Презентація Орігамі (яп. 折り紙 )

Про матеріал
Орігамі (яп. 折り紙 орі — «складати», камі — «папір», тобто «складений папір»; також, ігноруючи "правило дев'ятки", трапляється написання оріґамі) — мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

орігаміТрадиційні та сучасні моделі з різних видів паперу.

Номер слайду 2

Орігамі (яп. 折り紙 орі — «складати», камі — «папір», тобто «складений папір»; також, ігноруючи "правило дев'ятки", трапляється написання оріґамі) — мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок. 

Номер слайду 3

Матеріали Спеціальний папір для оригамі, що має назву камі, продається розфасований квадратами різного розміру від 2,5 см до 25 см та більший. Зазвичай такий папір має білу та кольорову сторони. Хоча для складання може використовуватись будь-який листовий матеріал, але вибір матеріалу, дуже впливає на складання й остаточний вигляд моделі.

Номер слайду 4

Для складних моделей в орігамі використовується фольгований папір – склеєні між собою дуже тонкі аркуші фольги й паперу. Також вживається фольгована тканина – склеєні тонкі аркуші кухонної алюмінієвої фольги й тканини. Використовується навіть «сандвіч» з шарами тканина/фольга/тканина.

Номер слайду 5

Важкий папір, з густиною більш як 100 г/м² зазвичай використовується за технологією мокрого складання. Ця технологія дає змогу створювати округлі моделі, що стають твердими й міцними, коли висохнуть.

Номер слайду 6

В оріґамі використовуються небагато різних згинів, але вони можуть бути скомбіновані багатьма способами й утворювати дуже складні фігури.

Номер слайду 7

Зазвичай фігури оріґамі складають без розрізів з квадратного аркуша, сторони якого можуть бути різних кольорів.

Номер слайду 8

Види орігаміКласичне орігаміМодульне орігаміКірікомі

Номер слайду 9

Класичне орігамі Якщо говорити про класичне орігамі, то в ньому використовується один квадратний листочок паперу без ножиць і клею. З нього збирають різноманітні фігури - це традиційні літачки, кораблики, журавлики, жабки, квіточки, мордочки тварин.

Номер слайду 10

Кусудама. Різновиди модульного орігамі. Техніка складання кульок-кусудам, при якій використовується не один, а відразу декілька паперових аркушів. При цьому кожен окремий лист перетворюється в модуль, а вже з них і формується фігура.

Номер слайду 11

Кірікомі Кірікомі- це техніка сполучення складання та вирізання. Співвідношення надрізів і складок може бути різним - від декількох розрізів на останньому етапі складання фігурки до однієї або двох складок на повністю вирізаної з паперу заготівлі.

Номер слайду 12

Модульне орігамі Не менш популярний сьогодні різновид орігамі – модульне, в якому вся фігура збирається з безлічі однакових модулів (частин). Кожна частина складається за всіма канонами класики з одного аркуша. Тому частини з'єднуються через вкладання їх один в одного.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
12 вересня 2020
Переглядів
697
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку