Презентації "Розвиток рухових якостей учнів на уроках баскетболу"

Про матеріал
Надані презентації по правилах гри баскетбол та презентація " Розвиток рухових якостей учнів на уроках баскетболу". Можна використовувати на уроках фізкультури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Баскетбол - одна із самих популярних ігор у багатьох країнах світу. В Україні баскетбол займає почесне друге місця після такої народної гри як футбол.   Для неї характерні різноманітні рухи: ходьба, біг, зупинки, повороти, стрибки, кидки і ведення м'яча, здійснювані в єдиноборстві із суперниками. Такі різноманітні рухи сприяють поліпшенню обміну речовин, діяльності всіх систем організму, формують координацію.

Номер слайду 3

1. Стоячи на місці. Ведення кругом корпуса. 2. Стоячи на місці. Ведення навкруги і між ногами. 3. Стоячи на місці. Різновисоке ведення. Декілька ударів с висотою відскока 60-80 см и сразу ж перехід на низьке ведення с висотою відскока 10-15 см. 4. Стоячи на місці. Дуже часте низьке ведення поперемінно лівою и правою рукою. 5. Стоячи на місці. Ведення двох мячів. 6. Стоячи на місці. Ведення трьох-чотирьох мячів. Ведення м'яча

Номер слайду 4

7. Сидячи на лавочці. Дуже низьке ведення, висота відскока не больше 5-7 см від пола. 8. Сидячи на лавочці. Ведення мяча під витянутими вперед ногами в бистрому темпі. 9. Біг на носках з веденням мяча. 10. Біг на пятках з веденням мяча. 11. Біг на краях стопи з веденням мяча. 12. Біг в напівприсіді з веденням мяча.

Номер слайду 5

13.Рух у присіді з веденням м'яча. 14. Спортивна ходьба з веденням м'яча. 15. Рівномірний біг з поворотами і веденням м'яча. 16. Біг спиною вперед і веденням м'яча. 17. Біг приставними кроками: м'яч проходить між ногами на кожен крок. 18. Рух з поперемінними стрибками з ноги на ногу і з веденням м'яча.

Номер слайду 6

Кидки в кільце 1. Кидки з-під щита. Гравці шикуються у дві колони. В кожній колоні по два- три м'яча . Після ведення головний гравець закидає м'яч і передає його у свою колону. Потім переходить у хвіст колони. 2. Кидки з-під кільця з перешкодами. Гравець віддає м'яч тренеру, розбігається до кільця ,отримує передачу назад, робить два кроки і кидає в кільце. Задача: при кидку максимально випригнуть вверх. Вправа виховує у гравців бажання закінчувать кидок найвищій точці прижка. 3. Кидки з середньої дистанції без супротиву. Гравець веде м'яч від центра поля до лінії штрафного кидка, виконує кидок в стрибку, іде на підбір, у випадку промаха добиває м'яч в кільце, знову підбирає м'яч і з веденням вертається до лінії штрафного кидка.

Номер слайду 7

4. Теж саме, що і впр. 3 , але ведення починається з лицевої лінії до лінії штрафного кидка і кидок виконується з поворотом 180*. 5. Теж саме, що і впр. 3 , але кидок виконується з відстані 5-6-8м., з різних точок. 6. Теж саме, що і впр. 5 , але після виконання передачі від стіни.

Номер слайду 8

Розвиток швидкісно-силових якостей: 1. Стрибки з місця, торкаючись підвішеного м'яча, ривок на 5-6м. З завданням прийняти захисну стійку в заданій точці майданчика. 2. Стрибки поштовхом двох ніг з високим підніманням стегна і просування вперед – ривок на 15-20м., зупинка в 2 кроки, прийняти стійку для ловіння м'яча. 3. те саме ,що вправа 2, але стрибки вигнувшись з глибокого присіду, з просуванням вперед. 4. Стрибки через гімнастичну лаву поштовхом двох ніг - прискорення 5-6м. Для оволодіння м'ячем, який лежить на баскетбольному майданчику. 5. Те саме , що вправа 4 ,але ривок для оволодіння підкинутим м'ячем або тим, що рухається.

Номер слайду 9

6. Стрибки на правій до середньої лінії – назад на лівій-швидкісне пересування приставними кроками у паралельній захисній стійці по трикутнику, квадрату або по периметру 3- секундної зони. 7. Те саме , що вправа 6 , але швидкісні пересування приставними кроками в захисній стійці обличчям і спиною вперед. Організаційно-методичні вказівки:Кількість стрибків у кожній вправі з урахуванням рівня підготовленості учнів, кількість повторень вправ одної серії 5-6 разів. Інтервали відпочинку між вправами 1-2хв. І між серіями до 5 хв. При виконанні вправ концентрувати увагу на правильному виконанні технічних прийомів гри з баскетболу. Для стимулювання виконання вправ із стрибками і пересуваннями використовувати змагальний метод.

Номер слайду 10

Поєднання розвитку координаційних здібностей і швидкості: 1. З положення сидячи на підлозі біг по гімнастичній лаві - ривок на 5-6м.- зупинка в 2 кроки з виконанням захисної стійки. 2. Після прискорення пролізти в гімнастичний обруч в зворотньому напрямку оббігти обруч і пересуватися приставними кроками в захисній стійці. 3. Із захисної стійки ривок на 15-20м. Залізти на гімнастичну стінку, опуститися вниз – біг спиною вперед на вихідну позицію – швидкісне пересування приставними кроками в захисній стійці у районі штрафного кидка – вибити м'яч знизу у суперника , який виконує дії нападаючого.

Номер слайду 11

Виконання вправ за зоровим або звуковим сигналом. Варіювати завдання в залежності від сигналу. Треба періодично змінювати відстань прискорених пересувань в мажах 5-20м. Під час виконання вправ вказувати учням на типові помилки і добиватися їх виправлення. Організаційно-методичні вказівки:

Номер слайду 12

Поєднання розвитку швидкості і сили. 1. Біг на місці з високим підніманням стегна – ривок до середньої лінії майданчика – зупинка в 2 кроки – в упорі лежачи на підлозі . 2. Швидкісне пересування приставним кроком в стійці захисника в трикутнику – ривок для оволодіння м'ячем, що котиться – повороти з м'ячем( вперед, назад) – покласти м'яч на підлогу – біг спиною вперед на вихідну позицію – в положенні упора лежачи на підлозі, згинання та розгинання рук. 3. Біг вперед із захльостом гомілки назад до гімнастичної стінки, зупинка стрибком - упор присівши – перекат на спину піднімання і опускання тулуба( ноги прямі під рейкою, руки за голову).

Номер слайду 13

4. З положення стійки захисника ривок із зміною напрямку руху між стійками, які розташовані на майданчику – зупинка стрибком – взяти набивного м'яча , який лежить на підлозі присісти з м'ячем над головою – покласти м'яч на місце – біг спиною вперед із зміною напрямку руху між стійками - в упорі лежачи позаду на гімнастичній лаві згинання та розгинання рук. Організаційно – методичні вказівки: силові вправи для мязів рук і живота виконувати з індивідуальним навантаженням в обсязі 90-96% від максимального можливого для кожного учня. Бігові вправи необхідно виконувати з установкою на максимальну частоту рухів. Між серіями треба виконувати завдання на розслаблення.

Номер слайду 14

Удачної гри

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 січня 2022
Переглядів
604
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку