Самопрезентація в групі

Про матеріал
Презентація розрахована для учнів 6 класу з курсу " Психологія спілкування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самовираження в групі

Номер слайду 2

Творче мислення є одним із головних компонентів творчого потенціалу, саморозвитку особистості. Ви не лише зображуєте, але й бачите оточуюче, керуючись, насамперед, смисловими установками. Силою уяви ви вирізняєте ті властивості всього, які найбільш адекватно відображують загальну, цілісну природу.

Номер слайду 3

Самовираження – це спосіб, у який людина намагається проявити себе як особистість у діяльності, спілкуванні, у вирішенні життєвих завдань

Номер слайду 4

Людина, яка не знайшла спосіб або позбавлена можливості самовираження у житті, зазвичай нещаслива. Вона не може зрозуміти себе, усвідомити свої бажання. А не розуміючи себе, важко вдосконалюватися, особистісно та професійно розвиватися, підвищувати самооцінку. Без можливості самовираження людина перетворюється на невидимку.

Номер слайду 5

У сучасному суспільстві людям часто доводиться бути або здаватися не тими, ким вони є насправді — наприклад, на роботі. Вони роблять те, чого від них чекають, те, що доречно та правильно в певній ситуації. Це не погано і не добре.

Номер слайду 6

У XXI столітті кожна людина може вибрати хобі собі до смаку. Це й не дивно - стільки всього цікавого навкруги! Різні дрібниці, які зроблять ваше життя барвистим і незвичним. Яке ж заняття є улюбленим серед сучасної молодіНа першому місці в рейтингу захоплень є кіно. Не знаючи, куди подіти себе в цей вечір, вирішуєш провести його в кінотеатрі. Чому? Просто захотілося з головою зануритися в спецефекти і часом настільки правдоподібну романтику. Зараз знімають багато історичних фільмів, на які теж великий попит. На жаль, люди грамотні і начитані знаходять масу недоліків і помилок в ідеальній на перший погляд картині. Це вже справжні кінокритики з досвідченим оком. Тим не менш, це не заважає насолоджуватися красою та пластикою улюблених акторів. Друге місце посідає не надто оригінальна, але дуже поширена - пристрасть до музики! Прийнято вважати, що молодим людям подобається реп. Але далеко не всім. Зараз все більш популярними стають забуті хіти 80-90-х років. Зверніть увагу на дискотечні ремікси і ви почуєте пісні Queen, Scorpions, C. C. Catch і багатьох інших відомих виконавців. Третє місце розділили між собою захоплення фотографією, малюванням, туризмом і спортом. Серед спортивних захоплень впевнено лідирує футбол.

Номер слайду 7

Четверте місце - комп'ютерні ігри. Погодьтеся, ніхто не проти пару годин відпочити за комп'ютером, пограти у гру. П’яте місце займає досить серйозне захоплення - іноземні мови. Це дійсно корисне хобі. Кожен знає - без знання іноземних мов доведеться важко. Вивчати англійську, німецьку, французьку або італійську - заняття дуже захоплююче. Коли оволодієш азами і зможеш вільно розмовляти чужою мовою, відчуєш неймовірну насолоду. І не доведеться більше користуватися електронним перекладачем!Шосте місце ділять читання, квітникарство і домашні тваринки. Сьоме - колекціонування. Як би дивно не звучало, але і в наш час зустрічаються окремі молоді люди, які колекціонують календарики та автобусні квитки. Трохи дивне хобі для 21 століття, не знаходите? Багато дівчат колекціонують біжутерію. Можна тільки позаздрити вражаючій кількості сережок, кілець, ланцюжків і браслетиків.

Номер слайду 8

Восьме місце впевнено займає приємне і не менш корисне хобі - заняття танцями. Шотландськими, народними або східними, не має значення. Головне - те задоволення і радість, що вони приносять. Дев’яте місце - вишивка картин. Це захоплення з 17-18-го століть, але картини виходять сучасні та дуже стильні. Досить популярним хобі серед молодих людей можна назвати байк-спорт, скейтбординг, сноубординг, а також повальне захоплення паркуром – десяте місце. Як бачите, не вибрати собі хобі з такого достатку просто непристойно! При тому що в рейтингу перераховані лише найпопулярніші!

Номер слайду 9

САМОПРЕЗЕНТАЦІЯ

Номер слайду 10

Ось 5 простих правил її підготовки. Якщо ми хочемо, щоб нас помітили і оцінили належним чином, нам просто необхідно навчитися презентувати себе. Навик самопрезентації - справжнє мистецтво. Але це не дар згори. Йому цілком можна навчитися. Секрет простий: кілька правил і рекомендацій, певна кількість зусиль і часу, і - ви зробили це!Привернути увагу. Насамперед самопрезентація - це розповідь. А розповідь має бути захоплюючою і не дуже довгою, від 3 до 5 хвилин.

Номер слайду 11

Дати основну інформацію - коротко, чітко, ясно.

Номер слайду 12

Спілкуватися зі співрозмовником або аудиторією.

Номер слайду 13

Презентувати потрібно свою особистість, внутрішні якості. Нехай не ідеальна, але ваша «родзинка» приверне до вас симпатії людей. Можливо, що потрапляє в очікування маска допоможе вам на перших етапах. Але колись її доведеться зняти. І наслідки розчарування можуть бути вельми болючими.

Номер слайду 14

Найкращий експромт - це заздалегідь заготовлена мова. Тому ретельно готуйте свою презентацію. Краще кілька разів відрепетирувати її перед дзеркалом. А в ідеалі - записати на відео. Так при перегляді вам вдасться побачити себе з боку і оцінити більш адекватно

Номер слайду 15

Хваліть себе. Заведіть звичку хвалити себе навіть за найменші досягнення. Спочатку це буде нелегко, але не здавайтеся. Можна завести спеціальний «Щоденник досягнень», куди і записувати свої перемоги. Якщо перед вами стоїть глобальне завдання - розбийте його на завдання і підзавдання. І зосередитеся на одному кроці за один раз. Неважливо, як швидко ви рухаєтеся, головне, що ви рухаєтеся у напрямку до своєї мети.

Номер слайду 16

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ!!!!Скласти розповідь про себе: Мене звати…Я навчаюся в …Мене цікавлять такі предмети як…Мене не приваблюють вивчення таких наук як…. Тому що…. У вільний час я займаюся…Найкраще, що я вмію робити це…. Моя улюблена пора року…. Тому що…. У мене є позитивні риси це….. Я люблю/не люблю слухати музику…..тому що…. Моя улюблена страва…. Яким я бачу себе через 5 років?.... Чого хочу навчитися і чого досягнути за цей час?

Номер слайду 17

pptx
Додано
15 квітня 2021
Переглядів
1973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку