Презентація 10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров'я

Про матеріал
Презентація спрямована на формування в учнів поняття про здоровий спосіб життя, сприяння активному усвідомленню необхідності берегти психологічне та фізіологічне здоров'я; виховувати почуття відповідальності за збереження власного стану здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров'я. Підготувала учитель початкових класів: Зайченко О. Л.

Номер слайду 2

Привітання. Доброго здоров'я, діти, доброго вам дня!Хай вам ясно сонце світить у вікно щодня,Хай сміється мирне небо і дивує світ, А Земля нехай дарує вам барвистий цвіт. Бо здоров'я, любі діти, в світі головне. А здоровий і веселий – щастя не мине! 

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Діти, а що означає бути здоровим? Яку людину можна назвати здоровою? Бути здоровим - значить бути веселим, життєрадісним, з надією зустрічати новий день, відчувати себе по-справжньому щасливим, нічого не болить, добре працює, вчиться, грає в різні ігри …)  - Найціннішим для кожної людини є її здоров’я. Купити здоров’я неможливо, тому його потрібно зберігати й зміцнювати.

Номер слайду 5

Хто здоровий,той сміється. Все йому в житті вдається. Радість б’ється в нім щоднини. Це ж чудово для людини. Хто здоровий, той не плаче. Жде його в житті удача. Він уміє працювати. Вчитись і відпочивати. Бо здоров’я – це прекрасно. Здорово ,чудово,ясноІ доступні для людини. Всі дороги і стежини.

Номер слайду 6

Здоров’я залежить від режиму дня, поведінки та нашого ставлення один до одного, до своїх рідних, оточуючих. Здоров’я буде добре й збережене тоді, коли людина гарно поводиться. Їй приємно, що до неї ставляться добре товариші, рідні й у неї є багато друзів.

Номер слайду 7

Психічне здоров’я – це рівень психічного благополуччя, який визначається не тільки відсутністю психічних захворювань, а й рядом соціально-економічних, біологічних і тих, що відносяться до навколишнього середовища факторів. Це перш за все людина творча, життєрадісна і весела, відкрита і така, що пізнає себе і навколишній світ не лише розумом, але й відчуттями. Вона визнає цінність і унікальність людей, що її оточують. Вона знаходиться в постійному розвитку і сприяє розвитку інших людей.

Номер слайду 8

Ми звикли приділяти увагу собі лише тоді, коли в нас щось заболить. А на такий стан як – тривожність, дратівливість, втома, безсоння , ми не зважаємо і відкладаємо до останнього.  5 простих правил для збереження психічного здоров’я. Дотримуйтесь режиму дня. Для збереження психічного здоров’я дуже важливо дотримуватися режиму дня, вчасно вставати і лягати спати. Правильний режим – планування дня, прийом їжі в один і той же час, короткі перерви в роботі і навчанні, повноцінний нічний сон – допомагають уникнути почуття тривоги, зберігати працездатність, впевненість і добрий настрій впродовж дня. 

Номер слайду 9

Харчуйтеся раціональноЇжа впливає не тільки на фізичний, а й на психічний стан людини. Недаремно кажуть: «Ти є тим, що їси». Деякі продукти (сіль, цукор, цибуля, часник, газовані напої) часто збільшують кількість гормонів в організмі, які сприяють прояву ненависті, гніву, спричиняють емоційну напругу. І навпаки – вживання великої кількості води, фруктів, овочів допомагає керувати емоціями, підтримувати стабільний емоційний стан.

Номер слайду 10

Будьте фізично активними. Фізичне здоров’я безпосередньо пов’язане з психічним. Фізичні вправи не лише загартовують організм, захищають судини, стимулюють серцеву діяльність, а й сприяють утворенню гормонів – ендорфінів, які поліпшують настрій, діють як натуральні природні енергетики. Навіть короткі прогулянки на свіжому повітрі сприяють покращенню вашого душевного стану. А штучне обмеження руху, гіпоактивність навпаки призводять до пригніченого настрою, гальмують розумові процеси.

Номер слайду 11

Спілкуйтеся з приємними людьми. Знаходьте час для спілкування з друзями, з небайдужими до вас людьми. Спілкування з близькими, рідними за духом людьми є психологічним ресурсом для кожного з нас, допомагає справлятися з неприємностями, додає оптимізму і впевненості в своїх силах. За можливості уникайте спілкування з тими, хто свідомо чи несвідомо знецінює ваші успіхи.

Номер слайду 12

Вчіться позитивно мислити. Позитивне мислення – це вміння знаходити в будь-який момент життя привід для радості і сприймати невдачі раціонально, аналізуючи причини і приймаючи їх як цінний досвід. Мислити позитивно не означає викинути з життя всі негативні емоції. Неприємності все одно трапляються, і не реагувати на них неможливо. Зате цілком реально навіть в дуже неприємній ситуації знайти плюси  і нові можливості для себе. Переваг у позитивного мислення багато. Люди з позитивним сприйняттям життя рідше хворіють, вони бадьорі та впевнені в собі, добре виглядають і досягають успіху.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Це такий спосіб життя, який зберігає і покращує здоров’я. Під здоровим способом життя розуміється оптимальний режим навчання, роботи чи відпочинку, збалансоване харчування, достатня рухова активність, дотримання правил особистої гігієни, загартовування, відсутність згубних (шкідливих) звичок (смоктати пальці, гризти нігті…), любов до людей, позитивне сприйняття життя. Здоровий спосіб життя дозволяє бути до старості здоровим психічно і фізично.

Номер слайду 16

Вправи на відновлення спокою: Дихальна вправа «Дихання по квадрату»

Номер слайду 17

З хорошими словами подружіть, веселими та добрими живіть. Здоров'я бережіть поки малі, і мудрими ідіть по цій землі. Хай кожен з вас запам’ятає, що без здоров'я щастя не буває. А є здоров'я, буде все як треба, сміятиметься сонечко із неба. А вам весь світ постелиться під ноги, щоб ви пройшли усі дороги. Здорові діти – нація здорова. Багата Україна і чудово. То ж, діти, ви здоровими ростіть, в майбутнє добрими ідіть!

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Колективна руханка #спільно_дбайhttps://fb.watch/nz. MRiref2 J/

pptx
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
2608
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку