Презентація - "Декоративна подушка"

Про матеріал
Історія декоративної подушки​. Поду́шка— постільна річ у вигляді зшитого з усіх боків мішка, наповненого пухом, пір'ям, поролоном, синтепоном чи будь-яким іншим м'яким матеріалом.​
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія декоративної подушки

Номер слайду 2

Поду́шка— постільна річ у вигляді зшитого з усіх боків мішка, наповненого пухом, пір'ям, поролоном, синтепоном чи будь-яким іншим м'яким матеріалом.

Номер слайду 3

Звичайна в Україні конструкція подушки — напірник з наповнювачем, укритий зверху наволочкою. Напі́рник або на́сипка— мішок щільної тканини, куди насипають наповнювач для подушки. Напо́внювач — пір'я, вовна, солома, вата, а також різноманітні синтетичні матеріали. На́волочка («на́волока»)або по́шивка — чохол з тканини, який надягають на подушку. Використовування наволочки полегшує догляд за подушкою: змінний чохол легко випрати та висушити.

Номер слайду 4

ІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ПОДУШКИЧи можемо ми уявити сучасний світ без подушки? Однозначно, ні! На сьогоднішній день це один з найважливіших атрибутів сну, без якого нормальний нічний відпочинок неможливо. Зараз він є в кожній оселі та вважається звичайним,але важливим предметами побуту. Однак так було не завжди, подушка колись вважалася розкішшю і була доступною далеко не всім. Про те, якими були перші аксесуари для сну, хто придумав і яке їхнє первісне призначення розповість історія походження подушки.

Номер слайду 5

Подушки в слов'ян. На слов'янських землях подушки с самого початку мали практичну цінність. Селяни на Русі підкладали під голову сіно, щоб підняти голову для зручності. Однак воно неабияк кололо, тому його спочатку накривали одягом і потім зверху лягали, потім придумали укладати цей «пом'якшувач» в мішок. Також крім сіна люди використовували траву, лушпиння, кінський волос і шерсть. Трохи пізніше прийшли і до того, що найбільш м'яким та зручним виявився пух. Згодом слов'яни зрозуміли, що подушка може мати і естетичний вигляд. Для дівчат було дуже важливо зібрати придане, а більшу частину з нього становили подушки. Жінки приділяли багато часу тому, щоб подушки мали естетичний вигляд: шили чохли, підбирали тканини і прикрашали їх вишивкою.

Номер слайду 6

Перші подушки були дерев'яними.

Номер слайду 7

М'які подушки з'явилися у Греції. У Стародавній Греції в подушках як наповнювач використовувалися такі матеріали, як шерсть тварин, трави або пух. Їх декорували оксамитом і китичками, щоб підкреслити багатство і статус власника. З Греції м'які подушки поширилися в Древній Рим, а потім і в Європу.

Номер слайду 8

Подушка – елемент достатку. Подушки могли собі дозволити лише заможні люди. Чим більше їх було в одного власника, тим вищим був його рівень достатку. У Північній Кореї по потилицях дітей можна було визначити рівень достатку родини: діти з забезпечених сімей спали на м'яких подушках, тому і потилиці їх були більш круглої форми; діти з бідних сімей обходилися без подушок, тому їх потилиці були плоскими.

Номер слайду 9

Подушка — засіб боротьби із самотністю. Японці застосовують подушки як ефективний засіб для боротьби з почуттям самотності. Японські виробники почали випускати подушки оригінальної форми: для жінок вона імітує рідне чоловіче плече, а для чоловіків – коліна коханої дівчини. Кожен японець, якщо не хоче відчувати себе самотнім, може скористатися подушкою-обіймашкою.

Номер слайду 10

Подушка - частина звичаю. З подушками часто пов'язують безліч звичаїв. В Європі на Різдво було заведено підкладати під подушку ялинові гілочки — на щастя. На Русі дівчата під час ворожіння ховали під подушку прутик, щоб побачити уві сні свого судженого. Всі пам'ятають студентську традицію — якщо покласти під подушку конспект, то матеріал краще засвоїться. До речі, в одному з університетів Британії існує цікава традиція: кожен рік студенти вручають викладачам оригінальну премію — бронзову, срібну та золоту подушку за найнудніші лекції.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
12 січня
Переглядів
273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку