Правила спілкування в групі

Про матеріал
Презентація розрахована на учнів 5-6 класів з курсу " Психологія спілкування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила спілкування в групі

Номер слайду 2

У будь якій життєвій справі людям доводиться спілкуватися, обмінюватися інформацією, домовлятися, знаходити виходи зі складних ситуацій тощо.

Номер слайду 3

Засоби спілкування – способи кодування, передачі, переробки і розшифровки інформації, що передається в процесі спілкування від однієї істоти до іншого.

Номер слайду 4

По засобах спілкування може бути: Безпосереднє (Здійснюване за допомогою природних органів, даних живій істоті – руки, голова, тулуб, голосові зв'язування і т. д.). Опосередковане (зв'язане з використанням спеціальних засобів і знарядь). Пряме (припускає особисті контакти і безпосереднє сприйняття один одним людей, що спілкуються, у самому акті спілкування). Непряме (здійснюється через посередників, якими можуть виступати інші люди)

Номер слайду 5

Група - це сукупність людей, які виділяються із соціуму завдяки наявності певних ознак (спільна професія, уподобання, погляди). Загальноприйнятою є класифікація груп за статусом:• формальні;• неформальні.

Номер слайду 6

Формальна - група, що має склад, зафіксований у офіційних документах (бригада, екіпаж, відділ). Неформальною є група людей, що об'єднуються за уподобаннями, нормами поведінки, інтересами. Типовий приклад: музичні та спортивні фани, дворові підліткові компанії.

Номер слайду 7

Особистість і група Одним з найважливіших показників, які характеризують групу, є ступінь її згуртованості. Згуртованість показує ступінь прихильності до групи її членів. 

Номер слайду 8

Знайдіть себе на цьому дереві. Тест. Автор цього тесту - відомий британський психолог Піп Вілсон (Pip Wilson). Він був створений для школярів з метою перевірити, як вони освоїлися в школі за перші три роки. Однак пізніше з'ясувалося, що він актуальний і для дорослих. Тест допомагає людині визначити її сьогодення і бажаний емоційний стан, а навіть в якійсь мірі усвідомити своє становище в суспільстві.

Номер слайду 9

Розшифровка результатів тесту: Якщо ви вибрали позицію № 1, 3, 6 або 7, то це характеризує вас як цілеспрямовану людину, яка не боїться ніяких перешкод. Якщо ваш вибір припав на один з наступних номерів: 2, 11, 12, 18 або 19, то ви товариська людина, котра завжди надасть будь-яку підтримку друзям. Вибір чоловічка під номером 4 визначає вас як людину зі стійкою життєвою позицією, яка бажає домогтися всіляких успіхів без подолання труднощів. Номер 5 - ви часто буваєте стомлені, слабкі, у вас невеликий запас життєвих сил. Вибір припав на чоловічка під номером 9 - ви веселий чоловік, що любить розваги. Номер 13 або 21 - ви замкнуті, часто схильні до внутрішніх тривог та уникаєте частого спілкування з людьми.

Номер слайду 10

7. Номер 8 - ви любите поринути в себе, міркувати про щось своє і занурюватися у власний світ.8. Якщо ви вибрали номер 10 або 15 - у вас нормальна адаптація до життя, ви перебуваєте в комфортному стані.9. Номер 14 - ви падаєте в емоційну прірву, і швидше за все, схильні до внутрішньої кризи.10. Позицію номер 20 зазвичай вибирають люди з завищеною самооцінкою. Ви природжений лідер і хочете, щоб люди прислухалися саме до вас і ні до кого іншого.11. Вибір припав на чоловічка № 16? Ви відчуваєте себе втомленим від необхідності підтримувати когось, але, можливо, ви побачили на цій картинці, що номер 17 вас обіймає - в такому випадку ви схильні розцінювати себе як людину, оточену увагою.

Номер слайду 11

Вибір, який ви зробите, може багато розповісти про вас, особливо під час стресових ситуацій, коли вам потрібно прийняти миттєві рішення. Ми пропонуємо вам пройти цей швидкий тест, який розповість про вашу особистість. Все, що вам потрібно зробити, це вирішити, кому потрібна допомога в першу чергу, не замислюючись над своєю відповідю.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Якщо ви вибираєте 1: ви стійкі і раціональніВи людина стійка і розумна. Ви можете точно визначити цілі, розрізняючи те, що вам дійсно потрібно, і те, з чим ви легко впораєтеся. Ви можете вчитися на попередньому досвіді. Ви відчуваєте і цінуєте сьогодення, і серйозно ставитеся до майбутнього. Ви добре виховані, з сильним почуттям моральності і повагою до традицій минулого. Ви завжди вирішуєте проблеми раціонально, і ви ніколи не дієте, не замислюючись про це. Вам важко прийняти несправедливість цього світу. Якщо ви вибираєте 2: ви чутливі і чуйніВаш вибір вказує на те, що ви дуже чутливі й ви страждали більше одного разу. Ваші друзі відчувають себе спокійно, коли вони з вами, тому що вони знають, що ви завжди будете доступні для них. Ви легко віддаєте, духовно відкриті і завжди добре слухаєте. Вам часто говорять, що ви «дуже чутливі» і вам треба «бути жорсткішим». На вас також впливає настрій інших людей, хороший він чи поганий. Ви відчуваєте все, іноді доходячи до крайності.

