Презентація "Хімічні властивості кислот"

Про матеріал

Презентація містить матеріал з теми " Хімічні властивості кислот" для 8 класу. Даний матеріал презентації можна використати на уроках хімії вчителем - предметником при вивченні нової теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КИСЛОТ

Номер слайду 2

МЕТА: Вивчити хімічні властивості кислот (дію на індикатори, взаємодію з металами та їх оксидами). 2. Ознайомитися із рядом активності металів, реакціями заміщення та обміну. 3. Згадати правила техніки безпеки під час роботи з кислотами. 4. Закріпити вміння складати формули та рівняння реакцій.

Номер слайду 3

ЕПІГРАФ УРОКУ: НАС, КИСЛОТ, ЗАПАМ`ЯТАЙ: “Н” СПОЧАТКУ, ТАК І ЗНАЙ! І ЯК ВПІЗНАЄШ, ЩО ЦЕ МИ, РУКИ Й ОДЯГ БЕРЕЖИ!

Номер слайду 4

“ Розминка ” К2О P2О5 SO2 H2CO3 H3PO4 NaOH Ca(OH)2 NaCl CuSO4

Номер слайду 5

ОКСИДИ КИСЛОТИ ОСНОВИ СОЛІ К2О Р2О5 SO2 H2CO3 H3PO4 NaOH Ca(OH)2 NaCl CuSO4 М Е Н Д Л Є Є В Е

Номер слайду 6

ХІМІЧНИЙ ДИКТАНТ (усний) ЗА ФОРМУЛОЮ РЕЧОВИНИ ДАЙТЕ НАЗВУ І НАВПАКИ: ЗА НАЗВОЮ РЕЧОВИНИ СКЛАДІТЬ ФОРМУЛУ

Номер слайду 7

1.Хлоридна кислота HCL 2. Літій оксид Li2O 3.Сульфатна кислота H2SO4 4.AL2O3 Алюміній оксид 5.Барій гідроксид Ba(OH)2 6.Нітратна кислота HNO3 Fe(OH)3 7.Ферум(lll)гідроксид 8.Ba(OH)2 Барій гідроксид

Номер слайду 8

Пам`ятай, ці речовини не бувають без роботи, Все руйнують навкруги: шкіру, одяг і луги. Щоб не скоїти всім шкоди, бережи від них ти води. Обережний будь, обачним, бо помилок не пробачать. Агресивні та їдучі - як вогонь вони пекучі. Підкоряють навіть сплави! Ці речовини не для забави! Це – кислоти!

Номер слайду 9

Яка основна фізична властивість кислот? - Чи можна цю властивість використати для визначення кислот? Чому? - Який безпечний спосіб визначення кислот ви можете запропонувати? Які індикатори ви знаєте?

Номер слайду 10

1.Чому ж метали по-різному взаємодіють з кислотами? МИКОЛА МИКОЛАЙОВИЧ БЕКЕТОВ активність металів зменшується Li, K, Ba, Ca, Na, Mg, AL, Mn, Zn, Fe, Ni, Sn, Pb,(H2),Cu, Hg, Ag, Pt, Au

Номер слайду 11

Реакції заміщення – це хімічні реакції між простими та складними речовинами, в процесі яких атоми простої речовини заміщують атоми одного з елементів у складній речовині, утворюючи нову просту і нову складну речовини. Реакції обміну – це реакції між двома складними речовинами, в процесі яких вони обмінюються своїми складовими, утворюючи дві нові складні речовини.

Номер слайду 12

Хімічні властивості кислот: 1. діють на індикатори: лакмус червоний фенолфталеїн безбарвний метиловий оранжевий рожевий 2. взаємодіють з металами (до Н2); 3. взаємодіють із оксидами металів.

Номер слайду 13

Напишіть рівняння взаємодії хлоридної кислоти із запропонованими в схемі речовинами, де це можливо? HCL MgO Hg NaOH AL

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
11 січня 2022
Переглядів
475
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку