Практичний проєкт "Вирощування цибулі в штучно створених умовах"

Про матеріал
Представлена робота -результат довготривалого спостереження за ростом рослин в штучних умовах.В процесі роботи над практичним проєктом діти вчаться проводити експериментально-дослідницьку роботу, спостерігати, аналізувати, робити висновки; дізнаються про корисні властивості цибулі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичний проектучнів 2 класу Берестовеньківської філії Красноградського ліцею №4 Керівник: Долбіна Тетяна Олександрівна

Номер слайду 2

Завдання :1. Визначити рівень впливу природних факторів ( грунту, світла, температури, води) та людини на розвиток рослин в штучно створених умовах.2. Вчитися проводити експериментально-дослідницьку діяльність.3. Дізнатися про корисні властивості зеленого пера цибулі. 4. Вчитися спостерігати, аналізувати, робити висновки.

Номер слайду 3

Учасники проєкту

Номер слайду 4

Керівник проєкту. Долбіна Тетяна Олександрівна

Номер слайду 5

Обладнання : Пластикова ємність з грунтом-чорноземом Цибулини Відстояна вода. Долбіна Тетяна Олександрівна

Номер слайду 6

Кроки до здійснення експерименту

Номер слайду 7

Крок 1 В Набрали в пластикову ємність грунт, зволожили його.

Номер слайду 8

Підготували цибулини. Крок 2

Номер слайду 9

Крок 3 Посадили цибулинки14 січня 2023 року

Номер слайду 10

14 січня

Номер слайду 11

Номер слайду 12

20 січня

Номер слайду 13

23 січня

Номер слайду 14

1 лютого 2023 р.:збір врожаю

Номер слайду 15

Приготування страви

Номер слайду 16

Всім приємного апетиту !

Номер слайду 17

Крок 5 Підводимо підсумки Вирощуючи цибулю на перо, ми пересвідчилися в тому, що на розвиток рослин дієвий вплив мають:поживність грунту;режим та інтенсивність поливу рослин;температурний та світловий режим ;якість посадкового матеріалу;глибина посадки насіння; якість догляду за рослинами людиною.

Номер слайду 18

Ми навчилися: Доглядати за рослинами. Готувати грунт та цибулю до посадки. Своєчасно поливати цибулю і слідкувати за зволоженням грунту. Спостерігати за ростом цибулі, розвитком коренів та пера. Робити висновки про важливість природних факторів (освітлення, температурного режиму) та нашого догляду для розвитку рослин навіть у штучно створених умовах.

Номер слайду 19

Протягом проєкту ми дізнались про цілющі властивості зеленого пера цибулі Зелена цибуля і корисні властивості - поняття нерозривні. Перші весняні промінчики сонця, і ми з радістю спостерігаємо, як розпускається зелень точно так, як і наші предки. Вони збирали перші пагони, які споживали у сирому вигляді, зокрема ще тоді закріпилася корисна звичка «з'їсти що-небудь зелене».

Номер слайду 20

Зелене пір'я цибулі - це не просто смачне, але і дуже корисне доповнення до салатів і багатьом інших страв. Ця рослина по праву завоювала всенародну любов і довела ефективність застосування. Вирощуйте цибулю та будьте здоровими!

pptx
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку