Презентація на тему: "Корисний відпочинок."

Про матеріал

Презентація на тему: "Корисний відпочинок" розкриває такі питання:

що таке стрес, активний відпочинок, пасивний відпочинок, медіа та

релаксація.

5 клас НУШ Підручник: автори Воронцова Т. В., Пономаренко В. С. 2022 р.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 13. Тема: Корисний відпочинок

Номер слайду 2

Основні поняття і терміни: стрес активний відпочинокпасивний відпочинок медіарелаксація

Номер слайду 3

У цьому параграфі ви:1. дізнаєтеся про стрес і про те, що його спричиняє;2. проаналізуєте, що допомагає знизити рівень стресу;3.з’ясуєте, який відпочинок є активним, а який - пасивним;4. обговорите умови здорового сну;5. дослідите вплив медіа на здоров’я.

Номер слайду 4

Стрес і здоров’я. Стрес - це стан фізичного і психологічного напруженняорганізму внаслідок реальної чи уявної загрози життю іздоров’ю. Сильний і тривалий стрес (дистрес) спричинюєпогане самопочуття. Через це людині постійно хочеться спати або виникає безсоння, зникає або посилюється апетит, болить голова, діти починають частіше хворіти.

Номер слайду 5

Мал. 39. Способи релаксації

Номер слайду 6

По черзі продовжте речення: «Для мене найкращий відпочинок — це...»

Номер слайду 7

Який відпочинок обрати Тільки-но ви відчули симптоми надмірного стресу -відпочиньте. Найкращий спосіб для цього — це зміна діяльності. Фізичну працю чергують із розумовою або з пасивним відпочинком.

Номер слайду 8

Пограйте в гру. Об’єднайтесь у дві групи «активний»і «пасивний». За дві хвилини напишіть якомогабільше видів активного або пасивного відпочинку. Далі команди по черзі називають по одному видувідпочинку. Виграє команда, яка закінчить останньою.

Номер слайду 9

Умови здорового сну. Нічний сон –найважливіший для здоров’я вид пасивного відпочинку. Якщо не вдалося поспати у ночі, вдень настрій кепський, усе падає з рук. Недосипання негативно позначається на здатності зосереджуватися, запам’ятовувати, швидко реагувати, розв’язувати складні задачі, ухвалювати виважені рішення.

Номер слайду 10

Середня тривалість сну у вашому віці має становитищо найменше 8,5 години. Якщо недосипати лише одну годину, погіршується самопочуття, виникає перевтома. Мал. 41. Умови здорового сну

Номер слайду 11

Вплив медіа на здоров’я. Медіа - це засоби, за допомогою яких ми отримуємоінформацію. Комп’ютери та інтернет стрімко увірвалися в наше життя, стали його невід’ємною частиною.

Номер слайду 12

Мал. 42. Вісім способів керувати своїм смартфоном

Номер слайду 13

Мозковий штурм. Запишіть на дошціприклади позитивного і негативного впливу медіана здоров’я.

Номер слайду 14

Мозаїка завдань до теми1. Назвіть, який відпочинок активний, а який - пасивний. Читання. Гра в шахи. Гра в бадмінтон. Плавання. Лижна прогулянка. Перегляд телепередач. Відповідь: 3, 4, 5 1, 2, 62. Якою має бути тривалість сну у вашому віці? 8,5 год.

Номер слайду 15

3. Оберіть те, що може запобігти перевтомі. А) відпочинок за комп'ютером. Б) недосипання. В) глибоке дихання. Г) спілкування з друзямиҐ) активний відпочинок. Д) тепла ванна В, Г, Д.

Номер слайду 16

4. Назвіть те, що може перешкоджати нормальному сну.провітрювання кімнати, шум автомобілів, незручне ліжко, комфортна температура у кімнаті, ґаджетами перед сном5. Жирафа спить 2 години на добу, а африканський лев — 20 годин на добу. У скільки разів сон африканського лева довший, ніж сон жирафи? 2, 3, 5 в 10 разів

Номер слайду 17

6. Оцініть свої досягнення. Я знаю, який відпочинок є активним, а який — пасивним.☆☆☆Я можу назвати дії, які допомагають знизити рівень стресу.☆☆☆Я можу розповісти про позитивний і негативний вплив медіа на здоров’я.☆☆☆

Номер слайду 18

Домашнє завдання1. Опрацювати. § 13. ст.102‒107 .2. Виписати нові поняття.3. Виконати тести за посиланням:https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=8267063

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Kiriyenko Olena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Новицька Вікторія Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 листопада 2022
Переглядів
2260
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку