Практика ранкових зустрічей - крок до НУШ

Про матеріал
Ранкова зустріч з дітьми дає педагогам можливість навчити дітей взаємній повазі та позитивному ставленню один до одного, сприяти формуванню цілісного колективу. Під час ранкової зустрічі вчителі моделюють поведінку, яку вони очікують від дітей: як слід розмовляти з людьми, як слухати їх, як дивитись один одному в очі, як читати повідомлення, як обмінюватись думками, правильно відповідати тощо. Ранкові зустрічі дають можливість показати дітям, що вони є колективом і водночас часткою більшої спільноти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практика ранкових зустрічей – крок до Нової української школи.

Номер слайду 2

Ранкова зустріч – це запланована, структурована зустріч, яка займає важливе місце в повсякденному розкладі діяльності класу, де панує атмосфера піклування та відповідальності. 

Номер слайду 3

Компоненти ранкової зустрічі:1)Вітання2)Групове заняття3)Обмін інформацією4)Щоденні новини

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ранкове привітання. Раз – берізка,Два – гайочок,Три – березовий листочок,А чотири – рідний клас,П’ять – добром вітає нас. Шість – це вчителька рідненька,Мила, люба, наче ненька. Сім – це діточки усі,Вісім – мами, татусі. Дев’ять – рідна наша школа. Десять – ми у дріжнім колі. Добрий день! Добрий день!

Номер слайду 7

В цьому класі друзі всі:                    Я і ти, і ми, і ви.  Добрий день, тому, хто зліва.            Добрий день, тому, хто справа.         Ми – одна сім’я.          В цьому класі друзі всі:                  Я і ти, і ми, і ви.                               Не лякайся, той, хто зліва.    Не лякайся, той, хто справа. Ми – одна сім’я.       В  цьому класі друзі всі:         Я і ти, і ми, і ви.                      Пожалій того, хто зліва.     Пожалій того, хто справа.  Ми – одна сім’я.       В цьому класі друзі всі:                     Я і ти, і ми, і ви.                                  Помирися з тим, хто зліва.               Помирися з тим, хто справа.               Ми – одна сім’я.                               В цьому класі друзі всі:                     Я і ти, і ми, і ви.                                 Посміхнись, тому, хто зліва.           Посміхнись, тому, хто справа.        Ми – одна сім’я.                                  

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Під час планування всіх компонентів зустрічі мають враховуватись:– інтереси та ідеї окремих дітей;– інтереси та ідеї групи;– навчальні теми;– ідеї, що виникли;

Номер слайду 11

Значення ранкових зустрічей: Створення спільноти;Розвиток навичок спілкування;Формування соціальної компетентностіСтворення позитивного настрою

pptx
Додано
15 січня 2022
Переглядів
383
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку