Правила гри в бадмінтон для школярів

Про матеріал
Бадмінтон – весела та рухлива гра для школярів та дорослих яку можна грати як на спеціальному полі для бадмінтону з сіткою, а також на вільному просторі. Бадмінтон входить до числа олімпійських ігор, в статті описані правила гри.
Перегляд файлу

Правила гри в бадмінтон для школярів.

У бадмінтоні, як і в усіх ракеточних видах спорту, є свої правила гри. Від того, наскільки добре ви знаєте теорію, залежить ваш успіх у матчі ─ помилки можуть коштувати очок, і навіть продумана тактика не виправить ситуацію.

Основні поняття та моменти гри в бадмінтон

Гру в бадмінтон спортсмени називають матчем або зустріччю. Складається вона з геймів (партій) ─ в них допускається участь 1х1 або 2х2 гравців, в залежності від кількості учасників будуть варіюватися й правила.

Виграш у бадмінтоні зараховується тільки тоді, якщо ви перемогли в парі геймів. Якщо якій-небудь зі сторін пощастить обійти іншу у двох партіях підряд, вона автоматично стає переможцем. У разі, коли удача посміхається гравцям по черзі, результат зустрічі вирішує третій гейм.

Для перемоги в геймі потрібно набрати 21 очко при мінімальному розриві з суперником у 2 очка. Якщо на рахунку однієї сторони буде 21 очко, але різниця не перевищить 1, партія триватиме до необхідного розриву або отримання 30 очок будь-яким гравцем.

Бадмінтон передбачає однакові умови для учасників матчу ─ вони повинні обмінюватися сторонами майданчика по завершенню кожної партії. Обмін може відбуватися і в додатковому третьому геймі, коли один із гравців набрав 11 очок.

Правила подачі в бадмінтоні

Заняття ракеточними видами спорту ─ це не тільки групова практика, але й знання правил проведення подачі. Для бадмінтону прийнято дотримання наступних пунктів:

-         На старті кожної партії перший розіграш волана завжди проводиться справа, важливий діагональний напрямок подачі.

-         Рахунок допомагає гравцям орієнтуватися в наступних розіграшах. Парна і непарна кількість очок у сторони, що подає, означає подачу з правого і лівого квадрата відповідно.

-         Учасникам матчу під час подачі забороняється сходити з місця, наступати на розмітку або порушувати межі свого квадрата.

-         Волан подається тільки у разі готовності сторони, що приймає. Не допускається надмірна затримка.

-         Старт подачі ─ це рух струнної поверхні ракетки до волана. Порушеннями вважаються будь-які помилкові рухи або паузи.

-         Повторення подачі дозволяється, якщо у випадку промаху гравець не зачепив волан ракеткою.

 

Правила бадмінтону для одиночних ігор

Гра 1х1 вимагає від учасників матчу дотримання окремих правил:

     Відсутність або парна кількість очок на рахунку сторони, що подає, означає подачу і приймання волана з правої сторони квадрата (стосовно кожного гравця).

     Подача і приймання здійснюються зліва, якщо кількість очок у геймі непарна.

     Коли сторона, що подає, виграє розіграш, вона продовжує подавати й після зміни квадрата.

     Сторона, що приймає, починає подавати у разі перемоги в розіграші.

      

 

https://files.grand-prix.ua/objects/0/905/905blog1609099262.jpg

 

 

Правила бадмінтону для парних ігор

На парні ігри в бадмінтон поширюються ті ж правила, що й на одиночні, але з деякими доповненнями:

     Для початку гри необхідна спеціальна парна розмітка.

     На старті матчу гравці займають свої позиції, міняти поле подачі можна тільки після зарахованого очка або між геймами.

     Партнери гравців можуть перебувати в будь-якому місці майданчика на момент подачі, але тільки в позиції, що не заважає противникам бачити один одного.

     У разі почергового удару волана гравцем і його партнером зараховується фол.

docx
Додано
11 листопада 2023
Переглядів
123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку