Present Simple (to be) детальне пояснення

Про матеріал
Детальний розбір to be у Present Simple. Стане у нагоді моїм колегам та батькам діти, яких зараз на дистанційці. Я намагалася подати матеріал простими словами, весело та творчо. Увага! Це не завдання. Це чиста теорія!
Перегляд файлу

Present Simple

(Теперішній простий час)

To be

Найперший з часів який вивчається у школі : )

Сам по собі дуже легкий. По-перше, давай розберемося на що вказує цей час і для чого взагалі він нам потрібний.

Present Simple ми використовуємо тоді, коли:

  1. Розказуємо про речі, які робимо кожного дня, вечора, місяця, року, тощо, тобто регулярно, постійно. Наприклад: Я чищу зуби кожного дня.
  2. Розказуємо про факти, що стосуються себе, оточення, тощо. Наприклад: Мене звуть Юля/ Я не люблю суп./Взимку падає сніг. Тобто речі про, які знають всі, або більшість, або знаєш саме ти.
  3. Розклад уроків, заплановані події. Наприклад: Поїзд прибуде о 7 годині вечора/ Урок закінчиться через 10 хвилин. (Трохи дивно, у нас це майбутній час, а у них це теперішній, але такі вже вони - англійці)))

Наче, все поки що легко і зрозуміло, чи не так? :)

А раз усе зрозуміло, гайда далі у хащі цього часу!

Тепер ти маєш зрозуміти 3 важливих факти про англійську мову:

Факт № 1:

Українська мова не схожа на англійську мову, ну от ніяк. Факт досить очевидний, бо якби вона була схожа, навряд чи б ви хапали двійки у щоденник за «той ненависний інгліш». Що це значить для нас? Те, що можна в українській мові – категорично не можна робити в англійській. З цього факту витікає ще 2.

Факт № 2:

Строгий порядок слів у реченні. Підмет присудок другорядні члени речення.

Я думаю, колись давно у школі ти чув (ла) про існування цих частин речення. Якщо – забув (ла) (і таке буває) зараз поясню:

 Підмет – це основний член речення, який вказує на предмет чи живу істоту, відповідає на питання: Хто? Що? Підкреслюється однією рискою.

 Присудок – основний член речення, який вказує на дію особи чи предмета і відповідає на питання: Що робити? Що зробити? Підкреслюється двома рисками.

Наприклад: Я люблю хот-доги. Я – це підмет. Відповідає на питання хто? Що я роблю? – Люблю – це присудок у реченні, а хот-доги – це другорядний член речення.

Тепер, коли згадали, що це за звір такий: підмет і присудок, приступаємо до основного

docx
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку