Правові та організаційні основи охорони праці1

Про матеріал
Правові та організаційні основи охорони праці1 Правові та організаційні основи охорони праці1 Правові та організаційні основи охорони праці1 Правові та організаційні основи охорони праці1 Правові та організаційні основи охорони праці1 Правові та організаційні основи охорони праці1 Правові та організаційні основи охорони праці1
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правові та організаційні основи охорони праціЗаняття 1

Номер слайду 2

Охорона праці – це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів і засобів, спрямованих на збереження здоров’я і працездатності людини в процесі її трудової діяльності.

Номер слайду 3

Основна задача охорони праці – звести до мінімуму ймовірність уражень і виключити травматизм та професійні захворювання працюючих з одночасним забезпеченням комфорту при максимальній продуктивності праці людини.

Номер слайду 4

Розділи предмету охорона праціПравові та організаційні основи охорони праціОснови безпеки праці в галузіОснови пожежної безпеки. Основи електробезпеки. Основи гігієни праціНадання першої допомоги при нещасних випадках

Номер слайду 5

Основна література. Винокурова Л. Е. та ін. Основи охорони праці

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Конституція України основний закон, що гарантує право громадян на безпечні та нешкідливі умови праці, є Конституція України, в якому питанням охорони праці присвячені статті 43, 45 та 46.

Номер слайду 8

Закон України " Про охорону праці".це самостійна гілка в законодавстві України про працю. Закон визначає основні положення щодо реалізації конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров'я у процесі трудової діяльності, на належні, безпечні і здорові умови праці, регулює за участю відповідних органів державної влади відносини між роботодавцем і працівником з питань безпеки, гігієни праці та виробничого середовища і встановлює єдиний порядок організації охорони праці в Україні. Дата створення 14 жовтня 1992року.

Номер слайду 9

Кодекс законів про працюосновний закон національного трудового законодавства. визначає правові засади і гарантії здійснення громадянами України права розпоряджатися своїми здібностями до продуктивної і творчої праці, регулює трудові відносини працівників усіх підприємств, установ незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності. працівники реалізують право на працю шляхом укладання трудового договору на підприємстві, в установі тощо.

Номер слайду 10

Основні нормативні документи з охорони праціПравила внутрішнього трудового розпорядку Колективний договір. Трудовий договір. Посадова інструкція

Номер слайду 11

Номер слайду 12

2-14 неоподатковані мінімумидо 50 неопод. мінім. або виправні роботи до 2 роківзагибель людини – до 7 років

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Завдання 1 Читати підручник с. 5- 28. http://spb.in.ua/images/Dowloading/vinokurova%20osnova%20ohoroni%20praci.pdf. Зробити конспект до теми у вигляді схем, використовуючи зміст презентації.

Номер слайду 16

pptx
Додав(-ла)
Горальчук Таня
Додано
9 вересня 2020
Переглядів
612
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку