Презентація "Проблеми зі шкірою в підлітковому і юнацькому віці"

Про матеріал
Часто в дівчат і хлопців підліткового і юнацького віку зі шкірою обличчя виникають проблеми. Однією з таких проблем є вугрі. Раніше вважали, що причиною різних висипань на шкірі є споживання певних продуктів харчування або брудна шкіра. Нині вважають, що причиною є жирна шкіра, нездоровий спосіб життя, психологічні фактори, а саме стреси, а також поганий догляд за обличчям. Висипання можуть бути не лише на обличчі, а й на грудях, на верхній частині спини....
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОБЛЕМИ ЗІ ШКІРОЮ В ПІДЛІТКОВОМУ І ЮНАЦЬКОМУ ВІЦІ

Номер слайду 2

Стан шкіри підлітків визначається активністю гормонів, які примушують активно функціонувати сальні залози, тому виділення жиру збільшується. А якщо закупорюються фолікулярні виходи, то утворюються вугрі. Деякі вугрі можуть перетворюватися на гнійникові шкіряні висипання. Косметологи також вважають чинниками появи вугрів неправильний спосіб життя та погану екологію.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Часто в дівчат і хлопців підліткового і юнацького віку зі шкірою обличчя виникають проблеми. Однією з таких проблем є вугрі. Раніше вважали, що причиною різних висипань на шкірі є споживання певних продуктів харчування або брудна шкіра. Нині вважають, що причиною є жирна шкіра, нездоровий спосіб життя, психологічні фактори, а саме стреси, а також поганий догляд за обличчям.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Висипання можуть бути не лише на обличчі, а й на грудях, на верхній частині спини. Причин їх появи може бути кілька: скупчення бактерій, жирів, злущених омертвілих клітин у волосяних фолікулах і порах; спадковість; гормональні зміни тощо. Древні китайці казали, що поява прищів на обличчі (або акне) — ознака душевної травми або прихованої злоби.

Номер слайду 7

Акне (підліткові вугрі) зазвичай розташовуються на ділянках шкіри з найбільшою кількістю сальних залоз — на обличчі, груді та спині. Їх кількість може бути незначною або значно уражати шкіру, аж до утворення вузлів і гнійників. Після таких тяжких форм підліткових вугрів часто залишаються «ямкові» рубці. Вугрі можуть виникати після прийому деяких лікарських препаратів, які не сприймає організм.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Прищі на шкірі обличчя залежно від того, де вони розташовуються, можуть свідчити про певні захворювання організму Прищі на верхній частині лоба. Верхня частина чола безпосередньо пов’язана з травною системою — товстим кишечником і сечовим міхуром. Якщо в їжі, яку людина споживає, занадто багато токсинів або шлунок просто не в змозі переробляти їжу, що надходить, то лоб зверху покриватиметься прищами.

Номер слайду 10

Нижня частина чола. Ця частина голови згідно з китайською медициною пов’язана з розумом і духом. Якщо тут з’являються прищі, то людина, напевно, страждає від безсоння, стресу, депресії або поганої циркуляції крові в організмі. Ніс. Це відображення серця. Прищі на носі означають проблеми з артеріальним тиском і стресом.

Номер слайду 11

Брови. Вугрі в цьому місці можуть свідчити про захворювання печінки, вказувати на вживання їжі з високим умістом жиру або про надмірне вживання алкоголю. Вуха. Прищі на вухах означають, що людина зовсім не дбає про свої нирки: недостатнє вживання чистої води, зате надмірне вживання солі та кофеїну. Права щока. Прищі, що з’являються тут, вказують на необхідність кинути палити й нервувати. Ліва щока. Проблеми з печінкою — треба менше наїдатися перед сном.

Номер слайду 12

Рот і центр підборіддя. Ця ділянка пов’язана зі шлунком і тонким кишківником. Це ознака того, що вживається занадто багато фаст-фуду або людина страждає від закрепів. Кути підборіддя, пов’язані з репродуктивними органами та нирками. Висип може свідчити про порушення гормонального фону або бути пов’язаним з хронічним гормональним дисбалансом. Вугрі вказують ще й на те, що людина живе в стані постійного стресу і, ймовірно, багато працюєте понаднормово.

Номер слайду 13

Як боротися з прищами Очищення — найважливіший елемент догляду за проблемною шкірою. Використання спеціальних засобів для очищення шкіри двічі на день допоможе видалити зайвий жир, піт, мертві клітини і бактерії, що інфікують пори і фолікули. Але слід пам’ятати про три табу: у складі продукту не має бути мила (воно руйнує захисний бар’єр шкіри), спирту (який сушить шкіру), а вода для вмивання не повинна бути тепліше 37 °С. Оптимальний варіант для боротьби з прищами — ополіскування волошковим настоєм, що має протизапальний ефект.

Номер слайду 14

топ-5 продуктів для боротьби з прищами:1. Гарбуз — містить пектини, які вбивають шкідливі бактерії і виводять токсини.2. Грейпфрут — спалює надлишки жиру.3. Коричневий рис — абсорбує шкідливі речовини.4. Льняна олія — омега-кислоти в її складі мають протизапальну дію. 5. Варена риба — покращує баланс поживних речовин в шкірі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.3
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Косарєва Ольга
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кучмук Людмила Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Варченко Олег Борисович
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Мишковець Олеся
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
7 жовтня 2020
Переглядів
4171
Оцінка розробки
4.5 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку