Правила у басеїні ( основи здоров'я)

Про матеріал

Як правильно вести у басеїні ? Що треба робити перед тим , як зайти у басейні ? Все це ви знайдете на моїй презентації . Гарного просмотра . Думаю , що це допоможе , якщо ви прийдете до басейна .

Перегляд файлу

Басейнце прекрасна можливість вести здоровий спосіб життя в будь-який час року. У більшості міст, є не просто басейни, а цілі аквапарки. У таких місцях люблять відпочивати і дорослі і діти. Але ми не повинні забувати про безпеку. Кожен має  знати, як правильно плавати в басейні.

У нашій країні очистку і дезінфекцію води в басейні зазвичай проводять методом хлорування, багато з вас напевно думають, що це занадто шкідливо для здоровя, поспішаю вас переконатице не так.Хлорування проводять за спеціальними розрахунками, в дозах безпечних для нашого здоровя, єдину неприємність, яку може створити вам хлорована водапочервоніння очей. Але цього можна уникнути якщо використовувати спеціальні окуляри для плавання.

Перед першим відвідуванням слід вивчити правила користування басейном, якими слід керуватися весь час. Готуючись до плавання, слід враховувати, що останній прийом їжі повинен бути не менш ніж за 40-50 хвилин до відвідування басейну. Також переконайтеся, що ви взяли всі необхідні речі,  які відповідають правилам перебування в басейні, а саме:

  • купальний костюм;
  • шапочку для плавання;
  • рушник;
  • набір гігієнічних засобів для душу;
  • спеціальне взуття для басейну (гумові шльопанці або банні тапочки).

Також слід враховувати і правила безпеки у басейні. Якщо ви не вмієте плавати, то обовязково потрібно повідомити про це фітнес-тренера, який видасть вам спеціальні плавальні засоби. У всіх правилах плавання в басейні зазначено, що не можна приходити на тренування в стані алкогольного спяніння, а також не варто робити перерви для приймання їжі під час заняття, що може негативно позначитися на вашому здоровї.

Категорично забороняється бігати навколо басейну. На підлозі у вологому приміщенні ви можете посковзнутися і отримати серйозну травму. Раптове падіння у воду також не можна назвати безпечним. На жаль, тонуть навіть професійні плавці. Забороняється стрибати у воду: по-перше, стрибок може вийти невдалим. В результаті чого ви можете серйозно травмуватись. По-друге, можливо, що в момент стрибка у воду можна зіштовхнутись з іншим відвідувачем басейну. Варто памятати, що басейнце громадське місце.

Загальні правила:

  1. Правила поведінки обовязкові до виконання всіма відвідувачами.
  2. Заходити на територію басейну дозволяється лише у спеціальному взутті (сланці для лазні, пляжні сланці).
  3. За власну безпеку в плавальному басейні та на території оздоровчого закладу несе відповідальність сам відвідувач, ознайомлений з Правилами.
  4. Не рекомендовано заносити на територію оздоровчого закладу їжу та напої, придбані за його межами.
  5. Відвідувачі повинні дотримуватись і підтримувати громадський порядок та загальноприйняті норми поведінки. Поводити себе шанобливо по відношенню до інших відвідувачів басейну, обслуговуючого персоналу, осіб, які відповідальні за дотримання порядку, не допускати дій, що створюють небезпеку для оточуючих.
  6. Відвідувачі зобовязані залишати басейн за 15 хв. до його закриття.
  7. Басейн може припинити свою роботу під час проведення, санітарних днів та з технічних причин. Про це адміністрація повідомляє заздалегідь.
  8. Документом для відвідування басейну є абонемент.
  9. Відвідувачі басейну повинні мати правильно оформлені абонементи.
    Особи, які не мають при собі правильно оформлених абонементів, до занять не допускаються. Заборонено передавати абонемент іншим особам. У випадку виявлення цього порушення, абонемент анульовується, а оплата за абонемент не повертається.
  10. Відвідувач сам заявляє, що він пройшов медичне обстеження у лікаря та отримав довідку в медичній установі щодо можливості відвідувати басейн, а також заявляє що вміє плавати та знімає відповідальність з адміністрації басейну, якщо ця інформація не достовірна.

Вимоги при екстрених ситуаціях:

  • Відчувши озноб, швидко вийдіть з води та розітріться сухим рушником.
  • При судомах, запамороченнях, поганому самопочутті зберігайте спокій, покличте на допомогу.
  • Негайно повідомляйте Адміністратора про випадки виявлення підозрілих предметів у воді та на території.
  • У випадку необхідності звертайтесь до Адміністратора за аптечкою.

Басейн це не тільки місце відпочинку, а ще й територія з високим рівнем небезпеки. Перед тим як навчитися плавати в басейні, необхідно вивчити правила поведінки в ньому.

 

 

docx
Додано
16 грудня 2018
Переглядів
2022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку