Презентація- гра "Що?Де?Коли?

Про матеріал
Презентація "Що?Де?Коли" проводиться як разважальна узагальнююча знання гра для учнів з 7-9 класу в позаурочний час.Учні отримують запитання з хімії та біології і відповідають на них, цим показують свій інтелектуальний розвиток та рівень знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наше життя – це гра

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Номер слайду 4

Про який метал ідеться: «Важко по усій таблиці Менделєєва знайти інший такий елемент, який був би так пов'язаний з минулими, теперішніми та майбутніми долями людства»?

Номер слайду 5

Залізо

Номер слайду 6

В останні роки обсяг продажів наручних годинників, як повідомили лідери в цій області швейцарці, зменшився на 25%. На їхню думку, всьому виною саме він…

Номер слайду 7

стільниковий телефон

Номер слайду 8

Якому вченому належать слова: «Періодичному закону майбутнє не загрожує руйнуванням, а тільки надбудови і розвиток обіцяє»?

Номер слайду 9

Дмитро Іванович Менделєєв

Номер слайду 10

Діти, яка рослина зупиняє кров, виховує й годує, хоч її всі бояться

Номер слайду 11

Кропива

Номер слайду 12

У чорному ящику лежать три «яблука». Перше «яблуко» було завезене до Росії у 17 ст. з Голландії за наказом Петра І, а в Голландію потрапило з Америки. Його називали «земляне» або «чортове яблуко». Друге «яблуко» було завезено з Південної Америки. Французи та італійці називали його «золотим яблу­ком». Італійці «беруть його у бій». Третє «яблуко» — китайське, батьківщина його — Південно-Східна Азія. В ньому багато вітаміну С. Назвіть «яблука», що лежать у ящику.

Номер слайду 13

Перше «яблуко» — картопля друге — помідор третє — апельсин

Номер слайду 14

Найбільша тварина нашої планети

Номер слайду 15

синій кит

Номер слайду 16

Лист надійшов із далекого Китаю. Його написав учитель з міста Нанкіна. У його листі міститься така китайська загадка: «Через тебе я побив себе. Через мене я побив тебе. Убив тебе, та кров текла моя» 

Номер слайду 17

Комар

Номер слайду 18

«У давнину, а в деяких місцях і до цього часу, під час обряду сватання дівчина, відмовляючи парубкові, підносила йому ... Що, крім відмови, це могло означати? Чому з усієї городини підносили саме це..?»

Номер слайду 19

У насінні та м'якоті гарбуза містяться заспокійливі речовини. З давніх-давен відвар гарбузового насіння та м'якоті використовувався в народній медицині, як заспокійливий засіб. Тож дівчина, відмовляючи хлопцеві хотіла сказати йому в такий спосіб заспокійливі слова.

Номер слайду 20

Два елементи, взяті окремо, згубно діють на організм, а їх поєднання - це речовина, без якої неможливе життя людини. Вона забезпечує сталість осмотичного тиску крові і створює умови для існування червоних кров'яних тілець еритроцитів. Вона необхідна також для процесу травлення. Запаси цієї речовини практично необмежені. А застосовують її щодня всі люди

Номер слайду 21

СІЛЬ

Номер слайду 22

В Арктиці і Антарктиці не дивлячись на холод люди рідко хворіють простудними захворюваннями, а в середній смузі помірного клімату часто. Чому?

Номер слайду 23

В Арктиці і Антарктиці повітря практично стерильне з-за низьких температур, тому в нього майже немає хвороботворних бактерій і вірусів

Номер слайду 24

Якщо довго жувати скоринку чорного хліба, то його кислуватий смак змінюється на солодкий. Чому?

Номер слайду 25

Це відбувається тому, що в чорному хлібі міститься крохмаль і він розщеплюється ферментами слини до цукру (глюкози)

Номер слайду 26

Чим північніше живе джміль, тим він більший і лахматіший. У тропіках джмелів немає - перегріваються! Як джміль рятується від замерзання?

Номер слайду 27

Шубка джмеля погано проводить тепло, так як між ворсинками знаходиться повітря, у якого мала теплопровідність

ppt
Додав(-ла)
Попова Лариса
Додано
5 січня 2022
Переглядів
737
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку