Презентаці №1 до уроку Інтегрований урок української літератури та образотворчого мистецтва з елементами STEАM – освіти у 5 класі, розрахований на 2 години

Про матеріал
Презентація №1 до уроку "Інтегрований урок української літератури та образотворчого мистецтва з елементами STEАM – освіти у 5 класі, розрахований на 2 години"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторити: визначення казки; види казок ; їх будову та алгоритм складання.

Номер слайду 2

«Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості.» «Відкрити в кожній людині творця, поставити її на шлях самобутньої творчої, інтелектуально повнокровної праці – це завдання стає нині першочерговим у практичній роботі.»

Номер слайду 3

Казка - Ілюстрація - Книга - ( Наприклад, література – мистецтво, творчість, автор, слово, образ, краса, уява, фантазія тощо)

Номер слайду 4

Що таке казка? Казка – це народний або літературний твір про вигадані, часто фантастичні події. Які види казок ви знаєте ? Фантастичні , про тварин, побутові; народні , літературні.

Номер слайду 5

Пригадайте будову казки. 1. Зачин 2.Основна частина 3. Кінцівка Що найголовніше повинна мати казка ? Казка має містити повчальний зміст.

Номер слайду 6

Якою , на вашу думку, має бути послідовність складання казки? Які художні засоби ви знаєте? Епітет- художнє означення, що підкреслює характерну рису, визначальну якість явища, предмета, поняття, дії.

Номер слайду 7

Порівняння- зіставлення одного предмета з іншим Молодая , як травиця Метафора - художній засіб, що полягає в переносному вживанні слова або виразу на основі аналогії, схожості або порівняння; розкриття сутності одного предмета чи явища через особливості іншого. Небо плаче, сонце сміється

Номер слайду 8

Ліс- Дерева – Ялинка – Зима – Вітер – Сніжинки – Завдання : до поданих сів дібрати епітети, порівняння, метафори

Номер слайду 9

Місце подій. Знайомство з героями. Опис пригод. Повчальний зміст. Перемога добра.

Номер слайду 10

Сценарист - вигадує оригінальний сценарій, адаптує існуючий. Мультиплікатор – вигадує персонажів, малює ескізи сцен, міміку і жести героїв. Художник- постановник – добирає реквізит, готує макети, оформлює сцени, ескізи костюмів та декорацій. Уолт Дісней ; Боб Шоу та Ненсі ( Хей ( премія «Оскар», 2019р.)

Номер слайду 11

Самостійна робота здобувачів освіти над казкою за орієнтовно складеним планом

ppt
Додано
17 травня 2022
Переглядів
270
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку