Правила здорового повноцінного харчування

Про матеріал
Формувати в учнів знання про основи повноцінного харчування як обов’язкової умови збереження і зміцнення здоров’я.
Перегляд файлу

Тема. Правила здорового повноцінного харчування

Мета. Формувати в учнів знання про основи повноцінного харчування як  обов’язкової умови збереження і зміцнення здоров’я.

Розширити знання про розмаїття продуктів харчування.

Виховувати культуру харчування.

    Хід заняття

I Організаційний момент

1.1 Відгадування загадок

Хто без болю і образи

Доведе до сліз одразу? (Цибуля)

  Сидить дівчина в коморі,

  А коса її надворі. ( Морква )

Сто хустин собі напнула,

Кожушок вдягнуть забула. ( Капуста )

  Під землею птиця кубло звила

  І яєць нанесла. (Картопля )

Стоїть півень на грядках

У червоних чобітках. ( Буряк )

- Яку страву з цих овочів можна приготувати?

- Хто любить борщ? Чи корисний він?

1.2. Бесіда.

- Чи любите ви їсти?

- Чи є такі продукти,які вам подобаються чи не подобаються?

- Які продукти вживаєте найчастіше?

II Основна частина

2.1. Гра “ Вибери продукти “

( На дошці предметні малюнки з різними продуктами. Діти вибирають шкідливі та корисні, пояснюють свій вибір.)

 

 

2.2. Бесіда з шкільною медсестрою.

-Як ви гадаєте, для чого людина їсть?

-Вам хотілося б дізнатися про дивні перетворення їжі?

Розповідь медсестри з використанням таблиці “ Органи травлення”

2.3  Гра “Ланцюжок  здорового харчування”

Діти по черзі називають правила здорового харчування, які пам’ ятають з дитинства. Гра закінчується, коли правил більше немає.

2.4 Гра “Корисне харчування”

У дітей на парті червоний і зелений кружечки. Правильне твердження- зелений кружечок, хибне- червоний.

- Пішов до школи, не поснідавши.

-Абрикоси помив і з’їв.

-Купив яблука і почав їсти немиті.

-Після гри у футбол випив холодної газованої води.

-Показав малюку, як правильно мити руки.

-Замість обіду з’їв бутерброд і запив лимонадом.

-На обід їв борщ, котлету з гарніром, компот.

-Після обіду відпочив.

-На вечерю з”їв кілька бутербродів  і булку.

-Одразу після обіду пішов у басейн.

2.5 Ласування гарбузовою кашею.

III Підсумок роботи.

-         Про що ми сьогодні говорили?

-         Яка їжа шкідлива? Чому?

-         Яка корисна?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
12 листопада 2023
Переглядів
200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку