради

 

Укладач Антонова Мирослава Василівна, завідуюча культурно-масовим відділом, керівник гуртка-методист ЦРТРД «Першоцвіт», Палацу дітей та молоді м. Новограда-Волинського.

 

Рецензент директор Палацу дітей та молоді міста Новограда-Волинського Добровольна О.Х.

 

Анотація:  у практичному посібнику «Денний табір «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням», розміщено матеріали (з досвіду роботи) Палацу дітей та молоді м.Новограда-Волинського, які ілюструють систему роботи табору в умовах адаптивного карантину.  

У посібнику подана структура діяльності табору, тематика та розробка тематичних днів в таборі, очна та он-лайн робота.

Рекомендовано керівникам закладів освіти, класним керівникам та вихователям, студентам педагогічних закладів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗМІСТ

 

 ВСТУП…………………………………………………………………..…...4-7

 

РОЗДІЛ I                  ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ЗМІСТОВНОГО ДОЗВІЛЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ПІД ЧАС ЛІТНЬОГО ВІДПОЧИНКУ Й ОЗДОРОВЛЕННЯ В УМОВАХ АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ……………………………..8-22

  1. Дозвілля дітей та молоді денного табору «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням………………..……….……..……..8-19
  2. Оздоровлення дітей та молоді в умовах адаптивного карантину……………………………………………………………......20-22

      

РОЗДІЛ II            ПРАКТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ЗМІСТОВНОГО ДОЗВІЛЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ПІД ЧАС ЛІТНЬОГО ВІДПОЧИНКУ Й ОЗДОРОВЛЕННЯ В УМОВАХ АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ ………………………………………..23-35

2.1 Положення про табір короткотривалого перебування з гнучким дистанційним режимом на базі Палацу дітей та молоді………....…..23-27             

2.2. Методика роботи під час організації денного табору з короткотривалим перебуванням «ADRENALIN»……………...……..28-35

 

ВИСНОВКИ………….…………………………………………..…………….36

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ…………………………..…….…37

 

ДОДАТОК……………………………………………………………..……38-83

 

 

 

ВСТУП

Одним із стратегічних завдань державної політики у сфері соціального захисту громадян України є реалізація прав дитини на оздоровлення та відпочинок, а турбота про здоров’я дітей є одним із основних показників ставлення держави до власного майбутнього.

Відповідно до Законів України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про охорону дитинства», «Про позашкільну освіту», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 р. № 530-ІХ, Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2020 та з метою забезпечення належної організації відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей влітку 2020 року в умовах адаптивного карантину рекомендуємо під час літньої оздоровчої кампанії акцентувати увагу на організації безпечного,  змістовного дозвілля дітей.

          Разом з тим, упродовж останніх місяців в Україні зберігається тенденція до погіршення стану здоров’я населення, зумовлена негативними факторами виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Вплив постійних діючих факторів ризику, зокрема у шкільному віці, призводить до порушення механізму саморегуляції фізіологічних функцій і сприяє розвитку та поширення у дітей  захворювань на COVID-19 .

Актуальною проблемою є створення оптимальних умов для безпечного та ефективного перебування дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку з короткотривалим перебуванням в умовах адаптивного карантину.

Програма організації дозвілля дітей та молоді міста Новограда-Волинського на 2019-2020 роки розроблена відповідно до Конституції України, Сімейного кодексу України, законів України  «Про охорону дитинства», «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та інших нормативно-правових актів.

Програма створена для забезпечення комплексу заходів щодо належних умов для організації якісного оздоровлення та відпочинку дітей міста, зокрема дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки в умовах адаптивного карантину.

          У першому розділі розкрито теоретико-методичні аспекти та передумови застосування програми організації дозвілля дітей та молоді в умовах адаптивного карантину, запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також показано актуальність упровадження цієї програми в сучасну освіту.

  Мета:  

  • Забезпечення рівності прав кожної дитини на         оздоровлення та   відпочинок.
  • Визнання пріоритетними у діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування заходів, спрямованих на зміцнення здоров’я дітей шляхом організації оздоровлення та відпочинку
  • Створення оптимальних умов для безпечного та ефективного перебування дітей у позашкільному закладі оздоровлення та відпочинку.
  • Створення умов для зміцнення фізичного та психічного стану здоров’я дітей шляхом належної організації оздоровлення та відпочинку.
  • Надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Завдання:

  • Збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення, перш за все дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
  • Збереження і розвиток мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
  • Надання якісних послуг з організацій оздоровлення та відпочинку дітей.
  • Залучення  підприємств, устав та організацій, професійних спілок та фондів,  юридичних та фізичних осіб, батьків інших джерел, не заборонених законодавством для оздоровлення та відпочинку дітей.
  • Зміцнення кадрового потенціалу педагогічних працівників, які супроводжують групи дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
  • Сприяння організації в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку змістовного дозвілля: проведення культурно-масових, фізкультурно-спортивних заходів тощо.
  • Залучення молодіжних та дитячих громадських організацій до участі в патріотично-виховній, культурно-просвітницькій, спортивній та краєзнавчій роботі з дітьми в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

 Об’єкт: табір «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням.

 Предмет: основні принципи функціонування табору «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням.

Очікувані результати

  • Стабілізація відсотку дітей, які перебувають на диспансерному обліку, протягом наступних двох років, зменшенням на 2-3%.
  • Збереження мережі таборів з короткотривалим  перебуванням під час адаптивного карантину та забезпечення роботи профільних відпочинкових змін.
  • Урізноманітнення та підвищення якості оздоровчих послуг, а саме:
  •     забезпечити високий рівень фахової підготовки педагогічних працівників, які працюють з дітьми під час оздоровчої кампанії;
  •     підвищення рівня науково-методичного та інформаційного забезпечення.
  • Збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами оздоровлення та відпочинку.

 

 

Методи дослідження:

  • теоретичні: аналіз друкованої літератури та джерел, порівняння, статистичний метод;
  • практичні: результати дослідження можуть бути використані керівниками закладів освіти, класними керівникам та вихователями, педагогами-організаторами при організації дозвілля дітей та молоді в умовах адаптивного карантину та студентами педагогічних закладів.

Структура та обсяг роботи. Робота складається зі вступу, двох  розділів, висновку, списку використаних джерел (7) та додатків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ I                ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ЗМІСТОВНОГО ДОЗВІЛЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ПІД ЧАС ЛІТНЬОГО ВІДПОЧИНКУ Й ОЗДОРОВЛЕННЯ В УМОВАХ АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ

 

1.1 Дозвілля дітей та молоді табору «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням

Дозвілля в денному таборі «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням при Палаці дітей та молоді м.Новограда-Волинського – це час, призначений для самопізнання та самореалізації, саморозвитку і самовдосконалення особистості.

Особлива цінність цікаво та змістовно організованого дозвілля під час оздоровлення полягає в тому, що воно може допомогти реалізувати все найкраще, що потенційно закладене в дитині. Завдяки різноманітним формам дозвіллєвої активності можна підтримувати емоційне здоров’я, формувати волю й характер. Дозвілля сприяє фізичному, духовному, соціальному та інтелектуальному розвитку особистості. У новому оточенні дитина прагне проявити свої здібності, вміння, кращі риси характеру, вчиться організовувати цікаве й змістовне дозвілля серед ровесників. Оздоровлення та відпочинок буде особливо значущим для дитини, коли вона матиме змогу обрати бажану для себе соціальну роль і у такий спосіб відчує вагу й цінність свого  існування,  випробує  свої  сили,  здібності  у  новій  ситуації життєдіяльності, навчиться швидко адаптуватися до нових умов, набуде новий статус і позитивний соціальний досвід.

Основні завдання організації дозвілля в таборі «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням:

  •     забезпечення всебічного розвитку дитини, її особистісного зростання;
  •     утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України;
  •     усвідомлення взаємозв’язку між індивідуальною свободою, правами людини та її відповідальністю;
  •     спонукання зростаючої особистості до активної протидії україно­фоб­ству, аморальності, сепаратизму та шовінізму.
  •     формування суспільно-громадського досвіду особистості;
  •     розвиток, стимулювання та реалізація її духовного і творчого потенціалу;
  •     створення системи пошуку, розвитку й підтримки юних талантів, обдарувань;
  •     залучення до особистісно-значимих соціокультурних цінностей;
  •     задоволення потреб у професійному самовизначенні;
  •     забезпечення соціально-педагогічного захисту неповнолітніх та органі­зація їхнього дозвілля;
  •     зміцнення здоров’я, підтримка високої працездатності;
  •     виховання вольових якостей, формування активної життєвої позиції, здорового способу життя засобами фізичної культури, спорту та просвітницької роботи тощо.

Виховна цінність  літнього відпочинку полягає в тому, що створюються умови для педагогічно доцільного, емоційно привабливого дозвілля школярів: ігри, розваги, свобода у виборі занять, зняття накопиченої за рік напруги, поповнення витрачених сил, відновлення здоров'я.

Важливо, щоб організація виховної діяльності та дозвілля учнів відповідала  сучасним  потребам  і  запитам  дітей. З метою удосконалення процесу необхідно розвивати активні форми відпочинку й оздоровлення, впроваджувати технології колективного творчого виховання.

Однією із яскравих форм організації дозвілля є колективні творчі справи, наповнені працею та грою, творчістю й товариськістю, мрією і радістю життя. Такі справи збагачують колектив та особистість соціально цінним досвідом, надають можливість кожному виявити й удосконалити кращі людські якості та здібності, потреби і взаємини, зростати духовно-морально.

Колективні творчі справи є інтерактивними за своєю суттю, адже всі їх учасники – активні організатори та виконавці. Їх об’єднують у такі групи:

  • пізнавальні: вечори (ранки) веселих завдань, мандрівки, розгаданих і нерозгаданих таємниць, місто веселих майстрів, захист фантастичних проектів, прес-бій, прес-конференція, розповідь-естафета, турнір-вікторина, клуб допитливих, естафета улюблених занять, турнір-знавців, усний журнал;
  • художньо-естетичні: кільцівка пісень, концерт «блискавка», ляльковий театр, літературно-художні конкурси, конкурс інсценізованих пісень, конкурс живих картин, турнір знавців поезії, естафета улюблених занять, естафета – «Ромашка»;
  • спортивно-оздоровчі: весела спартакіада, туристичні ігри, спартакіада народних ігор, весела літня спартакіада, малі олімпійські ігри, бій невловимих, космонавти і метеори, пошукові ігри на місцевості та інші.
  • організаторські: газета-блискавка, день народження колективу, жива газета, колективне планування, загальний збір, чергування творчих доручень тощо.

Всі пропоновані колективні чи групові справи пронизані грою та спілкуванням у колі на різні теми, а тому їх можна назвати колективним ігровим спілкуванням. Кожна дитина є активним учасником спілкування, вільно висловлює свої думки, ділиться набутим життєвим досвідом, знаннями, поглядами, думками.

Форми колективного ігрового спілкування: «Чарівний стілець», «Проблема на долоні», «Презентація світу (об’єкта)», «Театр-експромт», «Конверт дружніх запитань (життєвих ситуацій)», «Людина скрізь»,  «Коли предмети говорять?», «Калейдоскоп»,  «Кошик»,  «П’ять хвилин із мистецтвом», «У колі симпатій», «Турнір ораторів», «Інтелектуальний аукціон» тощо.

Ігрова програма  проходить на відкритому майданчику. Важливо, щоб ігри у програмі були різноманітними, відрізнялися за змістом, оформленням, характером тих дій, з якими вони зв’язані. Існують різноманітні  ігри та розваги з естради:

  • ігри-фокуси: «В якій руці монета?», «Пройди крізь листівку», «Дізнаюсь Ваш місяць народження та вік», «Стрічка Мебіуса», «Важка монета», «На скільки частин» тощо;
  • ігри-жарти: «Назвіть наступне», «Третя фраза», «Те ж само», «Три рази по два», «Руки доверху», «Я – знаменитий чародій», «Хто переможе?», «Неочікувані відповіді», «Нісенітниця» тощо;
  • ігри-атракціони: «Мотальники», «Годинники», «Зріж приз», «Влучання в ціль», «Обертання обручів», «Підніми м’яч», «На трьох ногах», «Яка сторінка?», «Як звуть ляльку», «Веселі рибалки», «Бокс», «Склади слово», «Склади прислів’я», «Театр-експромт», «Що до чого?», «Здуй кульку», «Відгадайте приказку»;
  • масові ігри: музичні, віршовані, «кричалки».

Серед ігор особливе місце займають пізнавальні ігри, спрямовані на загальний розвиток дітей, розширення їхнього кругозору, пізнання навколишнього світу. Використання пізнавальних ігор у години дозвілля сприятиме розвитку організаторських, творчих та пізнавальних здібностей учасників. Наприклад:

  • математичні ігри: «Не зіб’юсь!», «Сума трьох чисел», «Веселе мно­жен­ня», «Математичні знаки», «Отримай 20», «Скільки років любителю головоломок?», «Чи можливо», «Арифметична фізкультурна хвилинка», «Діли швидко» тощо;
  • літературні ігри: «Пошуки синонімів», «Знавці літератури», «Відгадай автора літературного твору», «Письменник чи не письменник»,  «Відгадай назву твору та його автора» тощо;
  • географічні ігри: «Географія України», «Географічні назви»,  «Спритні географи», «Вісім столиць», («Вісім держав»), «Географічна мозаїка», «Геогра­фічна естафета», «Продовження початку»;
  • ігри юних натуралістів: «Звір, птиця, небилиця», «Знайди відповідь», «Нумо, відгадай!» тощо.

Пізнавальних ігор дуже багато. Серед них вирізняється вікторина як засіб розвитку інтересів і формування активності учнівської та студентської молоді. Вікторина – пізнавальна гра, що складається із запитань та відповідей на теми з однієї чи різних галузей знань, науки, техніки, літератури й мистецтва.

За змістом і тематикою вікторини дуже різноманітні: «Марафон ерудитів», «Три мудреці», «На казковому полі» або «Хід конем», «П’ять на п’ять», «Погоня в лабіринті», «Поєдинок ерудитів», «Тир ерудитів», «Ерудит-лото», «Хокей», «Склади слово» та інші.

Для організації цікавого змістовного дозвілля дітей успішно викорис­тову­ють уявну гру-мандрівку – це дія, романтика, творчість дітей і дорослих, спільна радість взаєморозуміння педагога та його вихованців. Під час її проведення діти уявляють, що подорожують. Такі ігри рекомендується проводити в приміщенні. Тематика ігор-мандрівок різна: до королівства Математики, Граматики, Казки, Загадки; до країни Чистоти, Гри та Іграшки, Дорожніх Знаків, Книжкового царства – мудрої держави, Веселих ноток тощо. Тема гри-мандрівки та зміст завдань на кожній зупинці залежать від мети проведення.

Використання такої форми роботи як «Гра-експрес» сприятиме реалізації педагогом комплексу навчально-виховних завдань: розвитку творчих, пізна­валь­них, організаторських здібностей, інтелекту та ерудиції, кмітливості й винахід­ливості, ініціативи та фантазії, наполегливості, швидкості реакції, виробленню конкретних умінь і навичок, вихованню товариськості, дружби, колективізму, почуття відповідальності.

 Експрес – швидкий потяг, а гра-експрес – це швидке пересування команд від станції до станції, на яких, зупиняючись для відпочинку, діти вирішують цікаві за змістом завдання. Тому гру-експрес ще називають станційною формою роботи. Гра-експрес – одна з активних форм організації дозвілля дітей різного віку, тому що кожен її учасник неодмінно виявляє себе в тому чи іншому виді діяльності. Тематика гри може бути різною, тому в ній закладені значні педагогічні можливості.

Для молодших школярів можна провести «Веселий експрес», для підлітків – «Все знай і вмій». Під час гри вони побувають на таких станціях: «Барон Мюнхаузен», «Яблучко», «Ерудит», «Театр-експромт», «Жива картина», «Золотий голос», «Вернісаж», «Весела редакція», «Творча спілка Всезнайок та Всевмійок», «Майстерня чудес» тощо.

Цікавою формою організації змістовного дозвілля молодших школярів, підлітків, старшокласників є пошукова гра на місцевості. Дану ігрову форму роботи проводять  на свіжому повітрі. Вона є комплексною виховною справою, бо насичена активною руховою, пізнавальною, організаторською та розумовою діяльністю, що в цілому забезпечує загальний розвиток учасників гри.

Учні різних вікових категорій свій вільний час проводять по-різному, однак всі без винятку із задоволенням беруть участь в ігрових програмах. Конкурсно-ігрова програма – це комплекс конкурсів-експромтів та ігор-змагань різних видів, об’єднаних єдиною темою з метою втілення певної ідеї та реалізації конкретних педагогічних завдань, гармонійно й логічно взаємопов’язаних сюжетом. Ігрові програми є найпопулярнішими формами організації розвиткового дозвілля, а тому їх зміст має сприяти особистісному зростанню кожного учасника та глядача. Участь у будь-якій грі – завжди діяльність добровільна, а тому  кожна дитина має можливість добровільно виявити свої знання, уміння, навички та здібності, пере­ві­рити себе у невимушеній обстановці, адже зміст, спрямування та характер ігрових програм можуть бути найрізноманітнішими: спортивними, художньо-естетичними, музичними, екологічними, пізнавальними, організаторськими, трудовими, здоров’язміцнюючими: «Нумо, дівчата», «Нумо, хлопці», «Джентльмен-шоу», «Зачаруй нас, королево», «Веселка», «Господарочка/господар», «Він і вона», «Симпатія з 1001 погляду», «Тато, мама, я – спортивна сім’я», «Зоряний час», «Розумники і розумниці», «Котилася торба», «Все знай і вмій», «Здоровенькі були!», «Ми – різні, ми – рівні!» та інші.

Враховуючи зазначене, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку доцільно створити оптимальні умови для дитячої самодіяльності, зокрема гуртки за інтересами. [1] Заняття в гуртках художньо-естетичного, науково-технічного, еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого, фізкультурно-спортивного та інших напрямів дають можливість розширити зону емоційного комфорту вихованців, збільшити спектр спілкування, міжособистісних стосунків дитини, створити ситуації, в яких дитина здатна досягти позитивного результату.

Одним із пріоритетних напрямів роботи в таборі з короткотривалим перебуванняям є національно-патріотичне, громадянське виховання як стрижневе, основоположне, що відповідають нагальним вимогам і викликам сучасності, та закладають підвалини для особистісного розвитку на ідеях гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін.[2]

Дієвим засобом патріотичного виховання є проведення навчальних екскурсій, які забезпечують, вивчення історичної та культурної спадщини, звичаїв і традицій українського народу, передбачають створення умов для дослідження явищ природи і процесів життєдіяльності суспільства, розширення світогляду школярів.[3]

Рекомендуємо здійснити навчальні екскурсії до об’єктів історичної та культурної спадщини (краєзнавчих, географічних, етнографічних та історичних), пам’ятних місць Зв’ягельщини:

Українське народознавство як складова частина патріотичного виховання, що об’єднує в собі систему знань про український народ, особливості його побуту і трудової діяльності, національний характер, світогляд, історико-культурний досвід, родовід, спосіб життя й виховання є дієвим засобом організації виховного процесу та формування ціннісних орієнтирів дітей у літньому оздоровчому таборі. Тому, рекомендуємо провести виховні справи, літературні світлиці, інтелектуальні ігри та вікторини, конкурси знавців історії, культури, звичаїв і традицій українського народу. [4]

Цікавими та корисними стануть постійно діючі майстер-класи та навчальні заняття («Мистецька майстерня», «Майстриня-господиня», «Рукотвори», «Мистецькі скарби українців»), що знайомлять дітей з традиційними видами декоративно-ужиткового мистецтва, народними ремеслами та промислами: петриківським розписом, витинанками, лялькарством, гончарством, плетінням з соломи та лози тощо.

Доцільно також організувати концерти, театралізовані фольклорно-етнографічні дійства на основі народних свят і обрядів весняно-літнього календарного циклу (молодіжних «вулиць», Зелених свят, Івана Купала, обрядів «Встановлення троїцької «віхи», «Водіння тополі», вінкоплетин тощо).

Важливо, щоб у кожному таборі було створено умови для:

  • формування сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави;
  • популяризації традицій фізичного виховання українського народу, історії, традицій і культури українського козацтва, кодексу лицарської честі та лицарської звитяги.

Для проведення зазначеної роботи доцільно використовувати спортивно-масові заходи, рухливі ігри та ігрові програми. [5] Зокрема,  рекомендуємо провести в організаційно-масові заходи, що є відродженням й розвитком традицій козацького виховання, популяризації Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»):

  • тематичні бесіди та виховні години «Україна – козацька держава!», «Хай живе козацька слава й процвіта наша держава!», «Козацькому роду нема переводу», «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра!»;
  • навчальні заняття з елементами історичної реконструкції «Ще як були ми козаками», «Лине слава козацька із далеких віків», «Від звичаїв козацьких – до вишколів солдатських»;
  • усні журнали «Історія козаків для маленьких дітлахів», «Україна – славний край козацький!», «Козацька держава – наша гордість і слава!», «Козацька слава не погасне, як образ дорогий і ясний»,;
  • уроки мужності, творчі зустрічі з воїнами АТО-ООС, представниками козацьких, громадських і волонтерських організацій «Батьківщину-мати умій захищати!», «Від козака – до сучасного захисника»;
  • спортивні ігри та естафети «Козацькі забави», «Козацький гарт», «Лицарська звитяга», «Шлях козака-характерника», «Ігри патріотів»;
  • показові виступи та змагання з козацьких бойових мистецтв (хортингу, бойового гопака, Спасу);
  • патріотичні флешмоби «Щоб козацька слава повік не пропала», «Хай в серці кожної дитини живе любов до України!»;
  • інтелектуальні ігри та вікторини «Козак мовчить, а все знає», «До булави треба голови», «Скринька козацької мудрості»;
  • квести та змаганнях на туристсько-спортивній смузі перешкод за козацькою легендою «Дорога на Січ», «Нумо, хлопці, славні запорожці», «Козацькі таємниці», «Мандри до козацьких скарбів»;
  • конкурси малюнків, музичної та літературної творчості «Козацька мистецька ватра», «І понесе луна гучне козацьке слово»;
  • майстер-класи з козацьких промислів, мистецьких і кулінарних традицій «Ярмарок майстрів», «Свято козацького кулешу»;
  • віртуальні подорожі та екскурсії («Козацька мужність і відвага крізь віки», «Козацькі клейноди», «Козацькими шляхами», «Роде  наш  красний, роде  наш  прекрасний»);
  • перегляд мультиплікаційних, художніх і науково-популярних фільмів про українське козацтво («Запорожці-козаки були славні вояки», «Україна козацька: шлях крізь віки», «Лицарі козацької звитяги»)тощо.

Перспективною формою патріотичного виховання, активного відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді у період літніх канікул є військово-патріотичне (спортивно-патріотичне) таборування. [6] Діяльність цих таборів забезпечує:

  •     створення оптимальних умов для ведення здорового способу життя на основі організації раціонального рухового режиму;
  •     посилену фізичну та військову підготовку (ранкові руханки, комплекси фізичних вправ, загартування, марші-кидки, подолання смуг перешкод, тактична підготовка, військова картографія, стрілецька підготовка, метання гранат тощо);
  •     туристсько-краєзнавчу підготовку (основи спортивного туризму, піші походи, орієнтування на місцевості, способи виживання);
  •     медичну підготовку (надання першої долікарської допомоги, знання народної медицини);
  •     участь у спортивних змаганнях (військово-спортивне багатоборство, перетягування линви, футбол, плавання тощо);
  •     проведення культурно-мистецьких заходів, тематичних екскурсій, тематичних навчальних занять і тренінгів, що спрямовані на виховання потреби юного покоління в духовному, культурному та фізичному самовдосконаленні.

На сьогодні критичною залишається проблема насильства і, зокрема, булінгу – систематичному цькування та проявів агресії до особистості з метою її принизити. Діти є найбільш вразливою категорією, вони соціалізуються, навчаються різним моделям поведінки, і, на жаль, булінг стає однією з таких моделей. З метою формування негативного ставлення до проявів булінгу, ціннісного ставлення до людини, людської гідності, безпеки, почуття відповідальності за прийняті рішення та їх виконання, навичок недискримінаційної поведінки, конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, розбудові здорових стосунків рекомендуємо в закладах оздоровлення та відпочинку спланувати та провести навчальні заняття (тренінги, ігри, моделювання ситуацій, тощо). [7]
   Організовуючи заходи з  даної тематики ватро звернути увагу на:

  • сутність поняття «булінг», «третирування», «цькування», «кібербулінг» «мобінг», «насильство», «агресія»;
  • учасників булінгу: булер, жертва, спостерігачі, захисники, співчуваючі;
  • види булінгу: фізичний, економічний, психологічний, сексуальний, кібербулінг; 
  • ознаки, причини, прояви булінгу;
  • внесення змін до законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню) організації, установи, заклади, що надають допомогу в разі  в ситуації булінгу;
  • технології, правила, процедури і прийоми роботи для зупинення булінгу в закладі освіти;
  • покрокові дії, що визначають як і кому постраждала/ий може повідомляти про інциденти булінгу;
  • організації, установи, що займаються проблемами булінгу, зокрема функціонування дитячої Національної «гарячої лінії».

З метою результативної взаємодії у процесі організації оздоровчої кампанії необхідно також посилити співпрацю з представниками батьківської громадськості, соціальними службами для молоді, громадськими та благодійними організаціями, правоохоронними органами, установами системи охорони здоров’я, відповідними органами місцевого самоврядування.

Реалізація зазначених заходів забезпечить змістовне дозвілля та відпочинок дітей і молоді під час літніх канікул, сприятиме становленню гармонійно розвиненої творчої особистості, розширенню її світогляду в процесі улюбленої пізнавальної або творчої діяльності, популяризуватиме здоровий спосіб життя та активний відпочинок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.2   Оздоровлення дітей та молоді в умовах адаптивного карантину

          З метою  запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, за рішеннями Уряду з 12 березня по 22 червня 2020 року на всій території України встановлено карантин, під час якого робота всіх оздоровчих дитячих закладів в Україні зупинена.

          Не дивлячись на те, що з 22 травня ц.р під час карантину передбачені деякі пом'якшення, вони не стосуються роботи оздоровчих закладів як для дорослих, так і для дітей.

          Проте, Міністерство охорони здоров'я України заявило, що дитячі табори з короткотривалим перебуванням можуть запрацювати лише на останньому етапі виходу з карантину і перед відкриттям таборів МОЗ  завчасно надасть всі необхідні протиепідеміологічні рекомендації.

         В.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій повідомила, що МОН не буде пропонувати уніфікованого рішення щодо початку роботи літніх таборів короткотривалого перебування. Рішення про відкриття табору має ухвалювати його засновник. Вона також наголосила, що у будь-якому випадку рішення про роботу дитячих оздоровчих таборів має ухвалюватись індивідуально в кожному окремому регіоні.

        Отже, дата відкриття дитячих  таборів короткотривалого перебування для дітей залежала від рівня захворюванності на короновірусну хворобу COVID-19 в конкретному регіоні, де знаходяться табори, і відповідно в залежності від епідеміологічної ситуації приймались рішення щодо відновлення їх роботи чи перебування на карантині.

          Керівникам закладів освіти було видано накази щодо встановлення режиму роботи працівників закладу (як педагогічних, так i непедагогічних) із запровадженням гнучкого графіку ïx роботи, затвердження заходів щодо виконання педпрацівниками консультативної, методичної, організаційно-педагогічної роботи. Робочий час для працівників закладу освіти на період карантину, умови роботи, взаємодії, контроль за діяльністю встановлювався керівником закладу з урахуванням обов’язків, передбачених трудовим договором.

         Оздоровлення дітей та молоді міста Новограда-Волинського в умовах адаптивного карантину більшість проходило звичайно шляхом використання дистанційних технологій. У цій ситуації відкрились можливості для проведення різноманітних заходів із використанням сучасних технологій дистанційного навчання. Батьки багато часу проводять дітьми в канікулярний період, тому завдання керівника і всіх працівників Палацу дітей та молоді налагодити тісну співпрацю з дітьми через веб-сайт закладу, скайп-дзвінки, Viber, WhatsApp і т.і. з метою надання допомоги у вихованні та розумінні.

         Отже, керівники гуртків, психолог,  методисти, музкерівники, педагог-організатор, завідуючі відділом долучитись до роботи закладу, використовуючи Інтернет-ресурси. Для забезпечення оздоровчого процесу з вихованцями педагоги підготували матеріали для занять з дітьми у формі завдань, запитань–відповідей,  відеозанять aбo гіперпосилань на них, тощо, та надсилали їх  вихованцям закладу електронною поштою, розміщували  на сайті закладу aбo інших онлайн-ресурсах (Facebook, Viber, Messenger тощо). Дуже добре було організовано зворотній зв’язок: виконане завдання діти відправляли в мережі інтернет (фото, відео, повідомлення тощо).

         Враховуючи, що швидке розповсюдження вірусу небезпечне негативними наслідками для здоров’я людини,  використовуючи Інтернет-ресурси,  провели  Тиждень безпеки дитини: в режимі онлайн провели  серед батьків вихованців інформаційно-роз’яснювальну роботу, щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та підібрали матеріал для роботи батьків з дітьми відповідно до віку та враховуючи, що психіка вихованців у цій ситуації набагато важливіша за їх знання.

           Важливим є і надання консультативної та психологічної допомоги психологом закладу, яка регулярно проводила бесіди з батьками дітей, через індивідуальні консультації у телефонному режимі aбo за допомогою онлайн-ресурсів (мобільних  додатків,  електронної  пошти  тощо).  Також було організовано групові онлайн-консультації батьків вихованців закладу, шляхом розміщення інформації на онлайн-ресурсах закладу, у тому числі у соціальних мережах  (створено спільноту в соціальних мережах, мобільних додатках).

           Вихованців щодня  інформували про тимчасовий графік роботи денного табору з короткотривалим перебуванням в період карантину, щоранку проводився температурний скринінг, дизенфекція та квартування, записувались контактні телефони, електронні пошти, посилання на сайт закладу та інші його онлайн-ресурси шляхом розміщення оголошень при вході в приміщення закладу ПДМ.

          Робочий час під час карантину  керівники гуртків  використовували  для професійного розвитку. Звичайно, організація дистанційного навчання вже  сприятиме удосконаленню навичок володіння ІКТ-технологіями, професійному вдосконаленню педагогічних працівників. Разом з тим, щодня керівники гуртків готувались до  розробки  індивідуальних  планів виступів своїх загонів, до тематичних днів.

     Крім того,  під час табірної зміни було виготовлено наочний матеріал для занять з дітьми та молоддю, розроблені сценарії заходів та підібрано відео-матеріали з Інтернет-ресурсів для  тематичних днів, зроблено фото-відео звіт. Всю роботу табору з короткотривалим перебуванням «Адреналін» в умовах адаптивного карантину вирішили зібрати в практичний порадник.

        Найбільш вдалою роботою в оздоровленні дітей та молоді в умовах адаптивного карантину була робота онлайн платформ, де педагоги та методисти організовували заняття через платформи онлайн-зв’язку, розробили спеціальні «челенджі», заохочували дітей дотримуватись заходів безпеки та допомагали  організувати тренування в домашніх умовах, що впливало на покращення здоров'я дітей.

 

РОЗДІЛ II            ПРАКТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ЗМІСТОВНОГО ДОЗВІЛЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ПІД ЧАС ЛІТНЬОГО ВІДПОЧИНКУ Й ОЗДОРОВЛЕННЯ В УМОВАХ АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ

 

2.1 Положення про табір короткотривалого перебування з гнучким дистанційним режимом на базі Палацу дітей та молоді

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор Палацу дітей та молоді

міста Новограда-Волинського

Добровольна О.Х.

5.06.2020 року

 

ПОЛОЖЕННЯ

про табір короткотривалого перебування

з гнучким дистанційним режимом

на базі Палацу дітей та молоді

                                         

1. Загальні положення

1.1. Дитячий табір короткотривалого перебування з гнучким дистанційним режимом на базі Палацу дітей та молоді(далі - Табір) є позашкільним виховним закладом, метою діяльності якого є забезпечення змістовного дозвілля дітей.

1.2. Табір створюється з метою реалізації права кожної дитини на повноцінний відпочинок, зміцнення здоров’я, задоволення інтересів та духовних запитів, відповідно до індивідуальних потреб дітей дошкільного та шкільного віку.

1.3. Табір відпочинку є сезонним, розміщується в стаціонарному приміщенні на базі  закладу позашкільної освіти. Термін перебування дітей в таборі впродовж дня -  не більше 3  годин.

1.4. Засновником  Табору є управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.

1.5. Табір здійснює свою діяльність відповідно до законодавства України.

         2. Організація та основи діяльності

         2.1. Табір діє на основі даного положення, яке затверджується директором закладу.

Керівник закладу:

  • затверджує положення  табору, призначає директора табору, забезпечує  безпечні  умови  організації  відпочинку   дітей;
  • забезпечує функціонування табору,  його комплектування технологічним та іншим обладнанням,  належну підготовку до проведення відпочинку  дітей.

         2.2.Тривалість   зміни  у     таборі становить  14 робочих діб, кількість годин перебування на добу - 3 години.

2.3. Табір пропагує здоровий спосіб життя та забезпечує дітям, які перебувають в ньому:

  • захист життя і здоров'я;
  • належні умови для повноцінного  відпочинку, розвитку їхніх творчих здібностей, занять фізичною культурою, туризмом, природоохоронною та краєзнавчою роботою, суспільно корисною працею, оволодіння іншими корисними навичками тощо;
  • добровільний вибір видів діяльності та дозвілля;
  • користування матеріально-технічною, культурно-спортивною, оздоровчою,     навчально-виробничою    та    іншою    наявною    базою пришкільного табору;
  • вільне висловлювання поглядів, думок, переконань;
  • захист від будь-яких форм експлуатації, насилля з боку педагогічних та інших працівників табору, пропаганди релігійних конфесій.

         2.4. Діти, які перебувають у  таборі, повинні:

  • дотримуватись правил внутрішнього розпорядку;
  • підвищувати   загальний   культурний   рівень,   оволодівати    

      знаннями,

  • уміннями, практичними навичками здорового способу життя;
  • дотримуватись морально-етичних норм;
  • бережливо    ставитися    до    державної,    комунальної    та приватної

      власності;

  • брати посильну участь у суспільно корисній праці.

          2.5. Враховуючи вікові особливості дітей, у дитячому  таборі створюються загони чисельністю не більше 10 дітей.

          2.6. У таборі діти знаходяться під наглядом  вихователів.

         2.7. Табір працює за власним планом роботи, організовує та здійснює різноманітні масові заходи.

         2.8. Зміст, форми та методи роботи в  таборі спрямовані на виховання громадян України, розвиток творчих здібностей  дітей та визначаються потребами дитини в соціалізації.

3. Кадрове забезпечення.

          3.1. Підбір кадрів  табору здійснюється дирекцією закладу.

         3.2. Кожен працівник повинен подати медичну довідку про стан здоров’я, ознайомитись  з умовами праці, правилами внутрішнього розпорядку, посадовими інструкціями.

         3.3. Працівники повинні дотримуватись вимог трудової дисципліни, етики стосунків, виконувати плани  виховної роботи.

         3.4. Для працівників   табору встановлюється п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями.

        3.5. Керівництво      табором   здійснює   його  директор, який призначається директором закладу.

         3.7.  Директор  табору:

  • здійснює керівництво колективом табору;
  • організовує     інструктаж     працівників     табору     з     техніки     безпеки, профілактики травматизму, попередження нещасних випадків з дітьми, дотримання   санітарно-гігієнічних   норм   і    правил,   а   також   надання невідкладної долікарської допомоги;
  • забезпечує дотримання  вимог щодо  охорони  життя  і  здоров'я  дітей,
  • санітарно-гігієнічних та протипожежних норм;
  • здійснює контроль за виховним процесом, забезпечує належні умови для відпочинку дітей;
  • представляє    інтереси    табору    в    усіх    установах,    організаціях,    на підприємствах;
  • звітує перед засновником та керівником закладу про результати діяльності табору;
  • відповідає   за  допуск  до  роботи   працівників,   які   своєчасно   пройшли обов'язковий медичний огляд;
  • приймає рішення про заохочення та дисциплінарні стягнення стосовно працівників табору.

          3.8. Призначені на роботу працівники табору проходять обов'язковий інструктаж з техніки безпеки, профілактики травматизму, запобігання нещасним випадкам з дітьми, дотримання санітарно-гігієнічних правил та надання невідкладної долікарської допомоги.

          3.9. Працівники табору мають право на: внесення пропозицій щодо поліпшення виховного процесу; ініціативу у виборі форм, методів, засобів роботи з дітьми; різні види заохочення за сумлінне виконання покладених обов'язків.

           3.10.Працівники табору зобов'язані:

- дотримуватись  вимог  цього Типового  положення,  виконувати  правила внутрішнього розпорядку та посадові обов'язки;

- берегти життя та здоров'я дітей, захищати їх інтереси, пропагандувати здоровий спосіб життя;

- виконувати накази й розпорядження директора табору.

         3.11. Працівники табору працюють згідно з графіком, затвердженим його керівником, з урахуванням вимог законодавства про працю.

        3.12. Батьки чи особи, що їх замінюють, мають право:

  • вносити пропозиції щодо поліпшення діяльності табору;
  • брати участь в організації та проведенні заходів;
  • захищати законні інтереси дітей.

                             4. Охорона життя та здоров’я дітей

4.1. Працівники  табору в межах покладених на них обов’язків несуть персональну відповідальність за безпеку життя і здоров’я дітей, які відпочивають і оздоровлюються                    у дитячому закладі.

4.2. При роботі з дітьми працівники проходять інструктаж з техніки безпеки.

4.3. Необхідно розробити режим дня роботи табору і неухильно його виконувати.

4.4. Споруди, будівлі та інші приміщення пришкільного табору повинні відповідати санітарним нормам, технічним вимогам та вимогам пожежної безпеки.

У кожному приміщенні  табору розробляється та вивішується на видному місці план евакуації дітей та дорослих у разі пожежі чи стихійного лиха.

4.5. Керівник табору здійснює обов'язковий постійний контроль за дотриманням санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму, безпечними умовами відпочинку, за проведенням роботи з формування здорового способу життя.

   

 

 

2.2. Методика роботи під час організації денного табору з короткотривалим перебуванням «ADRENALIN»

Мета денного табору з короткотривалим перебуванням «ADRENALIN» Палацу дітей та молоді м.Новограда-Волинського в умовах адаптивного карантину:             

  • Створити умови для реалізації кожної дитини на повноцінний відпочинок;
  • Організувати оздоровлення та відпочинок дітей в таборі з короткотривалим перебуванням  «ADRENALIN»;
  • Забезпечити систематичні заняття дітей спортом;
  • Сприяти формуванню навичок здорового способу життя;
  • Забезпечити змістовне дозвілля;
  • Створити умови для розвитку творчих здібностей дітей;
  • Формувати цілеспрямований інтерес до історії, традицій, екології рідного краю.

Завдання:

  • Організувати активний та безпечний відпочинок дітей;
  • Зміцнювати здоров’я вихованців;
  • Забезпечити виконання дітьми режиму дня, емоційних навантажень протягом дня і всього періоду;
  • Надати допомогу кожній дитині у розвитку позитивних якостей, необхідних для повноцінного життя;
  • Формувати цілеспрямований інтерес до історії, традиції, екології рідного краю, вивчення довкілля.

Виховна робота в таборі передбачає:

  • Реалізацію інтересів, запитів, індивідуальних здібностей дітей;
  • Розвиток потенціалу кожного учня;
  • Зв’язок з національною історією, культурою, традиціями держави;
  • Забезпечення елементів ігрової діяльності.

ДЕВІЗ  ТАБОРУ «ADRENALIN»

Табір наш ADRENALIN

Пам’ятай, ти не один!

А-активність          

D-доброзичливість

R- рішучість

E-енергійність

 N- надійність

A-азартність

L-людяність 

I-ініциативність

N- наполегливість

ПРОМОВКА

Карантин піде на мінус,

Згине цей коронавірус.

Недарма ми українці,

Щирі новоград-волинці

Творчі і талановиті,

Сильні духом і відкриті.

Затанцюєм, заспіваєм,

Разом ми усе здолаєм.

Табір наш ADRENALIN

Пам’ятай,ти не один!

РЕЖИМ ДНЯ ТАБОРУ "ADRENALIN"

10.00-10.30 - ПРИЙОМ, ВИМIРЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ У ДIТЕЙ.

10.30-11.00 - IНСТРУКТАЖ. ЗАРЯДКА. РУХАНКА.

11.00 -13.00 – РАНКОВА АКТИВАЦIЯ.

(МАЙСТЕР-КЛАСИ, ТРЕНIНГИ, ЗАНЯТТЯ)

 П Л А Н   Р О Б О Т И ТАБОРУ "ADRENALIN"

09.06.2020 - Відкриття табору з короткотривалим перебуванням «ADRENALIN»

День зустрічі

10.06.2020 - «День сюрпризів»

Адреналінова руханка 

Творча майстерня чудес

Майстер-клас «Ляльковий світ»

«Legoland»

Ігрове містечко «Сюрприз»

"English Attack"

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Майстер-клас он-лайн «Дивосвіт»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

11.06.2020 – «День фантазії»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

Малюнок на асфальті  «Фантазії літа»

Майстер-клас он-лайн «Дивосвіт»

«Legoland”

Майстер-клас «Співуча гітара»

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

Творча майстерня чудес он-лайн

 12.06.2020 – «День народної творчості»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

Фестиваль народної творчості «Літо-літечко прийшло, зелене свято принесло!»

Творча майстерня чудес

Майстер-клас «Співуча гітара»

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

Майстер-клас он-лайн «Дивосвіт»

15.06.2020 – «День спорту»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

«Legoland”

Змагання "Три С"(сильні, спритні, спортивні) 

Турнір «Спортивний олімп»

Майстер-клас «Дивосвіт»

Майстер-клас «Співуча гітара»

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Творча майстерня чудес он-лайн

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

16.06.2020 – «День казки»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

«Legoland”

Творча майстерня чудес

Аукціон казок «Казка в гості завітала

Казкова вікторина «Хто я?»

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

"English Attack"

Майстер- клас «Дивосвіт» онлайн

Музей льону онлайн

17.06.2020 – «День веселки»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

«Legoland», "English Attack"

Кольорова мозайка

Майстер-клас «Дивосвіт»

Форум-театр "Бумеранг"

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Творча майстерня чудес он-лайн

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

18.06.2020 – «День співу»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

Творча майстерня чудес

«Legoland»

Співоча майстерня «Соловейки Полісся»

Майстер-клас «Співуча гітара»

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Майстер- клас «Дивосвіт» онлайн

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

19.06.2020 – «День розваг»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

Квест «У світі природи»

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Творча майстерня чудес он-лайн

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

Майстер- клас «Дивосвіт»

Танцювальний марафон

22.06.2020 – «День краєзнавця»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

Майстер-клас «Дивосвіт» он-лайн

«Legoland»

Краєзнавча експедиція "Стежками бойової слави"

Творча майстерня чудес

Маршрутом екологічної стежки «Перлина Звягельщина»

23.06.2020 – «День бантика»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

«Legoland», «English Attack»

 Майстер-клас «Ляльковий світ»

Творча майстерня чудес он-лайн

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

Майстер- клас «Дивосвіт»

Конкурс "На кращий бантик"

Он-лайн «Ігровий калейдоскоп»

24.06.2020 – «День краси і моди»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

«Legoland»,  «English Attack»

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Творча майстерня чудес

Майстер- клас «Дивосвіт» он-лайн

Свято краси і моди в костюмах з підручних матеріалів

Кінозал «ADRENALIN-TV»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

25.06.2020 – «День театру»

Адреналінова руханка, спортивний драйв

«Legoland»

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Творча майстерня чудес он-лайн

Майстер- клас «Дивосвіт»

Open sky-театр під відкритим небом «Поросятко Чок»

Маршрутом екологічної стежки «Перлини Звягельщини»

Майстер-клас «Ляльковий світ»

Творча майстерня чудес он-лайн

26.06.2020 – «День закриття табірної зміни»

Виступ екологічної агітбригади

Виступ гурту "Мальва"

Виступ "English Attack"

Виставка-продаж робіт з творчих майстернь

Відкритий мікрофон, нагородження, адреналінова дискотека.

НАЗВИ І ДЕВІЗИ ЗАГОНІВ

І загін «Живчики» керівник Антонова М.В.

Девіз: «Ми - гарненькі живчики, Ми - одна сім'я,                               

Дуже дружні і веселі, Радо носим це ім'я»

Речівка: Раз-два! Три-чотири! Три-чотири!  Раз-два!

Ми крокуємо всі в ногу! «Живчикам» давай дорогу!

Хто іде? Ми йдемо! Веселенько живемо!

Сумувати ніколи, Бо ідуть канікули!

II загін «Шипучки» керівник Костюк О. Є.

Девіз: Ми яскраві і завзяті!

Кожен день для нас, як свято!

Творимо ми добрі справи,

 Майбутнє нашої держави!!!

III загін «Пізнайки» керівник Шаправська Т.М

Девіз: Нас «Пізнайко» називають

Бо таланти наші знають!

Танцюємо, пишемо, читаємо,

Про все на світі знаємо.

IV загін «Он-лайн мандрівники» керівник Дьоміна Н.М.

Девіз: Люби і знай свій рідний край!!!

V загін «Рукавичка» керівник Сардак Т.З.

         Девіз: Нас кличе світ казок!

 VI загін «SMILE» керівник Желєзнова О.К.

Девіз: Наш девіз всього три слова: Посміхатися – це кльово!!!

VII загін «Козачата» керівник Свиденюк Р.С.

Девіз: Ми любимо сонце і квіти, І сонце шле нам привіт,

Ми роду козацького діти, землі української цвіт!

VIII загін  «English boom» керівник Михайлова А.М.

Девіз: English boom, English boom,

З нами весело мандруй!

Вчи англійську і драйвуй!

IX загін  "Драйвові пірати" керівник Давидова В.В.

Девіз: "Хочемо творимо,  а хочемо -  витворяємо!»

Речівка: "Ми,  пірати, молодці -  розумні,  спортивні! 

На всі руки ми майстри і,  звичайно,  сильні!" 

X загін «Поліські соловейки» керівник  Кучинська Г.О.

Девіз: Місто рідне прославляти.

Ще й традиціі вивчати.

Друзям  всім допомагати.

Знаєш ти, і знаю я

І поліська вся земля!

XI загін «Співуча гітара» керівник Васьковська Л.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИСНОВОК

         Запроваджений у зв’язку з пандемією коронавірусу - карантин зачепив геть усіх українців. Зокрема, значні обмеження зараз відчувають діти: на вулицю без батьків формально не можна, школи закриті, в кінотеатри та в розважальні центри теж не потрапиш. А ще є велика ймовірність, що традиційний літній відпочинок у таборах дітям також «не світить».
        Звісно, коронавірус – загроза серйозна. Станом на 1 червня в Україні зафіксували 27 856 випадків COVID-19. Тож проти обмежувальних заходів ніхто особливо не протестує. Тим паче, що змусити дітей дотримуватися соціальної дистанції, не контактувати одне з одним, не гратися одними іграшками – абсолютно марна справа. А саме такі заходи є найбільш дієвими для запобігання поширенню COVID-19.

         Літні канікули — це доволі короткий час, протягом якого діти мають можливість набратися сил і здоров’я завдяки фізичній активності та природних позитивних факторів, таких як свіже повітря, ліс, річка, гори.

          За літній період діти дуже інтенсивно накопичують сили і підростають. Відбувається так званий стрибок росту. Тому такий відпочинок для дитини необхідний і дуже корисний фактор оздоровлення. Особливо після шкільних навантажень і карантинних обмежень. Перебування в дитячих таборах короткотривалого перебування, в організованих колективах має дуже багато переваг. Школярі проводять час на свіжому повітрі, у лісі чи на березі річки, беруть участь у колективних іграх, змаганнях, багато спілкуються з ровесниками.

         Поза сумнівами, відкривати оздоровчі дитячі табори з короткотривалим перебуванням – потрібно!

 

 

 

 

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. Білик С.В. Нащадки козацької слави. Організація національно-патріотичного виховання молодших школярів на військово-козацьких традиціях / С.В. Білик. – Х. : Вид. група «Основа», 2015. – 176 с.
  2. Військово-патріотичне виховання учнів у позакласній роботі : посіб. / уклад. М. Зубалій, В. Івашковський, О. Остапенко, М. Тимчик, Б. Шаповалов, З. Діхтяренко, І. Білоцерківець. – К. : Паливода А. В., 2016. – 232 с.
  3. Гаврилюк В.Ю. Методичні рекомендації щодо організації та змісту козацького виховання у загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах Київщини в 2017/2018 н. р. / В.Ю. Гаврилюк // Інформаційно-методичний збірник. – 2017. – № 9 (203). – С. 53-70.
  4. Гаврилюк В.Ю. Методичні рекомендації щодо організації і змісту військово-патріотичного виховання дітей та учнів­ської молоді засобами позашкільної освіти / В.Ю. Гаврилюк // Інформаційно-методичний збірник. – 2018. – № 5 (211). – С. 58-70.
  5. Гра «Джура» у дитячих таборах, закладах оздоровлення та відпочинку / уклад.: Д.О. Бондарчук, О.С. Бондарчук та ін. ; ред. Н.В. Савченко. – К. : 2016. – 76 с.
  6. Гра «Джура» у дитячих таборах, закладах оздоровлення та відпочинку 6 навчально-методичний посібник / уклад.: Д.О. Бондарчук, О.С. Бондарчук та ін. ; ред. Н.В. Савченко. – К. : 2016. – 76 с.
  7. Кириченко О.В. Козацька педагогіка: розробки занять, сценарії виховних заходів, методичні рекомендації / О.В. Кириченко. – Х. : Вид. група «Основа» : «Триада+», 2008. – 185 с.

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

                 

         ДОДАТКИ

09.06.2020 «Відкриття табірної зміни»

Координатор З.Є.Семенчук  та М.В.Антонова

Ведуча:Що це є за днина, що це є за свято,

              Що сюди зібрало так людей багато?

              Знаєм, що за днина, знаєм, що за свято

              То прийшли сюди ми табір відкривати.

Ведуча: Літечко-літо, ти до нас прийшло,

              Літечко-літо тепло принесло,

              Літечко-літо - канікул пора,

             Літечко-літо радіє дітвора.

Ведуча: Не дивлячись на карантин,не дивлячись на складності, ми продовжуємо роботу і сьогодні 9 червня 2020 року відкривається в місті

ТАБІР "ADRENALIN"

 (керівники загонів по черзі піднімають букви, ведуча називає : А-активність, D-доброзичливість, R- рішучість, E-енергійність, N- надійність, A-азартність, L-людяність та I-ініциативність).

Ведуча: Під вітрилами нашого корабля починаємо нашу подорож у Літо 2020-УРА! Табір "ADRENALIN" пливе на хвилях дитинства по морях бурхливого життя в країну дитинства, добра, радості, надії,енергійності. Через країну карантину, хвороб, але з надією на краще майбутнє.

Ведуча: Вітер облетів моря і гори,

         Пісню в піднебессі закружив,

         Ми сьогодні табір відкриваємо,

         Хочемо, щоб він усіх здружив.

Ведуча: Загонам приготуватися до переклички.

               (Кожен загін вигукують свою назву)

Ведуча: Табір "ADRENALIN" наш девіз:

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...«Табір наш ADRENALIN

Пам’ятай, ти не один!»

Ведуча: Табір!!! Для підняття прапору ,стояти ,струнко!Право підняти прапор табору "ADRENALIN" надається стипендіатці міського голови Плисак Вікторії та голові старостату Данильчук Катерині.

Ведуча: Табір "ADRENALIN" відкривається,

          Навколо дітвора посміхається.

          Нехай це свято з гімну починається.

Всі виконують гімн ПДМ, разом з ансамблем "Мальва".

Ведуча: Так, чудове свято - відкриття зміни табору і нас прийшла привітати начальник управління освіти і науки Тетяна Володимирівна Ващук. Запрошуємо Вас до слова.

(Вітальне слово начальника управління освіти і науки Ващук Т.В.)

Ведуча:  Ми раді всіх вас тут у таборі вітати,

           Щастя та радості всім вам побажати.

Ведуча: А зараз слово має директор Палацу дітей та молоді Ольга Харитонівна Добровольна.

Нагородження переможців . Фанфари.

Ведуча: З чудовим святом відкриттям табору "ADRENALIN" вас привітають саме наші переможці. Зустрічайте,зразковий фольклорний ансамбль «Мальва»!

                         /Виконують пісню/

М.В.:Оголошуємо онлайн-конкурс челендж «Здорова земля-здорова і я». Завдання для всіх учасників: В домашніх умовах зняти відео тривалістю до 1хвилини: «Моє оздоровлення під час карантину». Розмістити його на сторінках фейсбук та інстаграм до 23 червня 2020 року. За хештеком  #палац_нв. На переможців чекають адреналінові несподіванки та сюрпризи.

/Заспівує Мирослава Василівна , всі разом співають/

Ведуча:      Карантин піде на мінус,

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...                    Згине цей коронавірус.

                    Недарма ми українці,

                    Щирі новоград-волинці

                    Творчі і талановиті,

                    Сильні духом і відкриті.

C:\Users\adminn\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20200609_104955.jpg                    Затанцюєм, заспіваєм,

                    Разом ми усе здолаєм.

                    Табір наш ADRENALIN

                    Пам’ятай,ти не один!

  • Флешмоб «Ми діти України»

Ведуча:  Дбаймо друзі, щоб про нас, добра слава йшла у світ,

C:\Users\adminn\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20200609_112350.jpg           Бо ми є діти України-український славний рід!

 

 

 

C:\Users\adminn\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20200609_113633.jpgC:\Users\adminn\Pictures\изображение_viber_2020-06-23_23-43-43.jpg 

 

 

C:\Users\adminn\Pictures\изображение_viber_2020-06-23_23-43-42.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

Он-лайн майстерня «Дивосвіт»

Керівник  О.К.Железнова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...10.06.2020 - Ігрове містечко «СЮРПРИЗ»

Координатор проведення ігрової програми Р.С.Свиденюк  

Локації ігрового містечка

1. «Танцювальний мікс»

2. «Веселі ковбої»

3. «Спортивний калейдоскоп»

4. «Спритні мотальники»

5. «Весела кулька»

 

6. «Інтелектуальна мозаїка».

7. «Загадковий вернісаж»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...11.06. 2020 – «ДЕНЬ ФАНТАЗІЇ»

Малюнок на асфальті  «Фантазії літа»

Координатор М.В.Антонова

 

 

C:\Users\adminn\Pictures\изображение_viber_2020-06-16_14-03-23.jpg

 

 

 

 

C:\Users\adminn\Pictures\изображение_viber_2020-06-10_16-06-36.jpgРамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...C:\Users\adminn\Pictures\изображение_viber_2020-06-10_16-06-38.jpg

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

 

 

Он-лайн «МАЙСТЕРНЯ ЧУДЕС»

Загін «Драйвові пірати»

Керівник  В. В. Давидова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...12.06.2020 – «ДЕНЬ НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ»

Координатори  фестивалю  народної творчості «Літо-літечко прийшло, зелене свято принесло!» Г.О.Кучинська М.К.Айдибалов Загін: «Поліські соловейки»

В програмі свята:

-Вікторина «Народні свята українців»

Демонстрація прадавнього обряду «водіння Куста»

 

Майстер-клас дитячих побутових танців: «Катерина і Василь», хороводів: «Подоляночка», «Шум»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...15.06.2020 – «ДЕНЬ СПОРТУ»

Координатор спортивної програми «Спорт помічник, спорт – здоров'я, спорт – гра!»     А.С.Тимофіїв  МЦФЗН  «Спорт для всіх»       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

16.06.2020 – «ДЕНЬ КАЗКИ»

Координатор Т.З.Сардак

Знайомство клоуна Кльопи з дітьми -  Гра '' Добрий день ''.

 

Казкова вікторина '' Хто я?''.

Аукціон '' Світ української народної казки.Інсценізація '' Чарівна казка''.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...17.06.2020 - ТАБІР « ADRENALIN»

Реалізація соціального проекту «Театр «Форум»

Міні-вистава «БУМЕРАНГ»

C:\Users\ASUS-PC\Desktop\Театр Форум\IMG-37ed34a1e55892c149cbd0da7a7daaab-V.jpgВирішення проблеми «булінгу» в освітньому середовищі.

C:\Users\ASUS-PC\Desktop\Театр Форум\IMG_20200617_115923.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\ASUS-PC\Desktop\Театр Форум\IMG_20200617_123925.jpg 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

 

 

C:\Users\ASUS-PC\Desktop\Театр Форум\IMG-7683782b9ac04474697b5083127a45ec-V.jpg 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

17.06.2020 – «ДЕНЬ ВЕСЕЛКИ»

Координатор Т.М.Шаправська

"Веселкові пальчики"

Мета проведення: Розкрити значення кольорів, розширити знання дітей щодо особливостей і специфіки кольорів. Цікаве , веселе та пізнавальне проведення часу. Сприяння розвитку навичок рефлексії.

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...18.06.2020 – «ДЕНЬ СПІВУ»

Координатори Г.О.Кучинська та М.К.Айдибалов

Загін «Поліські соловейки»

 

Сценарій заходу   в літньому таборі «ADRENALIN» до «ДНЯ СПІВУ».

Ведучий:  Доброго ранку, любі діти!  

                   Всі прийшли на наше свято,

                  Дружно, щиро заспівати,

                   Час День співу  розпочинати!

 

Ведуча:     Ой! Кирилку! Постривай!

                   Краще ти не поспішай!

                  Діткам треба розповісти

                  Про пісенні жанри , звісно!

 

Ведучий;  А чи знаєте, ви , діти,  що вокальний жанр ( або ж співочий) має такі напрямки):

  • Народний спів
  • Естрадний сучасний спів
  • Хоровий, ансамблевий спів
  •  Академічний ( оперний ) спів

 

Ведуча: Отже ! Уважно слухаємо!

                 Цей напрям співу є музичним,

                 Прадавнім, самобутнім, історичним.

                 Відображає він  пісні й обряди,

                 Традицію і звичай українців.

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...( це автентичний, фольклорний, або ж народний спів)

Ведучий: Запрошуємо Вікторію заспівати   автентичну веснянку.

                  «Ой весно, весна весняночка»  Віка

Ведучий:    Живе іще в світі відлунок

                     Легенди старої, мов світ.

                    Що БОГ  Україні в  дарунок.

                    Дав пісню, калиновий цвіт.

Ведуча:    З тих пір і пісні і калина

                   Живуть між людей недарма;

                   Без пісні – нема України!

                   Без пісні – народу нема!

 Вас вітає  зразковий фольклорний ансамбль «Мальва» ( молодша група)

         ( Ой на горі два дубки)

ВІКТОРИНА   ЧИ знаємо ми веснянки?     ( Г.О )

Ведучий: Цей напрям співу є  сучасним

                   І популярним і прекрасним.

                   Дитячий і дорослий спів

                    Про сонце, мрію і птахів,

                   Про щиру дружбу і любов

                  Звучить з телеекранів знов        ( Це – естрадний спів)

Запрошуємо  вихованку загону «Рукавичка»   -     

Ведуча: Увага! Загадка!

                 Сім доріжок в неї є,

                  Кожна голос подає,

                    ЯК гравець торкне всі сім,

                   Стане весело усім   .    ( Що це?   Гітара) 

Ми запрошуємо  учасників загону «Співуча гітара»

Ведучий:   Напрям співу «ХОРОВИЙ»

                     Зовсім нам і не чужий.

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...                    Вид « Музичного мистецтва»

                    Досконалий і складний!

                   Він  багатоголосний,

                   Ще й наймасовіший!

Ведуча:     То ж заспіваймо   дружно  хором всі

                       Пісню Тіни Кароль  « Україна – це я»

             Караоке     ( Україна – це я)   Молодці!

Ведучий:  А ти знаєш , Віко, що сучасна музика видозмінюється?

Ведуча:  Звісно, знаю!

Ведучий: А як щодо репу чи  біт-боксу?

Ведуча:   Мені це не подобається!

 

Ведучий: Друзі ! Чи може хтось з вас прочитати РЕП?

                   Запрошуємо!Оплески!

( будемо співати під караоке )

  1.  Про    пісня лине…
  2. Ой на горі калина. 3. Казка.Ведучий; А пісня-  це душа,

                  З усіх потреб потреба.

                   Лиш пісня ширить в серці межі неба,

                  На крилах сонце сяйво їй лиша,

                   Чим глибше пісня – тим  ясніш душа!

Ведучий: Друзі!  Стаємо  в коло у дружню велику родину

й ведемо хоровод під пісню «Дивна квітка»!Дякуємо всім !

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...18.06.2020 – «ДЕНЬ СПІВУ»

C:\Users\Lina\Desktop\IMG-ce194f75854184a8a70271270ab61ea7-V.jpgЗагін «Співуча гітара»

Керівник Л.І. Васьковська та Погребенна Анна

Мета: долучити вихованців до досягнень нашого гуртка та до жанрової величі української музики.

 

C:\Users\Lina\Desktop\IMG-aaeb84e5ed38ebd046fe670596244f11-V.jpg

C:\Users\Lina\Desktop\20200615_121215.jpg

 

 

 

 

 

 

C:\Users\Lina\Desktop\20200615_121215.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

 

                                                 «Майстернячудес»

Загін «Драйвові пірати»

Керівник В. В. Давидова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

19.06.2020 – «ДЕНЬ РОЗВАГ»

Координатор Т.М.Шаправська

Квест «У світі природи»

Мета:ознайомити дітей з різноманіттям природи в цікавій ігровій формі, спонукати до спостережливості та аналізу, привернути увагу до необхідності шанобливого ставлення, збереження та охорони природнього середовища.

C:\Users\adminn\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20200624_183022 (3).jpg

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...22.06.2020. ТАБІР « ADRENALIN»

Екскурсія маршрутом екологічної стежки

C:\Users\ASUS-PC\Desktop\Мітинг\IMG_20200622_103036.jpgC:\Users\ASUS-PC\Desktop\Мітинг\104938517_274372530506079_4290924231386668251_n.jpg «Перлина Звягельщини»

 

 

 

 

 

 

Станція «Пам'ять серця»

C:\Users\ASUS-PC\Desktop\Мітинг\105281367_643459849574340_4781318510245200946_n.jpg Мітинг до дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

C:\Users\ASUS-PC\Desktop\Мітинг\IMG_20200622_105936.jpgC:\Users\ASUS-PC\Desktop\Мітинг\IMG_20200622_110242.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...23.06.2020 – «ДЕНЬ БАНТИКА»

Координатор А.М.Михайлова

  1. Гра “У світі фантазіі”.
  2. Демонстрація створених образів за допомогою бантиків.
  3. Проведення конкурсу на найкреативніший малюнок бантика на асфальті -“Мій улюблений бантик”.
  4. Проведеннягри  “Збери якнайбільше бантиків”.
  5. Прикрашання дерева бантиками.

C:\Users\mikha\Desktop\Нова папка\IMG_6788.JPG

 

Нагородження  переможців конкурсів

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...

C:\Users\mikha\Desktop\Нова папка\IMG_6784.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...24.06.2020 – «ДЕНЬ КРАСИ ТА МОДИ»

Координатор Г.О.Кучинська

СЦЕНАРІЙ   заходу « День краси і моди в костюмах з природного матеріалу»

 

Ведуча:  Добрий день, шановні  друзі!

                Знову ми у колі дружнім!

  Час нам свято розпочати

                Про красу і моду  будемо розповідати!

Ведуча:  Діти!

 А допоможіть мені розшифрувати абревіатуру слів   КРАСА   та МОДА.

Отже:

К -  креативність

Р-   романтичність, рішучість

А -  активність , артистичність

С -  самоудосконалення

А – актуальність

Хотілося  б , щоб додати літеру П ( природність) бо краса має бути природньою

М -  молодість,  Міра

О – оригінальність, Образ

Д-  дивовижність

А – актуальність

МОДА – це  образ, міра, спосіб представлення.

Образ – чогось нового,  неповторного.

Міра -  співвідношення красивого і зручного водночас одягу.

Спосіб -   уміння  зробити  зовнішній вигляд приємним для більшості.

Мода  існувала   тисячі років, вона змінювалася і розвивалася, удосконалювалася   разом  з розвитком суспільства. А ще вона    мандрувала з країни в країну.

Однак  , є стиль моди , який  притаманний лише  певному народу , тобто це народний стиль.

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Кожен народ має свою мову, культуру, традиції, і моду. Ми –українці  також маємо в останні  роки  тенденцію   шанобливого ставлення до національного вбрання – вишиванки, до етнічного  вбрання.

ЩО таке ЕТНІЧНІСТЬ?  ХТО ЗНАЄ?

Це – поєднання  людей, які мають спільні , однакові національні риси, сформовані в певних традиціях , звичаях , культурі.

То ж мода має   такі стилі : СУЧАСНИЙ, СПОРТИВНИЙ, НАРОДНИЙ.

 Увага ! УВАГА! ВІКТОРИНА  про природний матеріал.

  1. Як називається  побутовий предмет, який має магічну силу і захищає людину від небезпек?
  • Пиріг,  Моріг, Оберіг
  1. Взуття   поліщуків, зроблене з природнього матеріалу  кори дерева, лика?
  •  Черевики, Постоли, Тапочки
  1.  З якої рослини  виготовлялися   натільні сорочки  українців?
  • Очерету, конопель, льону
  1.  Назвіть літній головний  чоловічий убір літнього періоду,  зробленого з соломи?

Кептар, Кушак,, Бриль

 Традиційне ремесло українців( спосіб з»єднання природних матеріалів верби, липи, соломи, )

  • Гончарство
  • Вербоплетіння
  • Лозоплетіння
  1.   Назвіть різдвяні прикраси   українців з  соломи?
  • Солом»яний бичок
  • Солом»яний  павук
  • Солом»яний  браслет

Молодці!  Друзі!

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...МИ шоу мод свій починаємо!

Галявину моделей відкриваємо!

Сьогодні в нашій моді новизна!

З природного матеріалу  оздоблене вбрання!

( звучить музика)

На подіум запрошуємо  МОДЕЛЬ №1 загону «Поліські соловейки»

 (Музика)

Дівчата підібрали  костюми в етностилі.  Прадавні вишиті сорочки  гарно  сидять на дівчатах, гармонійно  підходять до  зелених вінків . Вишивка – найдавніший вид  народного декоративно-ужиткового мистецтва.

На передодні свята Івана  Купала плетуть вінки і пускають на воду, гадають, ворожать на судженого, коханого. Підготовка розпочалася.

Запрошуємо на подіум  МОДЕЛЬ          загону   «  Рукавичка»

Зустрічайте моделі загону « SMILE»

Про «Солом»яний капелюх

Солом,яний капелюх був найосновнішою деталлю селянського одягу. Перша письмова згадка про нього належить до 946 року. В  15-16 ст. солом,яний капелюх був дуже популярний у Європі.Цей головний убір використовували, як прості люди так  і заможні .

УВАГА! ВІКТОРИНА!

З якого природнього каменю виготовляють діаманти?       ( Алмаз)

Жінка- кутюр,є, яка ввела в моду  брюки   ?                 (Коко Шанель)

Японський національний одяг                                              ( Кімоно)

З яких  безхребетних тварин добувають перли                  ( Молюски)

Які ви знаєте стилі  моди  ?   

                                      ( сучасний ,спортивний, народний)

З якої країни прийшла до нас мода на «міні»                    ( Англії)

 

З якої країни прийшли « Джинси»??                                      ( З Америки)

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Найвідоміші у світі модел,єри                          ( Шанель, Крістіан Діор,П,єр Карден)

Українські дизайнери  ( Воронін, Вікторія Гресь, Лілія Пустовіт)Яке місто є центром мистецтва моди «від кутюр»           (   Париж). Визначення переможців . нагородження!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... Он-лайн майстерня «Дивосвіт»

Керівник  О.К.Железнова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...ЗАГІН «ОН-ЛАЙН МАНДРІВНИКИ»

Координатор Н. М. Дьоміна

день спорту і здоров'я (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Open sky-

театр під відкритим небом Лялькова 25.06.2020 – «ДЕНЬ ТЕАТРУ»

вистава  «Поросятко Чок»

Координатор М.В.Антонова

Інтерпретація казки В. Полянського “Поросятко Чок”

Дійові особи:

Поросятко Чок

Мама свиня

Вовк

Заєць

Слоненя

Мавпа

(Пісня свині)

Свиня:  Чок, синочку, прокидайся, моє сонечко!

Чок: А-А-А! (Потягається)

Свиня:  Доброго ранку! Ти вже прокинувся?

Чок: Доброго ранку!

Свиня:  Ну біжи, біжи до мами!

(Пісня Чока)

Чок: Ой, матусю, а де мої чарівні бульбашки? Я вчора вже трохи навчився їх пускати. І сьогодні можу загадати бажання! Ура!

Свиня:  Зможеш, зможеш, тільки спочатку потрібно вмитися.

Чок:  Хрю! Хрю!

Свиня:  Нахиляй голівку, а я буду тобі поливати.

Чок:  Ой, водичка холодна!

Свиня:  Не пустуй! Ти вже доросле поросятко. А поводишся наче маленький.

Чок:  Не турбуйся, мамо, я знаю всі правила напам’ять. Хочеш повторю?

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Свиня:  Повтори.

Чок: 1 – сидіти вдома і вчити азбуку, 2 – не перевертати всього шкереберть,

3 – нікому чужому дверей не відчиняти і в хату не пускати.

Свиня:  Молодець, роби все, так, як сказав. А я пішла в ліс по жолуді.

Чок: Зачекай, матусенько, а можна я спочатку трішки попускаю мильні бульбашки, а вже потім вчитиму азбуку.

Свиня:  Тільки трішки.

Чок: Дякую, дякую, мамусенько! А можна я загадаю 1 бажання?

Свиня:  Можна. Тільки це бажання має бути дуже-дуже важливим і корисним.

Добре подумай, перш, ніж щось загадати.

Чок: Добре! Обов’язково подумаю. Щасти тобі, мамусю!

Ось мої бульбашки! Зачиню двері.

(Пісня Чока)

Виходить! Ура! Тепер можна загадувати бажання! Загадаю, щоб було в мене багато-багато морозива! Ох і наїмся! А потім захворію, і помру.

Ні, не хочу морозива. Краще багато-багато іграшок! Буду гратися цілими днями! Але й іграшки набриднуть. Треба добре поміркувати.

(Пісня Вовка)

Вовк:  Втомився я , а їсти хочеться так, що аж у голові паморочиться. Що це за хатинка така? Здається, поросятинкою пахне. Так би з’їв її.

Чок:  Смачного!

Вовк: Ой, хто це? Що це? Нікого. А-а, це, мабуть, мені від голоду почулося.

Та ні, мій вовчий нюх чує поросячий дух.

Чок: Тр-Тр..

Вовк: Добрий день, молоденьке поросятко! Як живеш?

Чок: Добрий день, добре живу, пускаю мильні бульбашки.

Вовк:  Чудово, чудово! Давай, виходь і навчиш мене пускати мильні бульбашки. Я з дитинства мріяв про це. А я навчу тебе палити.

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Чок:  Не можу, мені мама не дозволяє виходити з дому та й палити шкідливо для здоров’я.

Вовк:  Мама?! Так, маму треба слухати. Тоді я зайду до тебе. Відчини двері!

Чок:  А як же я вам відчиню, коли мама мене закрила?

Вовк: Жаль, а я так мріяв про поросятинку!

Чок: Що ви сказали?

Вовк: Я так мріяв навчитися пускати мильні бульбашки. Та що поробиш. Треба щось придумати.

Чок:  Пане Вовк, я придумав. Що у вас за поясом? Торба?

Вовк: Так, торба.

Чок: І мотузка є?

Вовк:  Звісно, є.

Чок:  Ви мотузку киньте мені у вікно, а самі залазьте в торбу. Я вас витягну і ви опинитесь у мене в хатці.

Вовк:  Чудово! Чудово! Та я ж важкий! Не втримаєш.

Чок:  Втримаю, втримаю, я – спортсмен!

(Чок розгойдав зав’язаний мішок і кинув від хати.)

Вовк:  Ти що, з глузду з’їхав!

Чок:  Ах, ти злий Вовчисько, знаю, які тобі бульбашки треба. Ти хотів мене з’їсти. Та мене не об хитрити, я сам хитрий. Тепер лежи у мішку, поки мама не прийде. А я пішов азбуку вчити.

Вовк:  Яку азбуку! Випусти мене!

(Вовк заснув.

Пісня Зайця)

Заєць: Ой, хто це? Скажіть, будь ласка, ви часом не кусаєтесь? А, ви тільки хропете. Я нікого не боюсь. Нехай сюди навіть прийде лисиця. Ні, лисиця, то дурниця, нехай прийде сам вовк.

Вовк:  А я вже тут.

Заєць: Хто я?

Вовк:  Вовк.

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Заєць: Рятуйте!!!

Вовк:  Куди ти? Куди? Розв’яжи мішок.

Чок:  Щось зайчика не видно, друга мого. Мав прийти до мене. Ми б з ним разом бажання загадали. О, придумав! Загадаю, щоб вовк став добрим. І всі звірі в лісі будуть щасливі, і вовк теж стане щасливим. Адже це дуже погано бути злим, він, мабуть, сам не хоче бути таким.            (Загадує бажання)

Мильна бульбашко, лети, і лишень, як луснеш ти,

          Нехай вовк ось цей  злодюга стане всім нам  добрим другом.

Так, а як же перевірити, чи збулось моє бажання? Розв’язати вовка – дуже ризиковано. Ні, все ж почекаю маму.

Може ще якесь бажаннячко загадати, лише одненьке. Загадаю, щоб в мене з’явилися нові друзі, але такі, яких не має ні в кого в нашому лісі.

          Мильна бульбашко, лети, і лишень, як луснеш ти,

          Нехай будуть коло дому нові друзі незнайомі.

          Щось немає нікого. Мабуть, це звичайнісінькі мильні бульбашки. От добре, що я вовка не розв’язав. Піду далі вчити азбуку.

Слоненя:  Що трапилось? Де ми?

Мавпа:  А яка різниця? Тут зовсім не так як у нас в Африці. О, якась кумедна паличка! Вона жива? З неї дим йде!

Слоненя:  Не зачіпай! Може вона отруйна!

Мавпа:  А я бачила таку в лева. Він її тримав у вусі. Ні, в носі, не так, а – в зубах. Кх-кх-кх.

Слоненя:  Викинь! Викинь!

Чок:  Хто це тут?

Слоненя:  Доброго дня. Це ми Слоненя і Мавпа. Ми спокійно гралися в лісі. І ось опинилися тут.

Чок:  Так це ж моє бажання збулося! Ви мої нові друзі. Це я Чок вас сюди запросив.

Мавпа:  Привіт! Ми дуже раді!

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Слоненя:  Але хто ж так запрошує, без нашої згоди. І як ми повернемося до своїх батьків?

Чок:  Цього я не знаю. Мавпо, викинь цигарку, бо захворієш.

Мавпа:  Тьху! Чого ти переживаєш, якось буде! О, що це тут хропе. Якийсь мішок.

Чок:  Зачекай, зачекай! Не розв’язуй! Це ж Вовк! Слоненя, ховайся у хатку!

Мавпа:  А хто такий Вовк ми зараз побачимо!

Вовк:  Доброго дня! Дякую. Що мене випустили! Я такий голодний, що ледь тримаюся на лапах.

Мавпа:  На з’їж банана.

Вовк:  Дуже дякую! Невже це баран, такого смачного барана я ще ніколи не їв.

Мавпа:  Не барана, а банана. О, чого це ви поховались і тремтите?

Чок:  Так це ж злий Вовк. Він тебе з’їсть!

Вовк:  І зовсім я не злий, і не хочу я нікого їсти, от хіба цього, як його банана.

Чок:  І це бажання збулося! Тепер я дуже щасливий!

Слоненя:  Ми за тебе дуже раді. Нам було б приємно з вами дружити, та напевно вже й батьки за нас хвилюються. Як же повернутися нам додому?

Чок:  Я спробую виправити свою помилку. В мене ще є одне бажання, яке зможуть виконати чарівні бульбашки.

Вовк:  А можна я з вами. Мені так сподобалися ці солодкі барани. І можливо ви не будете проти дружити зі мною.

Мавпа:  Будь ласка, у нас цих бананів повно, ростуть просто на деревах. А ти навчиш мене, як палити оту паличку?

Вовк:  Друже, вона дуже шкідлива. Я й сам більш не буду палити, і нікому не раджу.

Слоненя:  До побачення, наш новий друже Чок, шкода розлучатися.

Чок:  Мені теж шкода. І пробачте мені. Вовче, ти справді зібрався у подорож?

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Вовк:  Так. Прощавай, Чок.

Чок:   Мильна бульбашко, лети, і лишень, як луснеш ти,

          Нехай полетять додому нові друзі й вовк.

До побачення. Щось мені стало зовсім сумно. Це ж я ради своєї забаганки ледь не зіпсував життя Слоненяті та Мавпі. Добре, що все так закінчилось.

Заєць: Привіт, друже!

Чок:  Привіт!

Заєць: А вовк вже пішов?

Чок:  Не пішов, а полетів! Я тобі зараз все розкажу, ти не повіриш, що тут трапилось.  Пішли до хати. А ви, малята, бувайте, чужим дверей не відкривайте, слухняні будьте і ніколи не робіть того, про що потім пошкодуєте.

До побачення! До нових зустрічей!

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

 

                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                  

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

                                    АГІТБРИГАДА «ЕКОС»

Координатор О.Є. Костюк

Сценарій виступу агітбригади «ЕКОС»

 

Мета: сприяти активізації пізнавальної діяльності дітей та молоді, розвивати творчу екологічну компетентність, виховувати екологічну свідомість  підростаючого покоління.

  1. Вас вітає екологічна бригада «Екос»
  1. Ерудовані,екологічно підковані!
  2. Креативні, комунікативні!
  3. Обдаровані, організовані!
  4. Сміливі, справедливі!

Земля – наш дім, повинно бути чисто в нім!

Вихованці гуртка «Школа лідера» розробили маршрут екологічної навчально-виховної стежки «Перлина Звягельщи.

Маршрут пролягає по вул. Князів Острозьких, вул. Героїв Майдану, протяжність 2 км. Визначено 4 об’єкти навчально-пізнавального напрямку: природні ладшафти, пам'ятки природи та культури, історичні пам'ятки міста.

На станціях стежки: Палац дітей та молоді, житомирський спеціалізований будинок дитини, «Пам'ять серця», «До чистих джерел» реалізуються проекти: «Театр «Форум», «Разом зробимо світ кращим» «Поділись своїм теплом», «Запали свічку пам’яті» (демонстрація фото)

Працюй так, щоб після тебе не переробляли!

Ми проводимо щорічну міську акцію «Неси добро у світ природи» Прибираємо береги річки Случ і Смолка, проводимо роз’яснювальну роботу з населенням, щодо дотримання правил поведінки в природі.

(демонстрація фото)

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Поспішай творити добро!

Ми тісно співпрацюємо з міським лісгоспом. Брали участь у  висадженні лісових культур в місті Новограді-Волинському та селі Іванівка, залучаючи до нашої акції здобувачів освіти шкіл міста.

(демонстрація фото)

  1. Від слово батько в слові Батьківщина

Надія, віра,сила і тепло.

Тож будь Вкраїні завжди вірним сином

І збережи, щоб там не було.

МИ проти скиду львівського сміття на нашому полігоні!

МИ проти забруднення Понінкою річк Хомора і Случ!

Ми проти вирубки дерев, адже найбільше лісів України рубають на Житомирщині!

Ми протии спалювання сухої трави!

Ми за збереження флори і фауни рідного краю!

Ми за чисте довкілля!

Чисто там, де не смітять!

Мій світ такий великий:

Озера і поля,

Річки біжать струмочками -

Це все моя земля!

Вже сонечко прокинулось.

Щебече новий день.

За гаєм свою пісеньку

Заводить соловей.

Дерева, квіти, поле –

Голубоока синь.

Життя дарує радість –

Це все мій рідний дім.

Невтомні руки мами.

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Садок навколо хати.

Усміхнені обличчя.

Хмаринки, мов із вати.

Тримаю на долоні

Веселки я краплини.

Степи, лани і гори –

Простори України!

                                                   Ми бачим світ навколо

Яскравим і барвистим.

І хочемо,щоб завжди

Він залишався чистим.

(Лунає пісня «Як у нас на Україні… приспів)

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ... 

 

 

26.06.2020 – «ДЕНЬ ЗАКРИТТЯ ТАБІРНОЇ ЗМІНИ»Координатор М.В.Антонова, З.Є.Семенчук

Закриття денного табору «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням.

(Лунає святкова музика. На майданчику вишикувалися загони. Фанфари сповіщають про початок заходу.)
Ведуча: Дорогі наші маленькі та великі друзі! Шановні гості! Сьогодні у нас чудовий день, чудове свято алле в одночас і сумне – закриття денного табору «ADRENALIN» з короткотривалим перебуванням.
Ведуча.

Табір! Увага! До переклички підготуватися!

Загони, струнко! Так стояти!
Рапорт усім здати!
Перший загін до проведення урочистої лінійки присвяченої закриттю табірної зміни готові?

І загін. – Готові!
Ведуча: Ваша візитка!
(Назва загону, девіз, кричала)
Ведуча: ІІ загін..., ІІІ загін..., IV загін..., V загін..., VІ загін..., VІІ загін..., VІІІ загін..., ІХ загін, ... Х загін.

Ведуча: Табір "ADRENALIN" наш девіз:

«Табір наш ADRENALIN

Пам’ятай, ти не один!»

Ведуча: Святкова лінійка, присвячена закриттю денного  табору з короткотривалим перебуванням при Палаці дітей та молоді «ADRENALIN» оголошується відкритою!
Звучить Гімн Палацу
Ведуча: Шановні друзі, батьки, гості! Непомітно пролетіли дні відпочинку в таборі «ADRENALIN».  Під вітрилами нашого корабля  табір плив на хвилях дитинства по морях бурхливого життя в країну, добра, радості, надії, енергійності. Ми плили через країну карантину з надією на краще майбутнє. Здається, ніби вчора ми стояли на відкритті, а сьогодні настав час прощатись. Ніби вчора ми познайомилися, а сьогодні – нерозлучні друзі,  але сподіваємося, що час перебування у таборі «ADRENALIN»   ви довго будете і тепло згадувати, адже ми вперше оздоровлювались в складних, жорстких умовах карантину. Ми це змогли, і всім нам УРА!!!
Ведуча: А зараз слово для привітання надається почесним гостям!
1. Вас вітає начальник управління освіти і науки Ващук Т.В.!

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Ведуча: Вітальне слово має директор Палацу дітей та молоді Ольга Харитонівна Добровольна.

Ведуча: Табір! Увага!  СТОП он-лайн конкурс челендж «Здорова Земля-здоровий і я». Протягом трьох тижнів ви мали змогу прийняти участь в он-лайн конкурсі, а саме в домашніх умовах зняти відео тривалістю до 1хвилини: «Моє оздоровлення під час карантину». Розмістити його на сторінках фейсбук  за хештеком  #літозкористюпалац_нв.  21 учасник, поділився з усією країною своїми планами на літо 2020, яке проводять з користю. Всі учасники гідні перемоги, але перемогу отримують щасливчики.

Ведуча: Настав час визначити переможців. Прошу підійти самого найменшого відпочиваючого в таборі для визначення переможців.

Ведуча: Ддя нагородження переможців запрошуємо начальника управління освіти на науки Тетяну Володимирівну Ващук.

Нагородження переможців он-лайн конкурсу «Здорова Земля – здоровий і я!» та он-лайн конкурсу малюнка на асфальті «Фантазії літа» . Фанфари.

Ведуча: Також підсумуємо он-лайн конкурс малюнку на асфальті «Фантазії літа», учасників було менше, тому ми прийняли рішення нагородити кожного учасника.

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Ведуча: Ддя нагородження переможців запрошуємо начальника управління освіти на науки Тетяну Володимирівну Ващук.

Нагородження переможців он-лайн конкурсу малюнка на асфальті «Фантазії літа» . Фанфари.

Ведуча: З чудовим святом відкриттям табору "ADRENALIN" вас привітає зразковий фольклорний ансамбль «Мальва» з драйвовою, адреналіновою авторською піснею «Адреналін»

                         /Виконують пісню/

Ведуча:  Кому на місці під час карантину не сидиться?,

Д: табору «Адреналін»
В: Хочеться весь день крутиться? Д:  табору «Адреналін»
В: І на вулиці скакати, малювати та пісні співати? Д: табору «Адреналін»

В: І ніколи не сумувати з друзями відпочивати? Д: табору «Адреналін»

В: Молодці, діти!

Ведуча: Запрошую до адреналінової руханки та гри керівника загону «English boom”, нашу ранкову запальничку -  Анжелу Михайлову.

  • Зустічаєм, повторюєм, настрій підіймаєм.

Fingerplay. Dance «Move and freeze”

Ведуча: Дякуємо Анжелі Миколаївні. І передаємо слово для виступу більш серйознішому керівнику але з веселим та креативним загоном «Шипучка» Олені Євгенівні Костюк. Виступ агітбригади «ЕКОС»

Виступ агітбригади «ЕКОС». 
Ведуча: Під час табірної зміни активно, творчо, креативно, он-лайн та оф-лайн працювала майстерня чудес під керівництвом Вікторії Василівни Давидової та майстерня «Дивосвіт», керівник Олена Костянтинівна Железнова. Щодня діти мали змогу своїми руками зробити прекрасні сувеніри, які сьогодні мають змогу продати, а ви – купити.  Після лінійки запрошуємо обов’язково придбати на згадку собі сувеніри.

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...Ведуча: В жорстких умовах карантину працювали всі загони. Хочеться відзначити загін «Рукавичка», керівник Тетяна Захарівна Сардак  які щодня жили як в казці. Запрошуємо їх до виступу вони підготували для нас танець.

Танець «Рукавичка»

Ведуча:     Весело, драйвово проходили дні в таборі. Кожен новий день був кольоровим, співучим, казковим, модним, спортивним, краєзнавчим, веселим…Вітальне слово має начальник табору Зорина Євгенівна Семенчук.

Виступ начальника табору. Нагородження . Фанфари.

Ведуча: Ддя нагородження та відзнаки найкращих загонів запрошуємо начальника управління освіти на науки Тетяну Володимирівну Ващук.

Ведуча: Жити в умовах карантину ми навчились, навчились мити рук, тепер потрібно ще не забувати про інші частини тіла, навчились чхати в лікоть, а потім вчились  вітатись ліктями. А головне, що не дивлячись на поважний вік, та загрозу під час карантину навчились піклуватись про себе та оточуючих, ми подружились ще більше з гаджетами, опанували ЗУМ, ВАЙБЕР. Ми не тільки заняття та конкурси проводили он-лайн, а навіть активно мандрували чудовими місцями рідної землі. Загін «Он-лайн мандрівники» , керівник Дьоміна Ніна Миколаївна, щодня радували нас своїми креативними відео. Сьогодні вони з нами і дарують нам танок.

ТАНЕЦЬ «Он-лайн мандрівники»

Ведуча:    Хочу подякувати дітям за активну участь у громадському житті табору і запрошую вас до відкритого мікрофону. Що мене найбільше вразило або що найбільше запам’яталося у таборі «ADRENALIN»  .
 Інтерв’ю «ВЕСЕЛИЙ МІКРОФОН»
 Ведуча: А зараз пропоную всім разом проспівати кричалку табору.

/Заспівує Мирослава Василівна , всі разом співають/

Ведуча:           Карантин піде на мінус,

                    Згине цей коронавірус.

Рамки для детского сада для текста картинки» — карточка ...IMG_20200626_114427                    Недарма ми українці,

                    Щирі новоград-волинці

                    Творчі і талановиті,

                    Сильні духом і відкриті.

                    Затанцюєм, заспіваєм,

                    Разом ми усе здолаєм.

                    Табір наш ADRENALIN

                    Пам’ятай,ти не один!

IMG_20200626_114411Ведуча: Після адреналінової кричали хочеться адреналінової дискотеки. Готові!!! Ручки до гори і нумо в танок разом з керівником «Ангелів танців» Тетяною Василівною Волинець.

IMG_20200626_105627Флешмоб «Зумба»

Ведуча: Табір!!! Під прапор табору стояти, струнко! Право опустити  прапор табору "ADRENALIN" надається найактивнішим вихованцям табору загошу «Шипучка» Давидовій Вероніці та Шаправській Софії.

Ведуча: Святкова лінійка, присвячена закриттю табірної зміни оголошується закритою.

IMG_20200626_114433Ведуча:  Дбаймо друзі, щоб про нас, добра слава йшла у світ,Бо ми є діти України - український славний рід!

 

ЗВУЧИТЬ ГІМН ПАЛАЦУ

 

1

 

docx
Додано
11 грудня 2022
Переглядів
1523
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку