Present Simple презентація

Про матеріал
Презентація про теперішній неозначений час, коли вживається, як утворюється, приклади.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Present Simple. Простий (неозначений) теперішній час

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Стверджувальне речення в Present Simple (Present Indefinite) утворюється за допомогою підмета (хто? що?) та присудка (здебільшого він виражається смисловим дієсловом в першій формі).

Номер слайду 7

Якщо підмет виражений іменником або займенником в третій особі однини, тоді до дієслова додається закінчення -s або -es.

Номер слайду 8

Особливості додавання закінчення -es

Номер слайду 9

Заперечне речення в Present Simple утворюється за допомогою допоміжного дієслова do з заперечною часткою not (do not), що ставиться після підмета (хто? що?). Після допоміжного дієслова do вживається смислове в формі інфінітиву без частки to.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Дієслово do з підметом, вираженим третьою особою однини (he, she, it), вживається з закінченням -es у формі does. Після does смислове дієслово використовується у формі простого інфінітиву без частки to(перша форма дієслова).

Номер слайду 12

Питальне речення (загальне питання) в Present Simple утворюється за допомогою допоміжного дієслова do або does (якщо підмет стоїть в третій особі однини he, she, it), що стоїть перед підметом. Після підмета йде смислове дієслово в першій формі.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Спеціальне питання в Present Simple утворюється за допомогою необхідного питального слова або фрази, що ставиться на початок речення. Подальший порядок слів такий самий, як і в загальному питанні з Present Simple.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

To be в Present Simple

Номер слайду 17

Дієслово to be (бути, існувати, знаходитися) – особливий і в часі Present Simple вживається в трьох формах: am, is, are. Вибір необхідної форми залежить від особи та числа підмета у реченні. 

Номер слайду 18

I → am He, She, It → is We, You, They → are

Номер слайду 19

Дієслово to be не потребує використання допоміжних дієслів для утворення заперечних або питальних речень.

Номер слайду 20

I am ready. – Я готовий. You are handsome. – Ти красивий (про чоловіка). She is not here. –  Вона не тут. Medical records are confidential. – Медичні записи конфіденційні. Is this your first application to college? – Це ваша перша заява на вступ до коледжу?

Номер слайду 21

Використання Present Simple

Номер слайду 22

Загальні ствердження. Present Simple використовується для вираження певного факту або інформації, що не зв'язана з певним часовим проміжком, а є актуальними загалом. Часто це чиїсь звички або вподобання. He likes to be in the focus of attention. – Йому подобається бути в центрі уваги. Do you prefer red wine or white wine? – Ви віддаєте перевагу червоному або білому вину?What do you think about online dating? – Що ви думаєте про знайомства в Інтернеті?

Номер слайду 23

Загальновідомі факти. Present Simple використовується для опису загальновідомих істин, наукових фактів, явищ природи, того, що за думкою мовця завжди є незмінним. The Earth revolves around the Sun. – Земля обертається навколо Сонця. Snow consists of water. – Сніг складається з води. At what temperature does water freeze? – За якою температурою замерзає вода?

Номер слайду 24

Дії, що регулярно повторюються. Present Simple використовується для вираження дій, що регулярно відбуваються або часто повторюються. Часто це звички або щоденний розклад людини. I wake up at 6:15 a.m. – Я прокидаюсь о 6:15 ранку (регулярно, кожного дня). Не runs 10 kilometers every morning. – Він пробігає 10 км кожного ранку. When does she usually come home? – Коли вона звичайно приходить додому?

Номер слайду 25

 Розклад чогось (потягів, автобусів, телепрограм тощо)ІнструкціїКоментаріЗаголовки

Номер слайду 26

Маркери часу

Номер слайду 27

always – завждиoften – частоusually – звичайноregularly – постійно, регулярноfrom time to time – час від часуsometimes – інколиseldom – зрідка, подеколиrarely – рідкоnever – ніколиevery day – кожного дня, every week – кожного тижняevery month – кожного місяцяevery year – кожного рокуat the weekend – на вихіднихat weekends – по вихіднимat 7 o'clock – о 7-й годині twice a week – два рази (двічі) на тижденьthree times a week – три рази (тричі) на тижденьon Mondays – щопонеділка

Номер слайду 28

Підсумки

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Good luck!!!!!

pptx
Додано
7 лютого 2021
Переглядів
1986
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку