Зробіть висновок, чи впливає склад жирів на їхні фізичні властивості?{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Ознаки порівняння. Тверді жири. Рідкі жири1. Колір2. Агрегатний стан (за звичайних умов)3. Густина4. Розчинність у воді та органічних розчинниках5. Хімічний склад6. Походження (рослинне або тваринне)7. Приклади (розгляньте подані малюнки та наведіть приклади)
Завдання . З’ясуйте роль жирів та ліпідів у живих організмах. Доповніть та складіть конспект за поданими даними. Джерело енергії . (Порівняйте кількість енергії, яка виділяється при окисненні 1 г жиру з енергією, яка виділяється при окисненні 1 г білка та 1 г вуглеводу). Захисна (у чому вона полягає?). Будівельна (білки, жири, вуглеводи та вітаміни є основними складовими харчування).