Правильне вживання закінчень в іменниках чоловічого роду в родовому та орудному відмінках однини з основою на –р

Про матеріал
Презентація до уроку української мови за підручником Н. Кравцової, О. Придаток, В. Романової для дистанційної форми навчання. Матеріал підібрано до свята Миколая (за новим стилем), спираючись на волонтерську діяльність учнів та батьківської громади класу. Для формування національної свідомості та патріотизму
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правильне вживання закінчень в іменниках чоловічого роду в родовому та орудному відмінках однини з основою на –р. На домашнє завдання: Правила с. 54 – 58, Вправа 16106.12.2023 Зошит для робіт з української мови уч _____ 4 – А класу. Криворізької гімназії № 9__________________

Номер слайду 2

Домашня робота. Вправа 157 Гаражем, обрієм, шпаком,стільцем, підручником,борщем,

Номер слайду 3

Шосте грудня. Класна робота. Запишіть каліграфічно! Підкресліть іменники. Визначте відмінки. Нехай цей голос до небес полине,Почують і Господь, і Миколай,Прохання української дитини: Хай Перемога прийде у наш край!Яке закінчення матимуть виділені слова в орудному відмінку? ?. в. ?. в?. в. ?. в.?. в. ?. в. ?. в. ?. в.

Номер слайду 4

ПАМʼЯТАЄТЕ? - ом- ем- єм - ою- ею- єю

Номер слайду 5

Хто такі волонтери? Чи можна нас з вами вважати волонтерами?Змініть та запишіть слово волонтер за відмінками. Вставай з дивану! Серце відкривай!Добро повернеться, ти так і знай. Ти дихай глибше, дихай вільно, зроби свій вибір добровільно. Не маєш права буть байдужим, відтепер – Ти – волонтер!Хай не зустрінеться на бездоріжжі тобі ніяких перепон. Бо ти живеш на КриворіжжіІ славиш працею Довгинцівський район… Педагог - організатор та медіа спікер Лідія Біляєва, Криворізька гімназія № 9 «Щоденні пʼять»

Номер слайду 6

Н. в. Волонтер,Р. в. волонтера. Д. в. волонтеру. З. в. волонтера. О. в. волонтером. М. в. на волонтеріК. в. волонтере - Чи можна вважати волонтерів помічниками Святого Миколая?

Номер слайду 7

А хто допомагає нашим домашнім улюбленцям, якщо вони хворіють?4@

Номер слайду 8

РОБОТА З ПІДРУЧНИКОМ

Номер слайду 9

ВІЗЬМІТЬ ДО УВАГИ!

Номер слайду 10

Вправа 159, с.58?? ?м ?м ?м ?м ?м ?м? ? ? ? ? ? ?

Номер слайду 11

Робота з підручником. С. 58 Вправа 160декоратор..., реквізитор..., бутафор...?режисермонтажер..., продюсер..., актор..., костюмер..., гример...,кінокомпозитор..., звукооператор..., художник.... Яке закінчення матимуть ці слова в родовому відмінку? Орудному?

Номер слайду 12

ПІДСУМОК УРОКУ - ом- ем- єм - ою- ею- єю

Номер слайду 13

Домашнє завдання

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку