Правильні та неправильні дроби. Порівняння дробів

Про матеріал
Правильні та неправильні дроби. Порівняння дробів. Перший урок по темі. Підручник Мерзляк.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звичайні дроби. Правильні та неправильні дроби.5 клас. Математика. Ліцей № 22 м. Житомирвчитель математики Рибаченко Р. О.

Номер слайду 2

Давайте поміркуємо: Двоє жуків змагаються у бігу. Вони біжать від стелі до підлоги назад. Перший жук біжить обидві сторони з однаковою швидкістю. Другий біжить вниз вдвічі швидше за першого, а вгору вдвічі повільніше першого. Який з них переможе?

Номер слайду 3

Одна частина торту 𝟏𝟏𝟎 Весь торт – 10 частин Весь один торт - 𝟏𝟎𝟏𝟎 Подумайте:

Номер слайду 4

Запам’ятайте: Якщо чисельник дробу дорівнює знаменнику, то дріб дорівнює одиниці. 𝒂𝒂 = 1 Приклади: 𝟑𝟑 = 𝟏𝟐𝟏𝟐 =1 

Номер слайду 5

Запам’ятайте: Один торт поділений на 10 частин. Якщо гості з’їли більше одного торта?Гості можуть з’їсти 13 таких частин, тобто 𝟏𝟑𝟏𝟎 торта. 

Номер слайду 6

Запам’ятайте: Дріб, у якого чисельник менший від знаменника, називають правильним. Приклад: 𝟏𝟓, 𝟕𝟏𝟑, 𝟐𝟒𝟓𝟏, 𝟏𝟎𝟎𝟏𝟎𝟏 Дріб, у якого чисельник більший за знаменник або дорівнює йому, називають неправильним. Приклад:    𝟓𝟓,  𝟗𝟑𝟗𝟑,   𝟏𝟏𝟓, 𝟔𝟕𝟑𝟒 

Номер слайду 7

Як порівняти дроби?Зафарбовано 𝟐𝟕  частини прямокутника. Не зафарбовано 𝟓 𝟕  частин прямокутника. Яка частина більше: зафарбована чи незафарбована?Із двох дробів з однаковими знаменниками більший той, у якого чисельник більший, а менший той, у якого чисельник менший.

Номер слайду 8

Усі правильні дроби менші від одиниці Неправильні дроби — більші або дорівнюють одиниці. Кожний неправильний дріб більший за будь-який правильний дрібкожний правильний дріб менший від будь-якого неправильного дробу. Як порівняти дроби?

Номер слайду 9

Як порівняти дроби?Із двох дробів з однаковими чисельниками більший той, у якого знаменник менший, а менший той, у якого знаменник більший. Приклад: 𝟓𝟕 < 𝟓𝟑 ; 𝟏𝟏𝟏𝟕 >  𝟏𝟏𝟑𝟏 

Номер слайду 10

Розв’яжемо:?

Номер слайду 11

Розв’яжемо:???

Номер слайду 12

Розв’яжемо:

Номер слайду 13

Домашнє завдання:№№ 773, 775, 778, 779

pptx
Додано
4 лютого 2023
Переглядів
3495
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку