Презентація, 2 клас "Людина і природа взимку"

Про матеріал
Одяглися люди в шуби,Натопили добре груби.Білки гріються в дуплі,Миші – в норах у землі.Сплять ведмеді в теплих лігвах,Сосни в інею застигли,І під кригою на дні Сплять у річці окуні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людина і природа взимку.

Номер слайду 2

Одяглися люди в шуби,Натопили добре груби. Білки гріються в дуплі,Миші – в норах у землі. Сплять ведмеді в теплих лігвах,Сосни в інею застигли,І під кригою на дніСплять у річці окуні.

Номер слайду 3

Вправа «Асоціативний кущ»

Номер слайду 4

Опишіть за малюнком типові ознаки зими в неживій природі. Як вони вплинули на життя тварин взимку?

Номер слайду 5

Як тваринки готуються до зими?Робота в групах

Номер слайду 6

Зима – нелегка пора для всіх, а особливо для лісових мешканців. Мороз, вітер…Як же непросто звірятам знаходити собі їжу під товстим шаром снігу, а дрібним тваринкам взагалі важко пересуватися поміж снігових заметів. 

Номер слайду 7

Їжак міцно спить з листопада до квітня і зовсім нічого не їсть. За літо і осінь він добре наїдається, а під час зимового сну лише дуже повільно худне.

Номер слайду 8

Ведмідь всю зиму спить у барлозі. Тут же  народжуються  і ведмежата. Перші місяці свого життя вони сплять разом з мамою у теплому затишному барлозі і, звичайно ж, ростуть.

Номер слайду 9

Білки перечікують сильні морози та завірюху у теплих гніздах. Кубельце тваринка облаштовує у дуплі. Жолуді, горіхи, зернята білки ховають у дуплах дерев, у щілинах кори або закопують, гриби та ягоди сушать, наштрикуючи на гілочки. Таких маленьких комірчин роблять дуже багато. Руді пустунки просто шукають запаси всюди – не лише свої, а й заготовлені іншими білками.

Номер слайду 10

Зайчик міняє свою сіру шубку на білу, щоб стати непомітним на білому снігу. Багато тварин і птахів теж надягають зимові шубки. Наприклад, горностай і ласка. 

Номер слайду 11

Дикі кабани в пошуках корму рухаються стадами. Вони розгрібають сніг та опале листя, знаходять жолуді, горіхи ліщини, личинки різних комах, гризуть кору дерев.

Номер слайду 12

Робота в групах. Назвіть зображених на фотографіях тварин і встановіть відповідність між зображеною твариною і способом її поведінки взимку.1 .23451098726

Номер слайду 13

А Міняють свою шубку на білу . Б Міцно сплять в очікуванні весни. В Виходять на полювання. Г Перечікує зиму в теплому гнізді.Ґ Гніздяться поблизу людського житла. Д На дні водойм, в найглибших місцях живуть. Е Поховались у різні щілини .{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} А Б В Г Ґ Д Е6,7,102,816359

Номер слайду 14

Встановіть відповідність між назвою тварини і місцем її зимівлі.

Номер слайду 15

Виконайте тестове завдання. Яке з тверджень НЕПРАВИЛЬНЕ? А ) Зимуючі птахи, рятуючись від голоду, гніздяться поблизу людського житла.  Б ) Усю зиму в затишних місцях сплять бурі меді, борсуки, зайці, вовки, їжаки, кажани. В ) Комахи зимують в корі дерев, лізуть у глиб ґрунту, під пеньки й каміння, в опале листя . Г ) Риби сплять в глибоких зимувальних ямах на дні водойм.

Номер слайду 16

Відгадайте загадки і розпізнайте на фотографіях зимуючих птахів своєї місцевості. Птах оцей червоногрудий. Не злякається застуди. Як сніги впадуть умитьІз Сибіру прилетить.

Номер слайду 17

Пташка невеличка,В неї білі щічки,Сірі лапки, чорна шапка,Фартушок жовтенький,Голосок тоненький.І ця пташка невеличка. Називається…

Номер слайду 18

Вірно людям я служу, Їм дерева стережу. Дзьоб міцний і гострий маю, Шкідників їм добуваю. 

Номер слайду 19

Біла латка, чорна латка, По деревах скаче.

Номер слайду 20

На колір сірувата, на вроду хитрувата. «Кар-р-р!» - гукає, курчат лякає.

Номер слайду 21

До нас завітала дивна птиця. Світла денного боїться,Дзьоб гачком, великі очі,І не спиться їй щоночі.- Ху -ху -ху! - кричить, співа. Відгадали, хто? ...

Номер слайду 22

Лист-прохання до дітей. Цір-цір. Цір-цір,Вийди, Івасю, надвір!Час-час, час-час,Вийди, Марусю, до нас!Цинь-цинь, цинь-цинь,Хлопчику, зернятко кинь!Ціть-ціть, ціть-ціть,Нас рятувати спішіть!Дбайте, діти, про нас!На сніданок для пташки. Киньте зерен, киньте кашки. Ми ж все літо працювали . Сад від черви обчищали. Ще й на втіху вам співали,Світ навколо звеселяли. Ваші друзі - ПТАХИ

Номер слайду 23

Цікаві годівнички

Номер слайду 24

МОЛОДЦІ

pptx
Додано
21 грудня 2023
Переглядів
221
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку