Презентація " Інноваційні технології в освітньому процесі"

Про матеріал
Ця презентація про інноваційні технології в навчанні створена для того, щоб ділитись сучасними методиками з колегами під час проведення планових педагогічних рад, майстер- класів, школи "Молодого вчителя" і обміну досвідом з однодумцями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні освітні технології в навчально-виховному процесі Презентація вчителя англійської мови Броварського НВК Легецької Ірини Михайлівни

Номер слайду 2

Ми живемо в час змін, викликів та технічних революцій. Кожного разу, спілкуючись зі своїми учнями, ми прагнемо діяти професійно та виглядати сучасно, бо розуміємо, що учні інколи швидше отримують та опрацьовують інформацію, ніж ми вчителі. Час змін!

Номер слайду 3

Найважливіше завдання школи- формування повноцінних громадян своєї країни.

Номер слайду 4

сформувати у школярів здатність до успішної інтеграції в суспільство й активної адаптації на ринку праці. Мета сучасного вчителя-

Номер слайду 5

Із існуючих технологій,враховуючи свої можливості та здібності учнів, вибрати ту, яка допоможе йому виробити власну методичну систему викладання.. Задача сучасного вчителя -

Номер слайду 6

Сучасний урок- Насичений Захопливий Цікавий Із використанням новітніх технологій,сучасних методик та підходів

Номер слайду 7

Там, де використовують нові методи НЕМАЄ страху, ліні, небажання йти в школу, прогулів, нудьги Є радість від подолання труднощів і перешкод, відкриття світу для себе і себе для світу.

Номер слайду 8

Суть нових технологій: розвивати учня, його здібності, таким чином вчити жити в оточуючому світі самостійно!

Номер слайду 9

Сучасні освітні технології-це Проблемне навчання Метод проектів Модульне навчання Авторські технології педагогів-новаторів Метод неформальної європейської освіти «Оксфордські дебати» ІКТ( інформаційно- комунікативні технології) Технологія створення ситуації успіху Технології сумісної творчості Технології випереджаючого навчання Інтерактивні технології Технологія особистісно орієнтованого навчання Технологія розвитку творчої особистості

Номер слайду 10

Сучасні засоби й методи викладання Мультимедіа Навчальні комп’ютерні програми для ноутбуків, планшетів і персональних комп’ютерів Інтерактивні дошки Екран та проектор або телевізор для перегляду відеоматеріалів та презентацій

Номер слайду 11

Мультимедіа - технології перетворили комп'ютер на повноцінного співрозмовника, дозволили учням (будь-якого віку), не виходячи з навчальної аудиторії бути присутніми на лекціях видатних вчених, брати участь у конференціях, діалогах, вести кореспонденцію. Multimedia

Номер слайду 12

Метод Інтернет - проектів WWW проекти – для пошуку інформації в мережі Email проекти - для спілкування груп учнів з різних країн Створення власних медіапродуктів: відеороликів, анімаційних фільмів ( мультфільм “Ходить гарбуз по городу”, відеоролик “ Про права дітей” ”Зелений Рух в Броварському НВК” та багато інших створила Т.Г. Кабак зі своїми вихованцями, які можна подивитись у блозі “ Виховна робота в Броварському НВК”).

Номер слайду 13

Метод дистанційних технологій Вебінари, відеоконференції Форуми,чати Тестування, вікторини, конкурси, олімпіади, що проводяться в мережі Інтернет Вивчення іноземної мови за допомогою програми SKYPE Блоги та відеоблоги (Переможниця програми обміну майбутніх лідерів Flex Анастасія Ткачик класний керівник С. Г. Коткова, вчитель англійської мови Жмака О. Г.,вела свій відеоблог під час проживання в США, який користувувся особливою популярністю серед учнів нашої школи).

Номер слайду 14

Урок - подорож “ Ми в Лондоні” за мотивами тревел - програми “Орёл и решка”

Номер слайду 15

Метод проектів

Номер слайду 16

Презентація проектів

Номер слайду 17

Діти залюбки працюють з електронними презентаціями в PowerPoint

Номер слайду 18

Результат - ефективний та продуктивний урок

Номер слайду 19

Робота в парах 6-А клас “Моя майбутня професія”

Номер слайду 20

Презентація створених діалогів- зразок інтерактивного навчання

Номер слайду 21

Групова робота 9-Б клас “Europe”

Номер слайду 22

Робота в міні-групах з метою засвоєння нової лексики 11-Б клас ”High Tech”

Номер слайду 23

Метод сумісної творчості “ Родинне дерево нашого класу”

Номер слайду 24

Комунікативний підхід до вивчення іноземних мов обов’язково приносить гарні результати (розмовний клуб “My way” з американцем Кеном)

Номер слайду 25

У результаті науково-технічної революції виникла потреба в неперервній освіті: знання старіють так швидко, що доводиться постійно перенавчатися. Відповідно вміння вчитися стає однією з найголовніших навичок.

Номер слайду 26

Перед кожним із нас два шляхи: жити минулими заслугами, закриваючи очі на кардинальні зміни у світі, прирікаючи своїх учнів (і власних дітей) на життєву невдачу, або пробувати щось змінити у своєму ставленні до новітніх освітніх технологій.

Номер слайду 27

Впровадження інновацій неможливе без педагога-дослідника, який володіє системним мисленням, розвиненою здатністю до творчості, сформованою й усвідомленою готовністю до інновацій.

Номер слайду 28

Таким чином, одним з найважливіших стратегічних завдань на сьогоднішньому етапі модернізації середньої освіти України є забезпечення якості підготовки учнів на рівні міжнародних стандартів. !!!

Номер слайду 29

Немає нічого сильнішого за ідею, час якої прийшов!