Номер слайду 14

Якщо ви вибираєте 3: ви природжений лідер. Ви природжений лідер і притягуєте таких же сильних людей, як магніт. Вам подобається планувати заздалегідь і ви найвищою мірою організовані. Вам не подобається метушня і ви ніколи не робите більше, ніж люди просять вас. Ви можете приймати жорсткі рішення. Ви – тип людини, яка розуміє, що для досягнення вищих стандартів вам потрібно мати високі цінності, нести відповідальність за свої слова / дії і ніколи не виправдовуватися. Якщо ви вибираєте 4: ви легковажні й оптимістичніВи легковажна і оптимістична людина, що бачить життя в яскравих фарбах, і ви рідко звертаєте увагу на проблеми світу. Ви швидко знаходите спільну мову з іншими і не любите перевтомлювати себе. У вас цікава природа і ви обожнюєте пригоди. Ви не перевантажені життєвими проблемами. У вас невимушене відношення і ви дуже добре знаєте, що навіть найгірші проблеми є тимчасовими.

Номер слайду 15

Навіть легкий розважальний тест можна розкрити особливості вашого характеру та очікувань. Достатньо просто обрати на картинці дім мрії, який подобається найбільше. Простий тест на особистість: виберіть дім своєї мрії

Номер слайду 16

Дім № 1. Якщо ви обрали цей варіант, то ви благородна та весела людина, яка живе із бажанням пригод. Вам подобається обирати нестандартний стиль життя, адже рутина зовсім не викликає захват. Тому спорт, подорожі та будь-що, що дарує нові емоції та радість, повинні бути завжди. Але така імпульсивність має і інший бік: ви не вмієте відмовляти людям, але й не настільки відповідальні, щоб стримувати обіцянки. Тому часто вас можуть вважати безвідповідальними. Тому рекомендуємо не лише складати плани на яскраве майбутнє, а насолоджуватись сьогоденням і шукати позитивні моменти у тому, що є вже зараз.

Номер слайду 17

Дім № 2. Якщо ви обрали цей варіант, то вас з легкістю можна назвати дуже відповідальною та впевненою людиною. Щоправда, інколи ви одержимі тим, що повинні зробити все. Але це не робить вас менш чесними та добрими особами, які викликають захват в оточення. Навколо вас чимало людей, адже ви вмієте співчувати та перейматись чужими проблемами. Інколи це не дуже позитивно для вас, але психологи радять шукати у всьому позитив та бути оптимістом.

Номер слайду 18

Дім № 3. Якщо ви обрали цей варіант, то ви точно впевнена у собі та енергійна людина. Вам подобається бути ефективними у всіх своїх діях, тому ви докладаєте максимум зусиль. До того ж, ви ще той борець, який у захваті від будь-яких змагань. Це допомагає вам швидше рухатись до цілей, але, на жаль, ви не завжди вмієте стримувати емоції. Тож це точно не додає вам радості у житті. Так само, як і намагання працювати до втрати свідомості. Спробуйте простіше сприймати все, правильно розподіляти свій час і не турбуватись.

Номер слайду 19

Дім № 4. Якщо ви вибрали цей варіант помешкання, то є терплячою та чесною людиною, яка понад усе хоче жити в гармонії з усім та усіма. Ви намагаєтесь уникати конфліктів навіть тоді, коли варто відстоювати власну точку зору. Тому ваше коло друзів хоч і невелике, але доволі затишне. Ви дуже цінуєте спокійне життя, але інколи варто набиратись рішучості, щоб досягати більшого.

Номер слайду 20

Дім № 5. Такий будинок обирають люди, які бачать світ через призму власних емоцій. Вам важко приховувати свої почуття і в моменти радості, і в моменти горя. Тому інколи це грає проти вас, адже не у кожній ситуації така емоційність на користь. Тому психологи рекомендують більше часу приділяти на діалоги та прийняття рішень, а не поспішати.

Номер слайду 21

Дім № 6. Якщо ви вибрали цей дім, то є дуже щедрою і талановитою людиною. Це допомагає вам досягати успіхів, але брак терпіння часто стає однією із найбільших перепон. Ви легко опускаєте руки, коли ваші погляди чи бажання не збігаються з оточенням. Дуже важливо сповна використовувати свій талант і не боятись рутини.

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 квітня 2021
Переглядів
2615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку