Правила безпеки під час занять аеробікою

Про матеріал
Презентація знайомить здобувачів освіти з рекомендаціями з техніки безпеки під час занять аеробікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила безпеки під час занять аеробікою

Номер слайду 2

Підбирати для занять правильне взуття. Кросівки для аеробіки вище бігових.

Номер слайду 3

Обов’язково зробіть розминку. Непідготовлені м’язи швидко травмуються. А серцево-судинна система може неправильно зреагувати на навантаження.

Номер слайду 4

Важливо у процесі занять оздоровчою аеробікою пити воду, яка повинна бути очищеною та не охолодженою, але робити це розумно по одному - два ковтка. Пийте воду приблизно кожні 20 хвилин під час заняття. Але об’єм вжитої за заняття води не повинен перевищувати 0,5 л. Оскільки зайва вода в організмі може створити надлишкове навантаження на внутрішні органи і системи.

Номер слайду 5

Не можна займатись аеробікою при поганому самопочутті. Не займатися степ і танцювальною аеробікою при захворюваннях і порушеннях опорно-рухового апарату. Не займатись на слизькій поверхні (наприклад на ламінаті). Пам'ятайте, що житлове приміщення не може повною мірою виконувати функцію спортивного залу. Заборонено жувати жувальну гумку під час занять!Не можна займатись жодним з видів аеробіки після вживання їжі, якщо пройшло меньше ніж 60 хв.

Номер слайду 6

Робіть помірні навантаження та орієнтуйтеся на власне самопочуття!Перед заняттям зніміть каблучки, годинники та всі гострі предмети, якими можна травмуватися або пошкодити інвентар, що в наслідку теж може призвести до травмування.

Номер слайду 7

Перед заняттям перевірте, чи підлога у вашій зоні для занять немає гострих предметів, таких як каміння, шпильки, скріпки, скло тощо. Обов’язково перевірте справність інвентарю. Не використовуйте пошкоджений інвентар. Перш ніж почати заняття, переконайтеся, що є достатньо місця. Для виконання деяких вправ вам знадобиться досить багато місця. Виконуйте вправи з м'ячем (на заняттях фітболаеробікою) на вільному просторі, далеко від стін, іншого обладнання для фітнесу та меблів. Те саме стосується і степ-аеробіки.

pptx
Додано
30 листопада 2023
Переглядів
316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку