Презентація "Помилки при нападаючому ударі. Волейбол"

Про матеріал
"Волейбол" - командна гра, в якій грають дві команди, метою яких є забити як-найбільше м'ячів команді-супернику. Презентація для учнів 9-11 класів включає в себе перелік помилок при виконанні нападаючого удару. Презентація є доповненням до основного уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Помилки техніки нападаючого удару

Номер слайду 2

Нападаючий удар - це технічно складний елемент волейболу. У сучасному волейболі нападаючий удар є одним з вирішальних елементів гри для більшості команд.

Номер слайду 3

Поширені помилкинападаючого удару. Запізнення при набігу на м'яч. Через що удар відбувається несвоєчасно або взагалі не відбувається. Такий удар найчастіше доводиться в сітку або в аут. Це дуже поширена помилка, головною причиною якої є невміння гравця зловити потрібний момент для удару.

Номер слайду 4

Іноді запізнювання відбувається через поганий пас сполучного. Виправити це можливо тільки регулярною практикою.

Номер слайду 5

Занадто швидкий набіг. Коли гравцеві кажуть, що він рухається до м'яча занадто повільно, він починає прискорюватися і підбігає під м'яч на цей раз дуже рано. Помилка також пов'язана з невмінням зловити момент удару.

Номер слайду 6

Гравець що б'є забігає під м'яч. Теж одна з найпопулярніших помилок. При розбігу створюється ілюзія підвищеного контролю, якщо забігти прямо під м'яч. Але це не так. Забігаючи під м'яч, ми втрачаємо простір для удару і контроль над м'ячем. Як правило, такі удари повністю непередбачувані: може вийти непогано, а може вийти сітка, аут або взагалі промах по м'ячу. Щоб уникати цієї помилки, тренуйтеся бити м'яч об стіну: контролюйте його так, щоб він знаходився на відстані витягнутої руки, яка прицілюється.

Номер слайду 7

Б'є зігнута рука . Помилка часто виникає через несвоєчасне забігу. Атакуючий пізно починає рух до м'яча і встигає вдарити по ньому тільки зігнутою рукою.

Номер слайду 8

Удар відбувається не по центру м'яча. По м'ячу б’ють не долонею, а пальцями, ребром або неповною частиною долоні. Також тренуйтеся бити м'яч об стіну, тренуйтеся, стоячи в парі з іншим гравцем.

Номер слайду 9

Удар занадто «затиснутий». Удар відбувається не «батогом», а скоріше «веслом». У таких гравців не розвинена гнучкість.

Номер слайду 10

Не зігнута кисть в момент удару. Гравець забуває зігнути кисть під потрібним кутом і проконтролювати напрямок м'яча пальцями. Такий м'яч часто відлітає в аут.

Номер слайду 11

Неправильна робота рук і ніг. Помилка, пов'язана з поганою гнучкістю гравця. Ноги розлітаються в сторони, зменшуючи висоту стрибка. Руки рухаються непередбачувано, від чого втрачається контроль над м'ячем.

Номер слайду 12

«Вимкнення» після удару. Після нанесення атакуючого удару, гравець часто розслабляється, але волейбол - одна з найбільш швидкий спортивних ігор. Нападнику можуть поставити вдалий блок або прийняти м'яч і швидко перекинути назад. Потрібно постійно залишатися в грі і бути готовим до всього, поки не прозвучить свисток судді.

Номер слайду 13

Дякую за увагу !!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 січня 2022
Переглядів
1921
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку