Практикум з використання інформаційних технологій. Навчальний проєкт.

Про матеріал

У цьому розділі ви поглибите та розширите свої знання

й вдосконалите навички з таких тем:

> етапи виконання проєкту;

> визначення ролей учасників проєкту;

> складання плану виконання проєкту;

> визначення завдань проєкту;

> пошук, аналіз, опрацювання матеріалів, виконання завдань проєкту;

> подання результатів виконання проєкту.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 клас

Номер слайду 2

Слово «проєкт» в українській мові має кілька значень. Для інженерів проєкт – це сукупність документів, у яких описується послідовність виготовлення якогось, як правило нового, виробу. Літератори під проєктом розуміють попередній текст якогось твору. Дизайнери – ескіз задуму щодо створення певного виробу тощо.

Номер слайду 3

Навчальний проєкт – це форма та результат діяльності, спрямованої на досягнення певної навчальної мети, розв’язування деякої проблемної задачі.

Номер слайду 4

Проєктна діяльність передбачає кілька етапів

Номер слайду 5

Визначення мети проєкту. У меті зазначається, що повинно бути отримано в результаті виконання проєкту (наприклад, створення виставки малюнків, виготовлення деякого виробу, виготовлення пристроїв або обладнання до уроків тощо).

Номер слайду 6

Складання плану проєкту, розподіл ролей у групах. Дуже важливим є правильно розподілити обов’язки між членами групи проєкту.

Номер слайду 7

Пошук відомостей і добір матеріалів, потрібних для виконання завдань проєкту. Джерелами відомостей можуть бути книжки, журнали, газети, повідомленняз Інтернету або телебачення. Збирати відомості також можна шляхом опитування свідків подій, науковців, спостереження за об’єктом, вимірювання параметрівоб’єктів, фотографування об’єктів тощо. Можуть також використовуватись різноманітні «розумні» інструменти смартфонів і планшетних комп’ютерів.

Номер слайду 8

Опрацювання знайдених відомостей, виконання завдань, передбачених у плані проєкту. На цьому етапі кожен учасник має виконати поставлене перед ним завдання та отримати запланований результат.

Номер слайду 9

Оформлення результатів діяльності. Результати,отримані в ході виконанн я проєкту, необхідно підсумувати та подати у формі, зручній для презентування результатів або використання. Форма подання: презентація, вебсайт, текстовий документ, графічне зображення та інше

Номер слайду 10

Представлення результатів проєкту. На цьому етапі презентуються результати виконання проєкту зацікавленим особам, наприклад однокласникам/однокласницям,учням/ученицям інших класів, батькам/рідним,здійснюється оцінювання роботи над проєктом кожногоучня/учениці, підбиваються підсумки. Бажано, щоб результатпроєкту був цікавим і потрібним.

Номер слайду 11

Навчальний проєкт – це форма та результат діяльності, спрямованої на досягнення певної навчальної мети, розв’язування деякої проблемної задачі. Проєктна діяльність передбачає кілька етапів: визначення мети проєкту, складання плану проєкту, пошук відомостей і добір матеріалів, опрацювання знайдених відомостей, виконання завдань, оформлення результатів діяльності, представлення результатів проєкту.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
3174
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку