Правові засади фінансового контролю

Про матеріал
Презентація до лекції з фінансового права. Основа інформація до теми правові засади фіансового контролю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правові засади фінансового контролю в Україні

Номер слайду 2

Фінансовий контроль - частина загальнодержавного контролю. Йому властиві всі риси державного контролю, який одночасно може виступати однією з функцій управління та його стадією, елементом керівництва і засобом забезпечення законності. Значення фінансового контролю визначається характером фінансової діяльності держави.

Номер слайду 3

Завдання фінансового контролю забезпечити своєчасне, найбільш ефективне, повне збирання грошових коштів, сприяти їх збільшенню, пошук нових джерел доходів; перевірка фінансових планів підприємств, установ і організацій, планів виробництва, планів по собівартості, прибутку, платежах у бюджет тощо з метою раціонального використання коштів;забезпечення виконання і додержання законів і фінансової дисципліни всіма державними, громадськими організаціями, посадовими особами і громадянами; попередження та усунення порушень фінансової дисципліни.

Номер слайду 4

Види фінансового контролю:2) в залежності від часу проведення:- попередній- поточний- наступний3) за характером:- обов'язковий- ініціативний 1) за суб'єктами:- контроль органів законодавчої влади і місцевого самоврядування;- контроль Президента України;- контроль органів виконавчої влади загальної компетенції;- контроль органів виконавчої влади спеціальної компетенції;- контроль фінансово-кредитних органів;

Номер слайду 5

4) за джерелами інформації:- фактичний, який полягає у вивченні реального стану об'єктам, який перевіряється, його огляду, обмірювання в натурі, встановлення дійсності наявності грошових і матеріальних ресурсів, аналізу отриманої інформації і документів на предмет їхньої відповідності;- документальний - перевірка та аналіз первинних документів, які містять відомості про рух коштів.5) за формою проведення:- обов' язковий (зовнішній);- ініціативний (внутрішній).

Номер слайду 6

Методи фінансового контролюперевіркаревізіяобстеженняінспекціяспостереження обліканаліз фінансово-економічна експертиза

Номер слайду 7

Фінансовий контроль здійснюється органами: Верховною Радою України,Рахунковою палатою Верховної Ради України. Президентом України. Кабінетом Міністрів України Міністерством Фінансів України. Державним казначейством

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
1216
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку